[13] Adeusz (offline)

egy 42 ves fi s itt lakik: Pest / Halsztelek

4040 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 21276 kreditet gyjttt

2009 November
11:20 Deadwood
Nem tudom ki mennyire szereti a sorozatokat, gondolom jnhnyan vagytok, akiknek nem a magyar kereskedelmi tv-k knlata jelenti az esti (vagy jtk melletti) szrakozst.
Hadd rjak pr szt a Deadwood cm remekbe szabott, 3 vadot meglt sorozatrl. A napokban fogom befejezni s btran llthatom az egyik legjobb amit valaha lttam. Felzrkzik szemlyes kedvenceim: a Drt s a Dexter mell.

Nagyon faszn bemutatja, hogy akkoriban (1878) milyen viszonyok voltak a vadnyugaton. Nem a spagetti westernekre kell gondolni, ahol egy kopr sksg kzepn poros kisvrosban halomra lvik egymst a banditk, marhapsztorok s indinok. (Sose rtettem mirt mennek oda egyltaln az emberek s mibl lnek ott.) Deadwoodban elg ritkn kerlnek el a fegyverek.
Vals trtnetet dolgoz fel a sorozat, az els rszben kiderl, hogy a dakota indinoknak meghagyott terleten (mg nem alakult ki a vgleges Egyeslt llamok) aranyat tallnak s megindul a szerencsevadszok radata. Mivel az USA terletn kvlre esik a tbor (a sorozatban sosem nevezik vrosnak), a trvnyek itt nem rvnyesek. A krnyez llamok persze maguknak szeretnk az aranyban gazdag terletet, mert az nem sokig krds, hogy nem marad az dakotk. No de tbbet vtek lenne elrulnom a trtnetrl, ha esetleg valaki kedvet kap hozz, nem spoilerkedek.


Ami nagyon tetszett, a mindennapi vadnyugati let bemutatsa: hogy mit ettek-ittak akkoriban, hogy az egyetlen szrakozs a tborban az iv s a nhny prosti, aki elg elhasznlt llapotban van. Nagyon rdekes vonal tovbb, a sokat tapasztalt, polgrhborban szolglt, vetern orvos, aki akkoriban biztos jnak szmtott, mert olyan eseteket old meg, amelyek ma ugyan rutinszeren mennnek, de akkoriban gyakran hallosak lehettek.
Mg hrom rsz van htra a harmadik vadbl, de mr nagyon sajnlom hogy nem kvethetem tovbb kedvencem Al Swearengen s a tabor sorst.

Ja: szerintem Ian McShane hatalmasat jtszott ebben a szerepben, vagy az is lehet hogy tkletesen r ntttk:
4 komment

[7] muDao
Nov 24., Tuesday 12:59 #4
Na, erre majd rprblok, most perpill az Eastbound and Down a kedvenc, ma mg htra van belle 1 rsz s ksz a sajnos nagyon rvid, 6 x 25 perces els vad. Dexterrel meg kivrok, mire befejezdik a 4. vad s egyben ledarlom, vele gy szoktam.
Aki nem dolgozik, annak nincs hiba a munkjban.
[13] Adeusz
Nov 24., Tuesday 12:42 #3
Most Wild Bill-t megnztem a wikin s gy tnik a sorozat kszti hen brzoltk a trtnteket.
[13] Adeusz
Nov 24., Tuesday 12:40 #2
Megnztem mr Seth Bullock, Sol Star s Al Swearengen is fenn van a wikipedia-n, csak nem nagyon mertem mg beleolvasni, nehogy kiderljn valami id eltt.
Arra pl kvncsi lennk (de ha szmt a vgn ne mondd el) hogy Wyatt Earp vagy Wild Bill Hickok akik a sorozatban felbukkannak (s szintn vals szemlyek) tnyleg megfordultak-e Deadwoodban, vagy ez mr fantzia...
[25] GibiPeti
Nov 24., Tuesday 12:35 #1
szintn nagy kedvencem, sajnltam , hogy megsznt kiss befejezetelenl, mint sok ms HBO sorozat
s a legjobb hogy az sszes szerepl valban lt, teht nem kitallt alakok , nzz utna
LIVE: GibiPeti PSN: Gibi-Peti STEAM: gibipeti
Adeusz
Adeusz mg nem rt idzetet!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Xbox One
Playstation Vita
Kedvenc jtk-mfajaim
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Bartok, ismersk
GibiPeti
(offline)
Arkhon
(offline)
kafaszofa
(offline)
keviny
(offline)
spieluhr
(offline)
Hunk2
(offline)
XBOX Live