Minden gémer abbahagyja a játékot egyszer, és kaja után néz... Nos ilyenkor nyáridőben érdemes összekötni a kellemest a hasznossal, s kimenni a friss levegőre sütögetni egyet. Nincs is jobb, mint egy gémertárssal elsörözgetni, és nagy okosságokat megtárgyalni, miközben fő/sül az étek a nyílt tűzön. Tegnap este Toopac haverommal halat sütöttünk, de nem akárhogy....
Már az elején had jegyzem meg: Daveout, ez is nagyon fini, bár azért nem ér fel a lazachoz.
No akkor íme:
Először is jó bő tüzet raktam, és föléhelyeztem a speckó halsütőt.
Elhelyeztük a rácsára a reggel besózott halakat, 4 db süllőt.
Lezártuk az ajtaját, majd 20 perc múlva újra kinyitottuk, hogy be"fűszerezzük".
Ekkorra már igen sztivivánderes lett a tekintetük
A "fűszerek": barnacukor, borókaág, keményfa forgács.
Egyszerűen be kell szórni a halak alá, s az ajtót rájukzárva összefüstölődnek az ízek.
Újabb 20 perc alteltével ajtó kinyit, és íme, kész a kaja. Guszta mi?
Jól belaktunk, s után anem volt más hátra, mint hátradőlve elszívni egy tömet shishát.
..............Toopac............................tjames............