[63] keviny (offline)

Tökfej

Ő egy 36 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Balatonfüred

4080 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 260037 kreditet gyűjtött

2010 September
19:57 Vaterka - drága, de legalább szar
Mint minden gyüjtőnek, alap beszerzési helyek az online piacterek, mint pl. a teszvesz, vagy a fent említett vaterka. És mivel most ez utóbbira sikerült alaposan berágnom, úgy döntöttem, megpróbálom finomra foglamazva megírni a véleményemet erről a ... ööö... minek is nevezzem, remekbe baszott...illetve szabott aukciós oldalról.

Ugye addig minden oké, hogy regelsz meg hitelesíted magad, mert hát a biztonság az ugye fontos - aztán az más kérdés, hogy mit tudnak lépni az ügyben, ha valakit fondorlatosan kúrnak át a palánkon: szép példa erre a PS3 biznicem - megvettem a konzolt, kicsengettem érte a nehezen összekupogatott forintjaimat, aztán a konzol 3 nap alatt meghalt. Tud valamit tenni a vaterka? Nem.

Nade térjünk át finomabb vizekre, hiszen ez egy rendkívül átgondolt és tökélyre csiszolt rendszer, ami azért ilyen drága, hogy a felhasználók kényelmesen seftelgessenek rajta. Egy ilyen nagyszerű opció a minimálár fogalma. Az okos eladó meghirdeti a terméket egy bizonyos áron, de meghatározza a minimálárat, ami jobbára titkos: szóval például teszem azt látsz egy terméket, ami meg van hirdetve 1000 forintról - úgy gondolod, baba, ez megéri - leteszed a licited, majd jön az üzenet a rendszertől "minimálár alatt van". Aha, remek. Akkor csak azt nem értem, hogy miért nem arról az összegről indítja el az eladó a termékét amennyit minimum szeretne kapni érte? Mi értelme ennek a minimáláras hülyeségnek? Csupán annyi, hogy kényelmesen, tisztán látva tudj seftelni. Óje!

A következő kreténség a levédett ajánlat. Licitálsz egy termékre, illetve licitálNÁL, mert jön az üzenet: "kösz a licitet, de jóskapista nevű tagnak levédett ajánlata van" ami titkos, tehát licitálgathatsz a vakvilágba, mert nem tudod, hogy jóskapista milyen ajánlattal védte le a terméket. Kúl, ismét egy okos húzás!

A rendszer gyorsaságára már nem is térek ki: van, amikor egy aukciónak már vége, de még fél napig fent van az oldalon, a kereső kidobja amikor rákeresel egy hasonló termékre. Képzeld el a szitut: látsz egy fasza kis gémet, jó árban egy hamarosan véget érő aukción, "jeee, ezt lenyomom" fogan meg kis fejedben a lelkesedés, majd szomorúan konstatálod, hogy az aukciónak már órák óta vége. Hmmmm.

A postaköltség nem olcsó, viszont meglátod, hogy az eladó neve alatt szerepel helymeghatározásként (például) az, hogy Veszprém. "Jeee, akkor majd jól átveszem személyesen, úgyis ott lakom!" - gondolod okosan, de a levelezés alatt kiderül, hogy a tag baromira nem Veszprémben lakik, csak Veszprém megyében, mondjuk Tapolcán - 60 kilóméterre Veszprémtől. Aha, értem... akkor csak azt nem értem, miért nem lehet megjelölni, hogy a szerencsétlen eladó melyik tetves városban lakik?
Fájna a nyamvadt vaterkának, ha az ember tudná, mire számítson??

Valamint a vaterka nem szimplán rugalmas, hanem szuperrugalmas, hiszen ha megegyezel az eladóval egy árban, akkor az eladó nem tudja azonnal lezárni az aukciót, csak 24 órán belül! Superfast!

Viszont ami gusztustalan, és tényleg irgalmatlanul bosszantó: jobb helyeken, ha valaki az utolsó egy percen belül licitál, akkor az aukció egy minimális idővel meghosszabbodik - esélyt adva ezzel a többi érdeklődőnek, akik szeretnék esetleg megvásárolni a terméket - no ez itt természetesen nem így van. Kvázi, aki az utolsó másodpercben licitál - övé a termék. Ráadásul többektől hallom, (és ma nekem is volt örömöm megtapasztalni) hogy sok gerinctelen szar alak arra utazik, hogy mikor az eladó és a vevő megegyeznek az árban, és az eladó előre hozza az aukció végét, akkor dacára a mindenki által látható levelezésnek, kihasználva az "utolsó-másodpercben-leadott-licittel-nyersz" taktikát lenyúlják az orrod elől a terméket. Hellyeah!

Ezek után végső következtetés? Van. Soha a büdös picsába nem vásárolok többet a vaterkán. Alternatíva? Van! Úgy hívják: Ebay.
26 komment

[16] csabirs
Nov 04., Thursday 22:24 #26
Válasz Doom (#1) üzenetére
no jó de az ilyen ritka mint a fehér holló hogy avaterán veszel valami hiánytalan tuti gamét valjuk be öszintén.
[16] csabirs
Nov 04., Thursday 22:21 #25
a vaterán árult dolgok drágák és sokuk is az ebayröl rendeli miután te szépen leütötted és kifizetted.Én is ebayezek és több mint 600 aukció után 3 próbáltak trükközni összesen de a paypal biztositás megoldott mindent pénzt visszakaptam és ennyi.Kintröl dobozos füzetes cuccokat lehet vennie hibátlan állapotban legyen az ugye játék softver. és még sok minden mást jó áron ennyi vatera tesz vesz hadjuk is
Sep 22., Wednesday 15:12 #24
Válasz Doom (#23) üzenetére
És mennyiért adnád tovább?
let the sun never blind your eyes
[54] Doom
Sep 20., Monday 20:10 #23
Ó, most látom keresel Rule of Rose-t. Az 1500 Ft-ért lett meg.
[25] Ikaruga
Sep 16., Thursday 9:23 #22
Nem mondom,hogy tökéletes a vatera mert nem az,de annyira nem is szar mint írod.Csak oda kell kicsit figyelni a vásárlásnál.Konzolt meg nem vennék garancia nélkül,legfeljebb régi gépet(n64,MD,Snes).Ezek nekem onnan vannak mert nem voltak drágák és azért némileg kisebb a hibalehetőség bennük mint egy ps3-ban.Egyébként meg ott a kérdezés lehetősége.Oda is írták,hogy inkább vásárlás előtt kérdezz mint utána bosszankodj.Mondjuk egy vaterán árult xbox 360 kellene a halálnak,mert szinte mind bannolt meg javított szar és alig olcsóbb mint a bolti garis.
A világon az ész van elosztva a legigazságosabban, mindenki úgy gondolja hogy neki elég sok van...
[6] Trabby
Sep 15., Wednesday 22:52 #21
Válasz keviny (#20) üzenetére
Én azt egy szóval sem mondtam, hogy nincs valós alapjuk.
Ott van pl a licitálás meghosszabbítása amit írtál. Van rá mód, csak persze azért is külön kell fizetni.
Aki másnak vermet ás, sírásó vagy föld munkás..
Sep 15., Wednesday 19:50 #20
Válasz Trabby (#19) üzenetére
Érdekes, a Teszveszen ki van írva a város is, ott ez nem okoz problémát. Nyilván ez a legkisebb problémám az oldallal, nameg jobb esetben a levelezés alatt ez kiderül. Csak nem értem, miért nem lehet ezt nyilvánossá tenni.

Abban viszont nem értünk egyet, hogy a fent emlegetett problémáknak nincs valós alapjuk, bár az is lehet, hogy csak én vagyok "nyerő szériában", és sikerül ezeknek a rendkívül előnyös szolgáltatásoknak mindig az árnyékos oldalára vetődnöm.
let the sun never blind your eyes
[6] Trabby
Sep 15., Wednesday 19:21 #19
Én sem nagyon kedvelem a vaterát.. Nagyon drága, és a leveleimre sem képesek válaszolni. De amiket te itt le írtál mind nagy hülyeség..
pl: "...az eladó neve alatt szerepel helymeghatározásként (például) az, hogy Veszprém."
Ha elolvasod a szabályzatot akkor már tudod is, hogy ott a megye szerepel.. De ha nem olvasod el akkor is ott a lehetőség, hogy megkérdezd. (hátha azóta elköltözött a fickó, vagy nyaral, vagy külföldön van vagy stb sb.... )
Aki másnak vermet ás, sírásó vagy föld munkás..
[34] Ray
Sep 15., Wednesday 19:12 #18
Vatera...teszvesz...pfff...manapság csak röhögni járok már föl...van pár érdekes eladó!
Neked,mint kívülállónak...mi a véleményed az intelligenciáról?
Sep 15., Wednesday 18:00 #17
Válasz FLUID (#16) üzenetére
Ha kíváncsi vagy, évek óta használom, és a negatív tapasztalataimról számoltam be. Ha nem sikerült volna megérteni, akkor leírom mégegyszer: ha nem tetszik, ne olvasd, pláne ne szólogass be! Klír, kiskacsa?

Örülök, ha mindkét oldallal jó tapasztalataid vannak, amint fent látod, nekem volt rossz is. A kérdésedre a válasz ott van a poszt utolsó sorában: nem használom többet. Max olyan termék esetében ahol van villámár.
let the sun never blind your eyes
[11] FLUID
Sep 15., Wednesday 16:21 #16
Válasz keviny (#13) üzenetére
Na és te miért használod a Vaterát, ha nem tetszik? A lentebbi kacsás közmondás teljesen passzol hozzád btw. Nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak mindkét aukciós oldallal.
Play hard, go pro.
[17] Petreszku
Sep 15., Wednesday 13:30 #15
Szoktam rendelgetni vateráról és ebay-ről is.Az ebay a mennyiség miatt jobb mint a vatera.Mind kettővel jók a tapasztalataim.
"Emberi törvény kibirni mindent és menni mindig tovább, még akkor is, ha már nem élnek remények és csodák." (Hemingway)
[17] sum-blink
Sep 15., Wednesday 12:38 #14
A vatera szar, egyetértek...
PSN: sumblinker, Steam ID: trevisz182
Sep 15., Wednesday 8:52 #13
Válasz FLUID (#10) üzenetére
Ne olvasgasd, ha nem tetszik.
let the sun never blind your eyes
[34] nesman
Sep 15., Wednesday 8:30 #12
Válasz bm (#8) üzenetére
Jöhet!
Szeretem a sajtot.
[54] Doom
Sep 15., Wednesday 4:43 #11
Válasz keviny (#5) üzenetére
Csak hogy Ebay-en szinte nincs eladó, aki ne tudná, hogy melyik játékért mennyit lehet legombolni. Itthon azért még esélyes hogy nem is néznek utána, úgy vannak vele hogy úgy is régi játék, jó ha elviszik 3k-ért, aztán felrakja. Pl. 1500-ért vettem Rule of Rose-t, Ebay-en szerintem csak 10x drágábban sikerült volna.

Én mondjuk azt vettem észre hogy az Ebay sem olyan olcsó már manapság, inkább az a jellemző, hogyha valami kell, akkor ott Biztos hogy van.
[11] FLUID
Sep 15., Wednesday 1:11 #10
Feleslegesen fáradtál ezzel a bejegyzéssel. Ez nagyon rossz.
Play hard, go pro.
[42] stk
Sep 15., Wednesday 0:38 #9
"ami azért ilyen drága, hogy a felhasználók kényelmesen seftelgessenek rajta"
Kényelmesnek nem nevezném, te utalgasd a pénzt stb... én csak ebayen tolom, megvagyok vele elégedve 100%-an, bár csak buy it now cuccokat. Mivel al icit itt se hosszabodik meg, és utolsó 2 másodperben rámlicitáltak egy árunál, reagálni nem volt időm, azóta nem licitelek ebayen (pedig nagyon kellett volna az a cucc)....
De az ebayt tudom ajánlani.
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
[17] bm
Sep 14., Tuesday 23:28 #8
Válasz nesman (#6) üzenetére
Majd én! Matild is fog rövid időn belül.
[24] sidocious
Sep 14., Tuesday 23:22 #7
Válasz keviny (#5) üzenetére
maradjunk annyiban, hogy a lenyúlt(soha el nem küldött) 12k-s HL2 gyűjtői változat után kaptam 5k-t, amiben a posta benne sem volt...
amúgy ősöreg vaterás voltam, de amikor a rabló tizedeket bevezették, elkoptam onnan a retekbe... vagyok, de csak vásárolok, vagy kérésre árulok...
www.xboxklub.hu | XBL: sidocious | PSN: SiDoCiOuS_HUN | www.Garmada.Net
[34] nesman
Sep 14., Tuesday 23:20 #6
Válasz MagicT (#3) üzenetére
És hol vannak a szerzemények? Már napokkal ezelőtt sírtam, hogy sem te, sem aya nem rakott fel semmit!
Szeretem a sajtot.
Sep 14., Tuesday 23:18 #5
Válasz Doom (#1) üzenetére
Najó, azért a Colossus 3k-ért itthon sem túl gyakori

Npeti, én úgy tudom, hogy az ebay biztosít téged, és ha átkurelódás áldozata vagy, a bukásod nagy százalékát kicsengeti.

MagicT, hát ja, sajnos mindig utólag okos az ember. De ez megerősített abban, hogy ezek után konzol csak a boltból jöhet, garival.
let the sun never blind your eyes
[34] nesman
Sep 14., Tuesday 23:12 #4
Minimálár: Ez egyszerű hirdetés. Pont olyan mint bármelyik másik, és ezért fizetni is kell az eladónak.

Levédett ajánlat: Ahogyan Doom is mondta, kényelmi szolgáltatás, és rendkívül hasznos. Ha éppen akkor jár le a licit amikor tuti, hogy nem érsz rá, mert mondjuk az Antarktiszon túrázol, akkor tökéletes megoldás. titkos? Na ennek kell a legjobban örülni! Gondold végig. Megteszel egy licitet, ami neked a felső határ, pl. 5000 Ft, valaki licitál 4500 Ft-ért, nem látja az 5e határt. Mondja magában fasom, és tovább áll. Te 500 ft-al kevesebbért vettél meg valamit.

a 24 órás zárásnak is van előnye, mondjuk ha téged is érdekel az adott aukció akkor nem fogsz elmaradni azért mert pont nem voltál gép közelében egy-két óráig.

Az utolsó megjegyzésedre meg csak annyit, hogy sokan azért licitálnak az utolsó másodpercben, mert akkor nagyobb az esély, hogy nem licitálnak túl. A levelezésben való megegyezésnek meg nem is szabadna léteznie, mert ez egy aukciós oldal. Azé akinek a legtöbbet ér meg. Megegyeznek valamiben, de miben? Ha valakinek többet megér.....Ha átgondolod ezek neked is hasznosak. Persze ha te vagy a vesztes.

Az alternatívánál is így vannak ezek. Én még ott nem nyertem soha.
Szeretem a sajtot.
[14] MagicT
Sep 14., Tuesday 23:06 #3
Én meg már "out of ebay" en veszek szinte mindent azaz levetettem az ebay-ről az eladóval és kifizetem minusz 10% ebay díjt...alkudom.

PS3-at jobb let volna boltban venni... múltkor kamerát vettem, 30ezerel olcsóbb lett volna angliából ebey-ről, de inkább a drágább magyar offline boltnál maradtam (biztos gari miatt)
kapcsolat: magasvaritamas@freemail.hu
[35] Npeti
Sep 14., Tuesday 22:15 #2
Nem tudom a leírásod alapján nekem az az örök érvényű mondás juttot eszembe, hogy "nem a víz a hülye ha a kacsa nem tud úszni". Ezek az általad kritizált dolgok szinte mind így vannak az ebayen is de egyik se olyan amit ne lehet előre lefixálni az eladóval ha meg tényleg érdekel valami akkor úgy is átállitja villámárasra a terméket. Legalább is nekem még soha nem mondták, hogy nem.

Bár abban igazad van, hogy ebayen nagyobb a kínálat de ha ott veszel ps3at és meghal 3 nap múlva akkor az ebay se fog tudni mit csinálni.
[54] Doom
Sep 14., Tuesday 22:10 #1
Mondjuk Ebay-en is van "levédett ajánlat" csak ott Maximum bid-nek hívják, nem kell ott ücsörögnöd a gép előtt és nyomni fél fontokat a másikra. Már engem se hoz ez lázba, ha valami kell, megadom amennyit nekem max megér, azt ha nyertem jó, ha nem, akkor így jártam, másnak többet ért.

A helyre amúgy a kérdezzen az eladótól opcióban nyugodtan rá lehet kérdezni, csak pontos címnél szokott moderálni a rendszer. Az 24 órás aukció lezárás akkor érvényes ha már más is licitált, amúgy meg nyugodtan lehet mondani az eladónak, hogy állítsa át villámárra a megbeszélt összeget, és akkor nincs várakozás.

Érdemes amúgy nézni, mert már akadt jó pár olyan cucc, ami Ebayről rendelve jóval drágábban jött volna ki. (Ebay-en azért nem sok esélye van hogy pl. papírdobozos Shadow of the Colossus feltűnjön 3k-ért, hiánytalan állapotban )
keviny
let the sun never blind your eyes
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Playstation4
Nintendo Wii U
Nintendo 3DS
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Verekedős, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjáték, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Kisállatok bosszantása, Játék zsebkonzolon, Zene (játszom), DVD, Magazinok, újságok, Fotózás, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Mozi , Grafika, rajzolás, Nyilvános megszégyenülés, Email, Letöltés, Fórum, Internetes magazinok, Úszás, Vitorlázás, Esőben sétálás, Sí, Hóember építés, Bicikli, Ping-pong
Barátok, ismerősök
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
kakuto
(offline)
aya
(offline)
supermario4ever
(offline)
Kensei
(offline)
Blase
(offline)
megatron
(offline)
bm
(offline)
rob
(offline)
sQr
(offline)
leslie21
(offline)
Yip Man
(offline)
BöjtösG
(offline)
atka
(offline)
csavar
(offline)
LokkoLori
(offline)
Lien
(offline)
stick
(offline)
CHASE
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
getro2
(offline)
river
(offline)
Invi
(offline)
Petreszku
(offline)
Chi
(offline)
rehynn4
(offline)
mastercief
(offline)
Burzum
(offline)
Driver
(offline)
deku82
(offline)
Adeusz
(offline)
djsiegfried
(offline)
xetron
(offline)
Ikaruga
(offline)
fr4231
(offline)
siklara
(offline)
nintendo fan
(offline)
Fox McCloud
(offline)
dpb
(offline)
reptile
(offline)
REJTJ
(offline)
Kumite
(offline)
Shifty Fox
(offline)
madball
(offline)
x Tidus Famous x
(offline)
Johnny1987
(offline)
insert-coin
(offline)
ancient
(offline)
Fórumozó
(offline)
reptai
(offline)
XBOX Live