[59] drag (offline)

Alapos - Higgadt - Szernytelen

egy 31 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4954 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 231343 kreditet gyjttt

2010 May
11:17 LOST 6x15 - Don't put out the light
FIGYELEM! HA MG NEM LTTAD AZ EPIZDOT, CSAK SAJT
FELELSSGRE OLVASS TOVBB!

A vgn kezdem: az 'Across the Sea' nem volt egy rossz epizd. Az viszont biztos, hogy ez volt a sorozat leginkbb csaldst kelt rsze - leginkbb azrt, mert kt rsszel a vge eltt ez egsz egyszeren kevs volt. Na meg azrt, mert egy 'Ab Aeterno' utn gondolom mindenki tbbet vrt. A dolog azrt klnsen rdekes, mert a Nagy Igazsgot mg maguk a ksztk is kimondtk a harmadik percben: "every question I answer will simply lead to another question."

A rsszel leginkbb az volt a baj, hogy nem a megfelel dolgokra koncentrlt. Tlsgosan el volt nyjtva az els fele, ami a hrom j sznsz miatt nem a legjobb dolog, mert ht valljuk be: bven a sorozat tlagos sznvonala alatt jtszottak. Tlsgosan ki volt hangslyozva a vge is: dm s va rejtlye nem igazn tartozik a sorozat kulcskrdsei kz, gy a megolds sem oszt-szoroz klnsebben - ilyenkor mr komolyabb leleplezsekre szmt az ember.

Klfldi frumokat tfutva radsul azt szrtem le, hogy sokak szmra flrerthet volt az epizd. Els sorban a Fny miatt, ugye, amit a mai utn sokan tlmisztifikltak. Vegyk szre, hogy sok szz (ezer?) vvel a mltban jrunk, s az embereknek lvsk sincs arrl, hogy mi az az elektromgnesessg - mert ez tovbbra is az volt, brhogy is prbljk krlrni a karakterek. Ilyen szempontbl nem is nagyon tett hozz az epizd az eddigi ismeretekhez, hiszen mr j ideje tudjuk, hogy a sziget ilyen szempontbl rendkvl klnleges.

Egyetlen dolog van valjban, amin rdemes elgondolkodni a rsz kapcsn: vajon tnyleg lteznek szablyok? Mirt mondta a testvrek mostohaanyja azt, hogy nem rthatnak egymsnak, ha Jacob vgl mgis meglte MiB-et? Vagy az nem szmt annak, hogy csak a teste halt meg? Ki tudja.

Ismtlem: nem azrt volt csalds a rsz, mert annyira bnrossz volt. Az vadon bell is tudnk rosszabb rszeket mondani. Azrt volt az, mert a sorozat ezen pontjn mr nem rzem a ltjogosultsgt az egsznek, hiszen inkbb csak rdekes volt, mint fontos. s ne rtsen flre senki: n nem a vlaszokat hinyolom. St: akik ezt teszik, azok rossz sorozatot nznek, a folytonos (s az esetek tbbsgben totlisan felesleges) kvetelseik kzepette ugyanis szpen elmennek a lnyeg mellett. Csakhogy ez elvileg egy olyan rsz akart lenni, ami vlaszokat ad, de igazn mgsem tette ezt meg - inkbb csak sszezavart nhny embert, akik persze rgtn cpaugrst kiltottak a rsz utn, ami abszolt rhejes kijelents.

s hogy azrt arrl is szljak, ami tetszett. Tetszett pldul az, hogy csakazrtsem adtak nevet MiB-nek, hiszen sejteni lehetett, hogy Jacobval ellenttben az vnek nincs tl nagy jelentsge - gy legalbb nem felesleges titkolzsknt jtt le az egsz. Tetszett az, hogy kiderlt, mirt s hova akar hazamenni MiB. s persze az is j, hogy kiderlt, mi az alapja az ellensgeskedsnek. Valamilyen szinten bizonyra mg vissza fog nylni a tmhoz a sorozat a nagy hajrban.

Azrt ne dljetek a kardotokba: a LOST utols tlagos epizdjt ltttok.
15 komment

[5] bp
May 14., Friday 20:16 #15
Vlasz drag (#13) zenetre
n hittem, hittem, az utols percig hittem a Lindelofknak, de az utols eltti epizdnl valahogy elfogyott minden lelkesedsem. Szerintem elbasztk. s mgpedig azrt, mert mr olyan hirtelen kellett tempt vltaniuk amiatt hogy be tudjk fejezni a sorozatot, hogy ami miatt eddig a Lost Lost tudott lenni, a feje tetejre llt. Karakterek halnak meg egyik pillanatrl a msikra, kidolgozatlan, elvarratlan szlak lgnak a levegben, s csak most annyi krdst tudok feltenni, aminek legalbb lersa is 45 percre telne, nem hinnm hogy sorban, mindegyiket meg tudnk (st, mg rosszabb: akarnk) vlaszolni a htralv hrom epizdban... Szval csodt n sajnos mr nem vrok. Csak egy lezrst, de igazi, konkrt vlaszokat, csak egy kt esetben - sok nyitott krdssel zrva az egsz sorozatot... Aztn maximum csaldok (kellemesen) egy hatalmasat s aranyba foglalom a nevket
[4] shenmuedc
May 14., Friday 13:39 #14
Az a baj hogy amikor elkezdtk fogalmuk sem volt mit akarnak kihozni az egszbl.(szerintem most sincs) Gondoltk ha bejn az embereknek bejn ha nem, nem. De bejtt s valamit r kell erltetni. Nem gy rjk mint egy knyvet hogy megvan a sztori.
May 13., Thursday 21:26 #13
Vlasz Gaben (#12) zenetre
Az attl fgg.

Ahhoz, amit a ksztk akarnak elmeslni egszen biztosan nem lesz kevs. St, percre pontosan elegend lesz.

A szemlyes preferencia persze mr ms krds, de ht az majd' egy ve kiderlt mr, hogy nem mindenki ugyanazt vrja az utols vadtl, gy bortkolhat volt, hogy valakinek muszj lesz csaldnia.
Found.
[21] Gaben
May 13., Thursday 20:59 #12
Csak gy rezzk, hogy ez a 3 rsz mr ehhez kevs. Fleg, hogy a 15, is inkbb krdst generlt, mint vlaszt adott.
"It's not about being the best, it's about being better than you were yesterday!"
[16] HunRevan
May 13., Thursday 18:18 #11
Vlasz drag (#10) zenetre
Remljk, hogy tnyleg csak addig.
PSN ID: HunRevan - Xbox Live Gamertag: HunRevan
May 13., Thursday 16:02 #10
Vlasz Kuresz (#9) zenetre
Semmit? Nzd meg jra az Ab Aeternot akkor. Hint:
KATT!

s nem vletlenl rtam azt, hogy "majdnem", mivel az elkpzelseink tovbbra is absztraktnak mondhatk. Br nem tudom ki az, aki azt hitte, hogy a f krdsek NEM maradnak lgva a legeslegutols epizdig.
Found.
[41] Kuresz
May 13., Thursday 15:47 #9
Vlasz drag (#4) zenetre
Tudjuk, hogy mi a sziget? Mondd mr el lgyszves. SEMMIT nem lehet tudni, csak hogy van ott valami, valahogy odakerlt, valamilyen fehr fny, ami j valamire s amit TALN az anyja rakott oda? Ez aztn a tudomny. Egybknt pedig mi a clja az emberekkel? Mr az elz vadban is elhangzott ugyan ez.
"Minden multi cm exkluzv mert x-en olyan minsget ad ami pron is elrhetetlen."
[41] Kuresz
May 13., Thursday 15:45 #8
Ebben a rszben is RISIT lpett elre a sorozat, kb egy bds nagy nullt. Ez az vad eddig vgig csak csalds szmomra.
"Minden multi cm exkluzv mert x-en olyan minsget ad ami pron is elrhetetlen."
May 13., Thursday 10:13 #7
Vlasz bp (#5) zenetre
Igen, mr akkor is fst volt, csak felvette a sajt alakjt.
Found.
[21] Gaben
May 13., Thursday 6:17 #6
Vlasz drag (#4) zenetre
Bocs. De mi a sziget? s mi a clja az emberekkel?
"It's not about being the best, it's about being better than you were yesterday!"
[5] bp
May 13., Thursday 0:43 #5
Azt meg ki mondta hogy Jacob meglte a testvrt?! Akkor hogy lnek majd ksbb egyms mellett a parton? Vagy a szellem (fst) alak felveszi a sajt elz alakjt? Vagy nem rtem...
May 12., Wednesday 22:28 #4
Vlasz Gaben (#3) zenetre
Nem-e? Mr majdnem tudjuk, hogy mi a sziget, s hogy mi a clja az emberekkel Jacobnak s MiB-nek. Ez a kulcs. "Everything that happens before... is just progress."

Az els felvel egyetrtek.
Found.
[21] Gaben
May 12., Wednesday 22:21 #3
Ez a rsz egy nagy nokedli volt. Amit trgyalt, azt bven max. 15 percbe lehetett volna srteni.
Tuti, hogy a nagy megolds nem jn el a sorozat vgre s legalbb annyi terit lehet majd fellltani, mint akr a 4. vadban brmikor.
"It's not about being the best, it's about being better than you were yesterday!"
May 12., Wednesday 17:16 #2
Vlasz Tyson (#1) zenetre
Akkor mg Jacob is lt, meg candidate is volt a szigeten, szval sehogy sem tudott volna lelpni.

n egyltaln nem flek a befejezstl. Azrt nem, mert a 6. vad minden fontosat* kzrefogott. Persze, vannak dolgok a korbbi vadokbl, amiken tllptek a ksztk (pldul Walt), de ezeknek egsz egyszeren nincs komoly jelentsgk a Nagy Kpet illeten. El kell fogadni, hogy ez csak egy sorozat, amit vadrl vadra rnak - szerintem gy is pldtlan az tvel szlak mrete s minsge.

*Ami SZERINTEM fontos: Mi a sziget? Mirt kerltek ide a tllk? Ki Jacob s MiB, s mi a cljuk? Mi van Widmore s Ben kztt? Milyen hbor kzeleg Widmore szerint? Mirt olyan fontos az elektromgnesessg a szigeten?

Ja, s persze abban sem ktelkedek, hogy egy utols, nagy gamechangerrel lesz az egsznek vge. Mint minden finlnak.
Found.
[11] Tyson
May 12., Wednesday 16:52 #1
MIB clja mr sejthet akkor.. elszr Jacobot tette el lb all, (Ben ltal) gondolva azt ha megli a sziget vdelmezjt kijut a szigetrl, mivel ez nem trtnt meg, elkezdte levadszni az sszes tbbi jelltet akik Jacob helyt vennk majd t.. gondolva ismt azt, hogy gy kijut a szigetrl… Sz se volt itt replrl meg tenegeralatjrrl.. (ahogy lthattuk a 14rszben) Krds persze kilehet az utd aki meglltja t? Jack? Br azis kiderlt igazbl MIB nem rossz ember, illetve nem volt az.. csak elakarja hagyni vgre a szigetet, bztos nem azrt hogy mindenkit megljn majd mshol is.. Csak gyerekkori clja hogy vgre elmehessen ahova is tartozik.. Csak azt nem rtem, hogy amikor Locke elfordtotta korbban az id kerekt s megjelent Christian (Jack Faterja) mrt nem lpett le? Taln Jacob j szablyokat hozott azta? Persze mg mindig krds krdsek htn, kevs lesz eza 3 maradk rsz hozz hogy minden kiderljn.. Tuti valami olyasmi vge lesz a Lostnak hogy minden kezddik ellrl akkor.. j kivlaszott, (aki vdi a szigetet) j MIB s j emberek akik oda kerlnek megint.. Mert ezt szerintem nem lehet normlisan lezrni.. Logikusan..
" A mltad meghatroz, de nem lehet teher "
drag
Found.
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
GameCube
Wii
Nintendo DS
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Zene, Verseny
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Krtyajtk, Jtk interneten, Jtk zsebkonzolon, DVD, Zene (hallgatom), rs, Mozi , Bartok, Foci
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Stinger
(offline)
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
bastard
(offline)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
hzx
(offline)
Roxas
(offline)
Necc
(offline)
GYUFo
(offline)
logen
(offline)
dreampage
(offline)
norbysx
(offline)
dracoo
(offline)
Depi
(offline)
GeneraL_XTX
(offline)
Ryu
(offline)
Kenny
(offline)
oxigen
(offline)
DarkVenom
(offline)
benj
(offline)
Attila6
(offline)
Lothar
(offline)
casper007
(offline)
Animejetix
(offline)
mcmacko
(offline)
arsenal
(offline)
***Drago***
(offline)
Reiker
(offline)
Gyurk
(offline)
Evilluki
(offline)
lorantHUN
(offline)
abluxirum
(offline)
Blackcolt
(offline)
alexmagnum
(offline)
CJ
(offline)
kalmarlaszlo
(offline)
Mollaka
(offline)
Ryudo
(offline)
CaptainPrice
(offline)
Szemy666
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
rehynn4
(offline)
Psycho
(offline)
wesker
(offline)
ragi
(offline)
ne5h
(offline)
markidlive HUN
(offline)
PlayNorbi
(offline)
dani0113
(offline)
Sunfi3lds
(offline)
Ocelot365
(offline)
Stiletto
(offline)
ujitso
(offline)
Keyoo
(offline)
MilanZila
(offline)
Mcking360
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
Spy_Clown
(offline)
migren
(offline)
csirkecske
(offline)
tyesz66
(offline)
Johnny1987
(offline)
XBOX Live