[37] carville (offline)

Segt?ksz - Vidm - Hisztis

egy 30 ves fi s itt lakik: Veszprm / Balatonalmdi

5074 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 103280 kreditet gyjttt

2010 September
15:19 C&C4: Tiberian Twilight Multi Teszt
Van egy teljesen feledsbe merlt Command & Conquer jtk, a ‘97 vgn megjelent, kizrlag Online jtszhat (de havidjmentes) Sole Survivor. Nem tartalmazott hadjrat mdot, ezrt trtnete se volt, illetve a gpi ellenfeleket is mellztk, gy mr a megjelensekor is fekete brnynak szmtott, a sorozatba be nem illeszthet mellkg volt. A jtkbl teljesen mellztk az MCV-ket s ezzel egytt az egsz bzisptst, tibrium gyjtst s hader kpzst. Ehelyett rgtn az elejn ki kellett vlasztanunk a Tiberian Dawn szles egysg vlasztkbl 1, teht egyetlen egy egysget, a leggyengbb gyalogostl a mammoth tankon t a titkos dnkig brmelyiket, s onnantl az volt egyetlen fegyvernk. Az eslyek kiegyenltsre, de sokkal inkbb tbillentsre a trkpen vletlenszeren megjelen ldkkal tovbb ersthettk magunkat, s fontos szerepet jtszott a csapatmunka is.

A jtk vgl csak az Egyeslt llamokban jelent meg, mert a kritikusok sztszedtk, s a jtkosok ott is hamar megbuktattk, majd az emlkezetbl is kitrltk azzal, hogy a magt legteljesebbnek tart The First Decade vlogatsbl is kihagytk. Most viszont nem vletlenl hoztam fel egy 13 ve elfeledett alkotst, mert a Tiberian Twilight egy csnya flrerts: Ez a jtk a Sole Survivor 2. s ha kpesek vagyunk mentlis falat hzni a hamis megnevezsre, valamint a beleerltetett egyjtkos mdozatra, akkor ezzel a hozzllssal, egy rg elfeledett mellkg modern kvetelmnyeknek megfelel folytatst kapjuk, amit nem felttlenl kell szeretni, de pp ezrt utlni se tudjuk, legfeljebb nem vesznk rla tudomst. s ha az EA is gy llt volna hozz, akkor az egsz jtkos trsadalom automatikus gy emlkezne vissza erre a jtkra.Elsknt is rlnk, hogy az amgy sosem tapasztalt eredeti, tlsgosan lecsupasztott s tgondolatlan jtkmenetet milyen remekre csiszoltk. Ezttal nem egysget, hanem egy mozg gyrat irnythatunk: Viszont az egyszerre legyrthat egysgek szmt ersen limitltk, ezzel ugyangy meghagyva azt az rzst, amikor a C&C-ben megszokott lerohans tmads helyett taktikusan kell jtszanunk, hogy a kzel azonos lehetsgekbl mi tudjuk ki hozni a maximumot. Radsul rgtn 3 klnbzbl vlaszthatunk: Egyik tmad, msik vdekez, a harmadik pedig inkbb a trsaink kisegtsre szolgl egysgeket gyrt, ami szinte elengedhetetlenn teszi a megfelel csapatmunkt a jtkosok kztt, igazi tbbjtkos lmnyt knlva ezzel.

Az egysgeinket aztn ugyangy tovbbfejleszthetjk a megsemmisl egysgekbl htramaradt dobozokbl, de ennl sokkal hasznosabb jtsok a trkpeken sztszrt tibrium kristlyok: A pirosakkal olyan pontokat fogunk szerezni, amelyekkel jabb technolgikat rhetnk el, s gy ersebb egysgek gyrtsra lesznk kpesek, vagy a meglvket jabb tulajdonsgokkal vrtezhetjk fel. A kk s zld felhasznlsi mdjra szintn szlva nem sikerlt rjnnm, de annyit tudok, hogy ezek nem ivdnak belnk, s elnyeiket csupn addig lvezhetjk amg magunknak tudhatjuk, ezrt a teljesen azonos kpessg hadvezrek kzt akr csatadnt is lehet birtoklsuk.

Az Online kzdelmeink sorn XP-t szerznk, amivel a kezdeti szks knlathoz addig elzrt technolgikat s egysgeket nyithatunk meg. Ezzel pedig a kezdket nem csupn a tapasztalt jtkosoktl vjk meg, hanem a lehetsgek bbeli zrzavartl is, megengedve nekik, hogy fokozatosan ismerkedjenek meg a jtk nyjtotta lehetsgekkel, s fokozatosan emeljenek bele jabb lehetsgeket az ezzel egyre bonyolultabb vl taktikjukba.

Szval, ha gy tekintnk a jtkra, akkor egyrtelmen lthatjuk: Mkdik. Szigoran internetes kzegben az is tkletesen hidegen hagy minket, hogy a DRM miatt folyamatos internetkapcsolatra van szksg: Folyamatos internet nlkl ugyanis jtszani se tudnnk. Kifejezett negatvumnak azt lehetne csupn emlteni, hogy ezt a merben eltr jtkmenetet lehet hogy sokan hamar megunjk, klnsen ha egyedl akarnak jtszani, ezrt csupn bartokkal egytt rdemes vsrlsban gondolkodni. A jtk 2v2nl, de sokkal inkbb afltt li ki magt igazn, ezek lvezetre pedig olyan trsakra is szksgnk van, akikkel tkletes az sszjtkunk s problmamentes a hangalap kommunikci (a jtkban van erre beptett lehetsg, de termszetesen hasznlhatunk kls programot is). gy viszont egy igazi, jl koreograflt e-sport lmnyben lehet rsznk, ami ugyan tvol ll a megszokott C&C lmnytl, de ha vagytok legalbb ketten, vagy sokkal inkbb 4-en 5-en, akkor megr egy prbt.

2 komment

[37] carville
Sep 02., Thursday 18:10 #2
Vlasz Necroman Mk2 (#1) zenetre
Viszont hasznlatuk szerint szerintem jl fedi, merthogy:
- Vdekezvel lehet egyedl pteni, vdekez tornyokat, ezekhez a gyalogosok inkbb kisegtk, de nem rajtuk van a lnyeg.
- Tmad tud egyedl olyan egyszerre ers s kitart tzert gyrtani, ami egyben mobil is.
- Supporttal egyedl szarra se msz.

gy szerintem a nvnek megfelelnek.

Zld kristly segtsget kszi.
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
Sep 02., Thursday 18:02 #1
rdekes ez a bonts, de mkdik.

Ami nekem a btbl emlkezetemben maradt, ez az egysgnv valjban nem egszen fedi a valsgot, mert mintha ms logikja is lenne:
Defense = gyalogos kikpz (aka mozg barakk)
Offense = jrmgyr (aka mozg War Factory)
Support = lgi egysgek
gy a fogalmakat inkbb ennek megfelelen kell rtelmezni.

A msik pedig a zld kristly, amivel robbantani lehetett: ha flszedted mondjuk egy javtval, s az ellenfl fel irnytottad, akkor ott kamikaze szeren megsemmistette nmagt.
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
carville
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjtk, Stratgia
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk interneten, DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Anime, Billird, Letlts, Ping-pong, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live