[16] sigmavirus1 (offline)

Humoros - Reménytelen - Kocsonya

Ő egy 33 éves fiú és itt lakik: Tolna / Dombóvár

4576 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 28917 kreditet gyűjtött

2010 július
19:26 Vérkula
Mióta van PC-m meg szkennerem, az egyik hobbim az lett hogy saját animációkat gyártok, kisebb nagyobb sikerrel és kedvel.
Az animációk legtöbbje egy Vérkula nevű, még középiskolában, unalmamban kitalált szörnyről szól, aki a történet szerint azért jött a semmiből egy tóban világra, hogy kiirtsa az emberiséget és saját fajával népesítse be földet.


Videóimból eddig nem derült kis semmi ebből a történetből, de pár hónapja nekiáltam újból rajzolgatni, szinezgetni, hogy pár éven belül összerakhassak egy, a tőlem megszokottnál hosszabb és részletesebben animált rajzfilmet, aminek stílusa remélhetőleg a régi Szörnyecskék filmekre fog hasonlítani.

Eddig nagyjából 1 perc van kész, így azt hiszem 2011nél előbb nem végzek vele.
Kép 1: Big Bang
Kép 2: Kocsma
Kulageddon Concept Firka
Addig viszont pihenésképp lazítok pár gyorsabban és egyszerűbben összerakott animációval, mint pl. ezzel a Robotmajmos kivégzéssel.Robotmajom Fatality HD

Igaz ezt már beszúrtam az egyik podcastes hírbe, de aztán észrevettem, hogy porosodik a blogom.:)
(Na meg ez az egyetlen dolog ami valamilyen formában összekapcsolja az egész projectet a játékokkal)
(Zárójel 2: Na nem mintha a Stan Winstonosnak bármi köze lett volna hozzá)
31 komment

dec 27., péntek 23:27 #31
Arra az esetre ha ide betévedne valaki:

Már dobtam az egészet, már amit addig csináltam. Majd újra nekiállok a közeljövőben, másféleképpen, meg asszem inkább sorozat lesz pár perces részekkel.

Jelenleg ezen dolgozok 60+másikemberkével lassan egy éve:
KATT!
talán 3-4 hónap múlva lesz is valami a pilot epizódból.
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
[3] Coca82.
jan 19., szombat 20:45 #30

[3] Coca82.
jan 19., szombat 20:36 #29
jó lett
[3] Coca82.
jan 19., szombat 20:35 #28
Hűha ez igen
júl 12., hétfő 3:26 #27
nekem bejön nagyon jó részletes remélem hamarosan még jön ilyen
csak így tovább ha nem adod fel akkor még ennél is jobbakat fogsz csinálni és majd irigykedni fognak

mellesleg stk még nem vagy olyan vén hogy ne legyen időd megtanulni rajzolni vagy bármi mást... csak megfelelő módon kell hozzáállni és kitartónak lenni... bizony majd leteszteljük
szerintem nincs velünk született tehetség... csak valakinek gyorsabban sikerül megtanulni azt a bizonyos dolgot amiben kiemelkedőbben teljesít mint a többiben... hát igen.. nem vagyunk egyformák...
"Átlagember legyek minimálbérrel,vagy pénzéhes és elvakult.Szép lassan haladok előre,amerre tart az út..." Alvin és a mókusok - 21 múltam
[34] nesman
júl 07., szerda 12:02 #26
Nekem a robotmajmos cuccról a B-Movie jutott az eszembe. Néha jó nézni olyan alkotásokat. A Halálbiztos pedig érmes nálam.
Na még egy kedvenc blog.
[32] backstab
júl 05., hétfő 23:42 #25
Válasz multishoot (#20) üzenetére
Kérdem én, ha ez a negatív rajzolás annyival hatékonyabb, mint a hagyományos, akkor Leonardo da Vinci, Auguste Rodin, Barcsay Jenő miért nem azt használták? Könyörgöm, csak nehogy azt mondd, hogy az agykontrollosok találták fel, mert a negatív (avagy kivonatoló) rajzolás már évszázadok óda az egyik legalapvetőbb művészképzési módszer (akárcsak a vakon rajzolás, a 30 másodperces rajzolás, vagy az egy vonallal rajzolás)! Én is tanultam két éven át. Miért nem tér át a világ egyetlen művészeti akadémiája sem a jobb agyféltekés rajzolásra? Talán azok a zseniális tanárok és művészek mind haladás-ellenes kontárok? Nem akarják, hogy tanítványaik még jobbak legyenek?
Ne legyen igazam! Iratkozz be egy ilyen tanfolyamra, és utána feltöltöd a Youtube-ra az eredményeidet igazoló videókat. Én leszek az első, aki bocsánatot kér, és gratulál neked. Addig is maradok szkeptikus, akárcsak az elmeprogramozással, a villámolvasással, vagy az agykontroll.hu-ról 18600.- ért megrendelhető gyászcsillapító gyógycsomaggal kapcsolatban.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[42] stk
júl 05., hétfő 14:55 #24
Válasz multishoot (#23) üzenetére
persze, kiskortól való neveléssel mindent meglehet oldani.. lásd shaolin papok stb... csak már 24 vagyok Bár pont most cáfol meg valaki aki tud rajzolni, hogy nincs igazam.. de majd mondtam neki hogy leteszteljük
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
[45] multishoot
júl 05., hétfő 14:44 #23
Válasz stk (#21) üzenetére
Ilyenkor mindig így reagálnak az emberek... Attól függ. Szeretnél olyan jó futballista lenni mint Lionel Messi ? Mert ha csak úgy egy kérdés volt, akkor nyilván valóan nem, valamint én nem állítottam, hogy most összecsapod a tenyered és zsubsz bármit elérhetsz. Azt mondom, ha mondjuk kiskorod óta ez lett volna az életcélod, és jártál volna foci edzésekre, komolyan vetted volna, akkor akár. Tudod Messinek is van a mai napig edzője akitől tanul...
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[42] stk
júl 05., hétfő 14:34 #22
én tartom magam ahhoz, hogy vannak olyan dolgok amik velünk születnek, és vagy jó benne valaki vagy nem. Nevezhetjük tehetségnek, és a rajzolás is ilyen. Persze magánvéleményem
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
[42] stk
júl 05., hétfő 14:32 #21
Válasz multishoot (#20) üzenetére
tehát azt mondod, lehetek még olyan jó játékos mint mondjuk messi, és rúdugrásban is megtudnék verni bárkit?
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
[45] multishoot
júl 05., hétfő 14:15 #20
Nos a lényeget még mindig nem fogták meg néhányan a jobb agyféltekés rajzolással kapcsolatban úgy látom. Kihangsúlyoztam, hogy agykontroll központban is oktatják. Mivel a nevével ellentétben ez nem kimondottan egy ecthe rajztanfolyam, itt a gondolkodás módod fog megváltozni és a jobb agyféltekéd nagyobb teret kapni, és EMIATT fog valaki újra megtanulni rajzolni. STK-nak külön megjegyzem, nincs olyan, hogy béna, vagy zseni. A zseni nagyobb részben használja ki elméjét, a többi ember azt hiszi ők többek, és még csak meg sem próbálják elhinni, hogy képesek rá ők is, pedig úgy még senki nem született, hogy tudott volna két számjeggyel osztani,szorozni, ezt mindenki csak később tanulta meg. Sigmavirus1 jól mondja, a másolás bizony fontos eme tudás elsajátításában, ugyanis a másolás az GYAKORLÁS, iskolában is általában úgy néz ki egy rajzóra,hogy lebasznak eléd egy köcsögöt(nem a tanárt), meg pár szál virágot, aztán rajzold le, ami másolás. Ha matekból egy adott példákat gyakorolsz is másolsz és tanulsz meg számolni, ha olvasgatsz valamit sokszor is másolsz és tanulsz meg olvasni. Ha valaki viszont kitartó, hisz magában és még tanult is egy-két ilyen praktikát, semmi akadálya, hogy akár olyan ügyesen és szépen rajzoljon később, mint mondjuk a blog írója, Sigmavirus1 . (megjegyzem, ha én ilyen szinten tudnék legalább másolni, már kiugranék a bőrömből )
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
júl 05., hétfő 13:16 #19
Bár a videóból egyenlőre nekem is annyi esik le hogy a környezetet kell figyelni nem pedig magát a lerajzolni kívánt dolgot, és így leginkább másolásnál lehet hasznos, tudtommal pont ez tanít meg arra is hogy saját gondolatokat könnyebben papírra vethessen az ember, mert tényleg a logikus gondolkodás miatt nehéz a rajzolás, ugyanis akarata ellenére az ember talán tudtán kívül, egyből a "begyakorolt vonalakat" húzza, ami nem feltétlenül azt eredményezi amit elképzelt fejben.

Basara: azóta sem jutottam vele semmire, majd talán most.
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
[42] stk
júl 05., hétfő 11:34 #18
Válasz multishoot (#17) üzenetére
én értem mit akar mondani, másolás és saját elképzelés lerajzolás között sok a különbség. Szerintem a rajzolás olyan dolog, hogy vagy van valakinek érzéke hozzá vagy nincs, olyan mint a labdaérzék.. hiába focizik valaki minden nap, ha rohadt béna, és koordinálatlan a mozgása, vagy a ritmusérzék is ilyen. Ha valaki profin letudja rajzolni a saját gondolatait, az nem az üres tér kitöltésével kezdeni, hanem egyből a tudja mit hova fog húzni.... és nincs előtte másolandó dolog.
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
[45] multishoot
júl 05., hétfő 10:34 #17
Válasz backstab (#16) üzenetére
Már bocs, de mire fel ez a nagy okosság ? Pl. én végeztem agykontroll tanfolyamot is, amit szintén sokan nem ismernek el, csak az képes felfogni mibenlétét aki használja is. Ez nagyban hasonlít rá, révén agykontroll központban oktatják is, és igen, nem rajzolni tanítanak meg mert :
- már lényegében tudsz
- a gondolkodás mód , mint amit most látok nálad, hogy egyből, megy a hitetlenkedés és ellenszenveskedés az ami gátol abban, hogy valaki képes legyen akár memóriából is ilyeneket rajzolni.
Amúgy ha nekem másolsz így a tanfolyam nélkül is, akkor gratulálok (tényleg, nem rossz indulatból), de én ettől függetlenül még amint tudok élek egy ilyen tanfolyam lehetőségével.
Ezt a "Tény, hogy a másik agyféltekédet használod hozzá- de pont ezért, nem a kreatív, hanem az analitikus részét használod az agyadnak." mondatod pedig úgy ahogy van nem értem. Tehát van a bal agyfélteke ami a logikus,racionális gondolkodásért felel és van a kreatív jobb. A "másik" agyféltekéd a jobb agyféltekéd ugyebár ez esetben, ergo, igenis a kreatív részét használod, ha mellé bejön a bal is, az pedig nem baj, hisz az is kell az egyensúlyhoz.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[32] backstab
júl 05., hétfő 8:12 #16
Válasz multishoot (#13) üzenetére
A legnagyobb parasztvakítás. Valójában nem rajzolni tanítanak meg, hanem másolni. Tény, hogy a másik agyféltekédet használod hozzá- de pont ezért, nem a kreatív, hanem az analitikus részét használod az agyadnak. Azaz iszonyatos képzelőerő és grafikai memória kell ahhoz, hogy a fejedben elképzelt képet úgy lerajzold, hogy nem a kitöltött teret, hanem az üres részeket viszed papírra.
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[14] Basara
júl 05., hétfő 6:54 #15
Awesome. Vérkula azért jó régóta kitart nálad.
Bastich
júl 05., hétfő 1:17 #14
Válasz multishoot (#13) üzenetére
Fú erről én is hallottam, nem ártana utánanézni mert bőven van hova fejlődni, kösz az emlékeztetést.


(Közben felraktam HDban a videót, szegény gépem viszont nem bírja az 1080at )
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
[45] multishoot
júl 05., hétfő 0:50 #13
Válasz sigmavirus1 (#9) üzenetére
Jajj, Szörnyecskéket ne .
Amúgy ha unatkozom, vagy spontán rám tör én is szoktam történeteket gyártani, bár én alapból képregényként képzelem el őket, csak az a bibi, hogy elfelejtettem hogyan kell rajzolni, úgyhogy mielőtt belekezdhetnék egy ilyenbe el kéne végezni ezt KATT!
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
júl 04., vasárnap 23:59 #12
Válasz backstab (#10) üzenetére
Na meg olyan hanganyagot még nem csináltak Liquidék ahol könyörögne az életéért.
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
júl 04., vasárnap 23:43 #11
Válasz backstab (#10) üzenetére
Sajnos lelkierőm nem volt elég ahhoz, hogy hosszabb legyen a cucc, vagy részletesebb. Így is belefájdult a hátam mire az ósdi "megrajzolás lapon --> szkennelés --> PCn színezés --> Flashben összerakás majd renderelés --> videószerkesztővel hangeffektek keresése után végleges egyesítés" megoldással meglett 2 nap alatt, amíg még a csúcson van a robotmajom utálat.
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
[32] backstab
júl 04., vasárnap 23:36 #10
Robotmajom-gyűlölőként csak annyit mondanék: KÖSZÖNÖM! Bearanyozta a napomat. Bár ordíthatott volna is egy keveset, könyöröghetett volna a nyomorult életéért, meg ilyesmik, de azért így is nagyon jól esett!
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
júl 04., vasárnap 23:11 #9
Válasz multishoot (#8) üzenetére
Hát, egy b-movie-nál nem fog többet nyújtani, szal ha láttad ezeket
KATT!
a filmeket akkor nagyjából ki lehet találni hogy milyen lesz.

Nekem speciel kihívás hogy egy saját rajzfilmet összerakjak full egyedül, a lehetőségekhez képest igényesen, amit azért az amatőr rajztudásom meg programismeretek is befolyásolnak.
Ha minden jól megy akkor inkább csak a fárasztó vagy ütős poénok meg idiótaságok miatt lesz "jó".
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
[45] multishoot
júl 04., vasárnap 22:48 #8
A történetről biztos nem akarsz kicsit többet megosztani ? Engem érdekelne mert eddig nem tűnik túl érdekesnek, de a képek és videó nagyon jók .
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[49] Dude
júl 04., vasárnap 22:37 #7
A videó nagyon pöpec
Gamer for Life (X Live,Nintendo ID, boardgamegeek: DudeHUN, PSN: DudeHUN2364) Bah-weep-Graaaaagnah wheep ni ni bong
júl 04., vasárnap 22:03 #6
Válasz stk (#5) üzenetére
Valószínűleg de, bár inkább Rez lebegett a szemem előtt a GEX 3ból mikor először lerajzoltam.
KATT!
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
[42] stk
júl 04., vasárnap 21:57 #5
amúgy nem volt hatással egy kicsit az alien című film a lény alkotásánál?
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
júl 04., vasárnap 21:52 #4
Válasz miqla (#2) üzenetére
Az írásban nem részleteztem mert még nincs teljesen kidolgozva, de a terv az, hogy a föld létrejötte óta jelen van kifejletlenül és gyakorlatilag végignézte az élőlények evolúcióját, aztán...de nem is akarom részletezni mert az egész film eleje erről szól.

Kinézeten már nem változatnék mert már túlságosan megszerettem és megszoktam a rajzolását, de később mikor ellepnek egy várost lesz elég bizarabb kinézetű variáció.
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
[42] stk
júl 04., vasárnap 21:49 #3
Válasz miqla (#2) üzenetére
én pont ezért adom.. mert random kijön egy tóból és irt igazi b-kat horror scifi kezdés. elvetemült kilét dolgokat nagyon adom, pont ezért tetszik
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
[8] miqla
júl 04., vasárnap 21:38 #2
"a semmiből a tóban világra" Hmm, szeretem a sci-fit de ez a gyenge kezdés nem tettszik!!! Miért nem találsz ki valami hihetetlenebbet? A karakter neve fain, de a csontos, dino"sz*r"uszos kagyvasz helyett szvsz lehetne valami elrettentőbb mint pl South P "k*labá" vagy freddye kruger. Tettszi nagyon az alap ötlet ne érts félre nem beszóni akarok, de ne "sz*rd" el az elején!!!
A mesterseges ertelem szamara a valosag is virtualis.
[42] stk
júl 04., vasárnap 21:31 #1
uhh, mekkora isten vagy. nagyon adom ezt.
"játszani jó" ősi kínai közmondás. A horst fuchs féle V gyalut balkezesek is használhatják! Mobile suit ガンダム 3DS: 1934-0821-8173 Psn: stk_stikk "Mark IV Style Motherfucker" "Truly outrageous"
sigmavirus1
Robotmajom Fatality: http://www.youtube.com/watch?v=dyobHudknPc
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Kártya, Gyerekeknek, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Vadász, Online FPS, Online RPG, Zene, Puzzle, Verseny, Retro, Szerepjáték, Szimulator, Sport, Stratégia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Játék zsebkonzolon, Szerepjáték, DVD, Magazinok, újságok, Fotózás, Zene (hallgatom), TV, Mozi , Anime, Grafika, rajzolás, Csajozás / Pasizás, Bulizás, Barátok, Billiárd, Nyilvános megszégyenülés, Email, Letöltés, Chat, Fórum, Internetes magazinok, Úszás, Esőben sétálás, Cserepadon ülés, Hóember építés, Bicikli, Görnyedt ülés, Fat body building
Barátok, ismerősök
logen
(offline)
Ryu
(offline)
doktor solidjan
(offline)
XBOX Live