Azaz egy kis főzőcske
Idei évre két tervem van, melyek első blikkre erősen ellentmondanak egymásnak, de azért ügyesen meg lehet találni az arany középutat. Egyrészt erősen alapszintű konyhai ismereteimet bővítem, másrészt megpróbálok valamivel egészségesebben táplálkozni. Mai napon csak az előbbit sikerült kicsit előrébb mozdítani - főzögettem kicsit.
Egyelőre egyszerűbb feladatot adtam magamnak. Egy egyszerű göngyölt csirke volt, belsejében pármai sonka, melyet vajas-fehérboros lébenpároltam puhára. Amikor pedig kész lett, akkor a maradék lét tejszínnel sürítettem, így készítve finom köretet mellé. Eredetileg valami krumplis köret lett volna hozzá, de idő és kedv szűkében maradt az örök megbízható rizs.
A bírák egyértelműen kedvelték, érdekes módon nekem annyira nem jött be, de tényleg finomra sikerült.
Holnap receptből dolgozom majd, almás-sajtos csirke lesz diós tésztával.