[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 33 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4784 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 119746 kreditet gyjttt

2010 January
05:24 Army Of Two vs. Army Of Two The 40th Day
Lssuk csak mik is a klnbsgek...
Szerintem leszgezni mr az elejn, hogy ez a bejegyzs nem teszt br hasonl, de mgsem az. Ez inkbb csak ilyen „barti” sszehasonlts vagy inkbb lmnyek s szrevtelek megosztsa. Nem ugyanazokat veszem benne el mint a korbbi rsban. gyis teszt szaga lesz az egsznek mr most ltom pedig csak a bevezet bekezdst rom.

Nos most, hogy ezen tl vagyunk kezdjnk is bele.

Mint ismeretes a napokban sikerlt megvsrolnom az Army Of Two msodik rszt. Elszrre gyorsan vgigprgettem, hogy rhassak egy tesztet ahogy az lenni szokott, aztn azon kaptam magam, hogy mr harmadszorra viszem a plykat t s ott ahol eddig mindenfle rossz, csnya bcsinak hordtam el az alkotkat simn tmegyek.
Akrmennyire is tartalmaz genercibeli problmkat, az Army Of Two The 40th Day igenis egy j jtk. De hogy mennyire? Azt mindjrt meg is osztom a tisztelt olvaskkal…

Az els rsz, ha nem is szmtott ttrnek a TPS-ek vilgban, mgis volt valami j szaga. Persze egy kiss bugyuta, de akkor is egy j jtk volt (persze ersen megoszlanak a vlemnyek, de szerintem az volt). A msodiknl pedig azt hiszem tl magas volt az elvrsom. Ezrt el is vettem az els rszt, hogy megnzzem mi is az ami nekem itt tnyleg hinyzik…

Grafika

A kt jtk grafikban sok helyen eltr, de van ahol szinte nem. A karakter s fegyverdizjn istenien vagny lett. Rios s Salem arca is nagyon sokat fejldtt. De a krnyezettel sok helyen nem tudtam kibklni. Nagyon jnak tn jelenetek rontanak el azzal, hogy nem adtak az tvezet mozikra. Emlkezznk vissza az els rszben milyen „szp” renderelt tvezetk voltak. Ez itt sehol sincs. Mindent in-game grafikval oldanak meg s n ezt nem szeretem. Vilg letemben imdtam a fasza render mozikat a jtkokban. Itt most nem kaptam s ez valamirt zavar.

Trtnet

Tudom, hogy hlyesg n mgis lerom. Az els rsznek volt egy kerek trtnete, tudtuk mi mirt trtnik s nem voltunk elveszve a ki kicsoda zavarban. A msodik rszben sajnos azt sem tudjuk ki kicsoda. Nem csak azrt mert mint ksbb olvasstok nincsenek mozik, hanem mert valaki gy elkrta a hangbelltsokat, hogy nem hallani a beszlgetseket sem. Ez egy lvldzs nem RPG, mondan Vuxy bartom, de engem mgis zavar, hogy nem tudom mirt lvm le a fellenfelet a vgn.Helysznek/Ellenfelek/

Az els rsz itt ersen megveri a msodikat. Mg a msodik kizrlag Shanghai-ban jtszdik, addig az els Army Of Two elvitt minket tbb orszgba, minden plya klnbztt egymstl. A The 40th Day-ben le vagyunk buttva Shanghai utcira, egy krhzra, kt templomra, siktorokra, egy irodahzra s egy llatkeretre. Nem az a gond, hogy nem vltoznak a helysznek hanem, hogy nem klnbznek egymstl annyira mint amennyire vrtam volna. Nincs mr lgprns hajzs s egyb mks dolgok. Csak menetelni elre. Ebben viszont igen slyosan sokat lpett elre a msodik rsz. De errl ksbb.
Ehhez kapcsoldik, hogy vgig ugyanazokat az embereket ljk. Mg a ruhjuk sem vltozik. Ez az elsben nagyon nem gy volt. Persze ugyanaz volt mindegyik, de legalbb ms skinbe voltak bjtatva. Nincsenek ms jeleg kommandsak van vagy 5 fajta az szevasz, de ezek vgig a fekete-piros egyenruhjukban rohanglnak.

Rios s Salem (minden ami ide kell)

Meg kell mondjam a karakter animcik sokat javultak. Szinte kifinomultak is lehettek volna, mindenesetre nem rosszak kifejezetten jobb mint az els rszben. Az, hogy vgre a meleezst vgre kln gombra raktk meg plne j, hiszen kzelharcban megfigyelhetjk mennyire mshogy mozog a kt tusk a T.W.O.-bl.
A lvldzs is sokat vltozott. Mintha az elsben prblkoztak volna s mostanra valami jobbat alkottak belle. Kifejezetten hangulatos. Tetszenek az j fegyverek szemlyreszabsi lehetsgei s a nagyobb arzenl is. El lehet szrakozni, hogy egy AK47-esbl M16os varzsoljunk. Az egyben nem volt ilyen sznvonal fejleszts, br vrhat volt, hogy ezen a terleten sok jdonsg lesz majd.

Ami hinyzik, de nagyon az els rszbl megismert Back-To-Back. Az egsz jtk alatt ktszer van mdunk alkalmazni ezt a szerintem igen laza lvldzsi stlust. Viszont van megint aggrozs. Csak megsznt az overkill. A msodikban ezek automatikusan trtnnek. Teht nem kell gombot nyomnunk ahhoz, hogy mondjuk lthatatlanok legynk az ellenfl szmra.

Amint az lertam a tesztben,hogy a hivatalos oldalon lehet kszteni sajt maszkot illetve msok ltal ksztetteket letlteni. Kifejezetten vicces, hogy egyik co-op partnerem Spongebob-al az arcn irtotta a npet mikzben n Vasember mintjt viseltem. Megvolt ennek nmagban a maga hangulata.

Az AI is sokat fejldtt. De minl knnyebb helyzetben halunk meg annl valszntlenebb, hogy meg lesznk mentve. Ha viszont 15-en llnak krbe akkor tuti fel fog minket szedni. rdekes az els rszben ez valahogy mskppen volt s ki tudtam tpni a hajamat amikor a rohadk gp trsam kptelen volt odatolni a pofjt, hogy felkapjon, de ha oda is jtt akkor is csak huziglt ide-oda. Hla a j gnek ezen viszonylag sokat javtottak, mert most csak ktszer kellett elkldenem a fejlesztket a retkes desanyjukkal kzslni ki feltehetleg pnzrt teszi ezt mindenki mssal. De ennek is megvan a romantikja m.

Ha a nehzsget nzzk, a msodik sokkal egyszerbb. Itt Casualon meghalni is csak n tudok amikor pisztollyal akarok mindenkit meglni mert az pon.

Az Army Of Two : The 40th Day-t tl komolyra akartk csinlni s tlsgosan megprbltak elszakadni az els rsztl, holott ott kellett folytatni, ezt nekem nem vette az agyam. Hinyzik a sztori s gy h lehet mg primitvebb lett a jtk. Mindezek ellenre egy kurva j jtk. Aki szerette az egyet az vegye meg mert hlye lenne nem ezt tenni….
Army of Two: The 40th Day 2 komment

[7] Kyuubi-x
Jan 16., Saturday 9:39 #2
n az els rszt mr a msodik plyn untam, ha ez mg egyskbb az gz. Nem hiszem hogy valaha is meglesz. De az rs nagyon j, szerintem ezek simn kimehetnnek foldalra.
[11] Enzo Di
Jan 16., Saturday 8:35 #1
J kis rs lenne, ha nhol a fogalmazsod egyrtelmbb lenne: "hinyzik a Back-To-Back, br 2x van" vagy "megsznt az overkill, mert automatikusan trtnik" Az j, hogy a clzson javtottak. A sajnos mr a demo s a kpek alapjn lejtt, hogy sokkal egyhangbb helyszneken jtszdik, ez nagy hiba s a renderelt videk hinya is nagy kr, mert azok jk voltak. A demoban az tvezet animcik... Ht finoman szlva is elg csnyk. Ettl fggetlenl beszerzs lesz. Majd egyszer....
And that was the moment when the universe ran out of ammunition.
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)
Army of Two: The 40th Day adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: Electronic Arts
Fejleszt: EA Games
Megjelens: 2010. Jan 14.
Kategria: Akci
Online jtkmd: Van

A szerkesztsg rtkelse:
7
Ami tetszett
- Feszes, lvezetes tzharcok
- Remek koop
- Apr, de j tletekkel dobtk fel a vgtelentett akcit
Ami nem tetszett
- A sztorit kifelejtettk belle
- Rvid szl kampny
- A rombols a jtktren kvl marad
Olvasi rtkels: 24.7 (32 szavazat)
Ugyanez a jtk ms platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob

27 | [Teszt] Army of Two: The 40th Day

Milyen a hadsereg, ha ktszemlyes? Olyan, mint amilyet az Army of Two jtkokban ltni: knnyen mozgosthat, keveset eszik, s szvesen lvldz fedezkbl brmire, ha jl megfizetik rte. Teszteltk a sorozat msodik epizdjt, a The 40th Day-t.

14 | Army of Two: multiplayer trailer

Az Army of Two 2 nekifutsbl multiplayer - kooperartv multiplayer - jtk, de ez nem jelenti azt, hogy a pros akcizs mellett ne lennnek benne egyms ellen vvhat multi csatk is. Trailer.

17 | Army of Two: The 40th Day dem a hten

A jtkmegjelenseket illeten vget rt az idei esztend, a demk azonban mg szllingznak - itt van pldul az Army of Two: The 40th Day, amibe szintn belekstolhatunk mg a megjelens eltt.

18 | Army of Two: The 40th Day - az intr

Szokatalan gy, december kzepn lerni: ersen kzeleg az Army of Two: The 40th Day megjelense, az EA koop akcijtka janurban rkezik. Az intrt mr most megnzheted.

7 | Army of Two: fegyverkezs

Az Army of Two: The 40th Day a kivtelesen ers jv januri knlatot gazdagtja, ennek megfelelen kezdenek megszaporodni a folytatst bemutat mozgkpek. Most a fegyverekrl rkezett vide.

12 | Army of Two 2 koop trailer

Befutott a legjabb kedvcsinl az Army of Two: The 40th Day-rl, melyben megnzhetjk, hogy milyen elnyei vannak a kooperatv harcra kihegyezett jtkmenetnek.

8 | Army of Two 2 Halloween trailer

Egy kis esti ponadag Army of Two mdra: Halloween alkalmbl befutott egy j trailer az Army of Two: The 40th Day-rl, ami tmjban is kapcsoldik az nnephez.

18 | Army of Two: The 40th Day kpek s trailer

A kooperatv akcizs szerelmesei mindenkppen tegyenek flre egy kis pnzt a kvetkez esztend elejre, hiszen ekkor rkezik az Army of Two: The 40th Day.

19 | [TGS] Army of Two: The 40th Day akci

Hivatalosan csak holnap kezddik a Tokyo Game Show, az Electronic Arts azonban mr ma megtartotta a kapcsold sajtkonferencijt: kezjdk az jdonsgok sort Army of Two: The 40th Day kpekkel.

47 | Az j Army of Two is csak jvre jn

A mai napon mg nem szmoltunk be csszsrl, ami az aktulis trend alapjn nagy bajt jelentene, az Army of Two: The 40th Day azonban megmentett bennnket: is csak 2010-ben rkezik.

18 | Army of Two 2: morlis dntsek

A tavaly megjelent akcijtk, az Army of Two folytatsa jvre rkezik, s a Comic-Con alkalmbl j, a jtkban tornyosul morlis dntseket bemutat videt nzhetnk meg belle.

19 | Army of Two 2: kissrc sisakban

Ngy j kpet reptett be az ablakon a forr nyresti szell az Amy of Two: The 40th Day-bl. A folytats tovbbra is az Unreal 3 motort hasznlja, s kifejezetten jl nz ki.

22 | Army of Two: The 40th Day - az els trailer

Visszatr a ktszemlyes hadsereg: Salemet s Rios ezttal Sanghajban akcizik az Army of Two: The 40th Day-ben, amely a tlen rkezik X360-ra, PS3-ra s PSP-re. Befutott rla az els trailer.

38 | Army of Two: The 40th Day bejelents

A htvgn mr tallgattunk egyet arrl, hogy mi lehet az e htre grt nagy Electornic Arts bejelents: akkor az Army of Two folytatsa tnt a legvalsznbbnek, a mai napon pedig kiderlt, hogy valban errl van sz - jn az Army of Two: The 40th Day
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba