[5] Altair98 (offline)

Jpofa - Segtksz - Szerethet

egy 22 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

3845 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 6194 kreditet gyjttt

2010 August
14:39 Dante's Inferno- Teszt (PS3)
Megjelens: 2010.02.9.

Platformok: PS3, PSP, Xbox360

Kiad: Electronic Arts

Fejleszt: Visceral Games

Kategria: Akci/kaland

Nhny v elteltvel, gy 2010 folyamn futott be Dante bartunk, s egyenesen a pokolba vezet minket… a borzalmas rmsgek, mrtktelen brutalits s minden vallsi s egyb hitet megsrt motvumokkal felruhzott vilgba. De a pokolbl is van ki t, mr ha az addig tlljk. No de ez mirt lenne akadly egy olyan embernek, aki nem fl szembe szllni az e fle szrnysgekkel.

Dante, a fhsnk nem hobbi cljbl rohangl a pokol mlyn. Meglt szerelme Beatrice utn ered mg az alvilg legmlyebb bugyraiba is. De termszetesen az t nem csak hossz, de nehz is lesz (a pokol 9 kapujn is t kell magunk kzdennk). Kzben visszaemlksznk tetteinkre s csaldunkra is (akik szintn a pokolban vgeztk). A story tovbbi rejtelmeit meghagynm a jtkosoknak.


A tlvilg mlye rengeteg ltvnyossgot foglal magba. Kztk bossokat, rengeteg krnyezeti elemeket s rmiszt plykat knl a gamer szmra. A game sorn nvelhetjk a pozitv/negatv energinkat, attl fggen milyen cselekedeteket hajtunk vghez. Ha nveljk ezt, megnyithatunk klnfle kpessgeket, amiket utna meg is vsrolhatunk, mgpedig lelkek fejbe (ezeket ellenfeleink likvidlsval szerezhetnk). A fellensgek meglsvel, trgyakat nyerhetnk jutalmul, amik hasznosak lehetnek majd jtkunk sorn. Szerencsre a stuffban nyjtanak egy kisebb segtsget, mg pedig a fle „szellem” formjban. Aki nem csak, hogy lelki tmaszt (szmomra), de jtk sorn majd elnynkre vlhat itemeket is nyjt segtsgl. Ezen fell informcikkal is ellt minket.

Mint mondtam, a jtkban dnthetnk majd cselekedeteinkrl is. Kivgezzk, avagy megmentjk ellenfelnket (lelkt). Az n szvem, ahogy mindig, a j irnyba hzott ezltal egyik ellenfelem sem maradt a pokolban. Ez nem volt egy tl nehz feladat: L2, folytatsknt a ngyzet segtsgvel a llek megmentst vlasztottam s befejezsknt, a krt „nyomogatva” tntettem el a menyekbe. A llek a szmlmhoz rva mindenki boldog. Az irnytst gyakorlatilag a God Of War szrikhoz tudnm hasonltani. A pokoli kalandom sorn megcsodltam a zenket is. Amik remekl reztettk azt, hogy hol is vagyok s nha elg nyomasztan, hogy mg vletlenl se vesszen el a feeling. Ez mind nagy benyomst tett kalandjaim sorn, hiszen nhny harc sorn volt olyan, hogy egy keveset pnikba estem.

A jtk nem elg, hogy a vilgba ill szrnyekkel van felruhzva, mg az tletessg s kreativits sem maradhatott el. Voltak olyan felvetsek a jtkkal kapcsolatban, hogy a God Of War epizdok „koppintsa”… nos, ez rszben igaz is, de egy teljesen hasonl stlus jtkot nehz msmilyenre hegeszteni. Amiben biztos nem tudom a GOW-hoz hasonltani, az a jtkmenete. Sajnos egy id utn nagyon monotonn vlt szmomra. Az gyessgi s logikai feladatok sem maradtak el, aminek rltem is, mert a sok vr s kaszabols utn, volt hol kifjni magam s az eszemet is ignybe venni.

A jtk gy sszevetve egsz jl sikerlt. A grafikja szp ltvny, de azrt a max.-ot nem sikerlt elrnie. Jtszhatsg tkletes. A zenk/hangok nagyban fokozzk a feelinget s a hangulata egyszeren lenygz. A szavatossga elrte azt, amit n elvrtam, pont j. Platinum vadszok szenvedhetnek vele, hiszen a jtk egyszeri vgigjtszs sorn jeleskedik jval tbb, mint 10 rval. Ebben a stlusban egy nagyon sikeres prblkozs vlemnyem szerint.

rtkels:

Grafika: J

Jtszhatsg: j

Zene/hang: kiemelked

Szavatossg: kiemelked

hangulat: Kiemelked

sszesen: 8 pont


Tovbbi j jtkot!

Ezzel a tesztel harmadik helyezst rtem el egy tesztr plyzat sorn

By Altair
14 komment

[4] Vark
Aug 06., Friday 16:08 #14
n meg msodik lettem a Brtal Legend tesztemmel
[7] bence93
Aug 05., Thursday 21:23 #13
Vlasz Painmare (#11) zenetre
Nekem harmadikra lett 1000/1000 !
the cake is a lie...
[5] Altair98
Aug 05., Thursday 17:27 #12
Vlasz Painmare (#11) zenetre
Kszke!
"Jobb a mlt s hsies hall, mint a mltatlan s aljas gyzelem."
[10] Painmare
Aug 05., Thursday 15:06 #11
hmm 2 vgigjtszs volt a platina sztem nem volt valami nagy kihvs, a nehezebb fokozat teljestsrt pl nem is jrt trfea. Volt mr ennl nehezebb dolgom is amgy j teszt lett.
Listen to my story. This may be our last chance.
[5] Altair98
Aug 05., Thursday 13:38 #10
Igaz, ezen a tren egy csppet elfogult voltam. Sorry rte, majd legkzelebb...
"Jobb a mlt s hsies hall, mint a mltatlan s aljas gyzelem."
[1] pogi
Aug 05., Thursday 12:09 #9
Vlasz Altair98 (#8) zenetre
de en azt is irtam, h akk 9 ora, ha mindent megnezel, osszeszedsz. tehat semmi sem valtozott...
1b 3k
[5] Altair98
Aug 05., Thursday 9:40 #8
Vlasz pogi (#5) zenetre
Ez elgg jtkos fgg szerintem. n norml fokozaton toltam le, s azon 10-nl biztos, hogy tbb rt ltem bele. n egy tklsebb jtkos vagyok s a szerint rtam a kiemelkedt, amennyi id alatt n vgigjtszottam. De pl.: lehet, hogy te ppen 9 rt sem tettl bele, mert mondjuk gyorsabban haladtl a jtkkal. Ezrt mondtam, hogy ez nagyon jtkos fgg.
"Jobb a mlt s hsies hall, mint a mltatlan s aljas gyzelem."
[7] bence93
Aug 04., Wednesday 20:47 #7
De , varom a fojtatast!
the cake is a lie...
[7] bence93
Aug 04., Wednesday 20:45 #6
Tenyleg nem kiemelkedo a szavatossaga. Ja es nem is olyan brutalis , kozelebe nem er a GoW-nak szerintem ezen a teren, bar mondjuk mas teren se!
the cake is a lie...
[1] pogi
Aug 04., Wednesday 18:25 #5
amugy ebben van egy eszmeletlenul nagy ostobasag: szavatossag!!!! KIEMELKEDO!!!???? a story ha szepen lassan haladsz akk is max. 9 ora, a legnehezebb fokozaton... es, ha nem lenne vilagos, akk ez nagyon keves. es ezt mondom en, aki imadja a jatekot, es kb 6 szor vegigjatszottam. de amugy "jo" az iras. de ez a szavatossag...
1b 3k
[5] Altair98
Aug 04., Wednesday 17:40 #4
Persze...
Remlem nem szmt reklmozsnak ( KATT!)
"Jobb a mlt s hsies hall, mint a mltatlan s aljas gyzelem."
[25] Yip Man
Aug 04., Wednesday 17:32 #3
Megkrdezhetem, hol kaptl harmadik helyet rte?
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[5] Altair98
Aug 04., Wednesday 16:56 #2
Vlasz zaz (#1) zenetre
Ez csak elvi krds... n nem errl veszek pldt.
"Jobb a mlt s hsies hall, mint a mltatlan s aljas gyzelem."
[73] zaz
Aug 04., Wednesday 16:53 #1
H!! Te ezzel a jtkkal nem is jtszhatnl!

psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
Altair98
"Jobb a mlt s hsies hall, mint a mltatlan s aljas gyzelem."
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation3
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Verekeds, FPS, Vadsz, Online FPS, Online RPG, Szerepjtk, Taktikai
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk interneten, Zene (hallgatom), Grafika, rajzols, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Letlts, Frum, Kosr, Extrm sportok
Bartok, ismersk
he7edik.
(offline)
slike
(offline)
Lopakodo
(offline)
kyosho
(offline)
tomaer15
(offline)
Zozz
(offline)
Icabod
(offline)
XBOX Live