[26] Lothar (offline)

Kertitörpe

Ő egy 33 éves fiú és itt lakik: Bács-Kiskun / Kecskemét

4703 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 60585 kreditet gyűjtött

2009 október
14:20 Szervi együttműködés
Amikor két teljesen különböző anyag reakcióba lép.
Talán senkivel sem kell vitatkoznom arról, hogy egy játék hangulatának alappillére a jó, autentikus zenei aláfestés. Na de mi van akkor, ha egy alapvetően jó játéknak nincs, vagy rossz a muzikális repertoárja? Hát megoldjuk a magunk módján.

Régóta gyűjtök tematikusan, műfajtól függetlenül olyan zenéket, melyeket egy-egy stílusú játék alá illőnek vélek. Szeretem a hip-hopot, de kevés olyan műfaj van, ami ennyire disszonáns lenne gyakorlatilag minden játékkal (szabály erősítő kivétel: Kingpin). Rock + FPS, DnB + verseny, komolyzene + RTS. Persze ez nincs kőbe vésve, de az irányvonalat jól szemlélteti. Mindennek megvan a maga ritmusa, ahogy a maga képi és hang világa is. És nincs is jobb élmény, mikor a kettő tökéletesen fuzionál.

De hogy ne legyen ilyen maszatos a téma, feltöltöttem a legutóbbi saját kombinációm gyümölcsét, hogy aztán ennek mentén mindenki megoszthassa saját "titkait" a témát illetően. Az én választásom ezúttal a Call of Duty 5 náci zombi játékmódjára, valamint Rob Dougan Left me for Dead című (amúgy hátborzongatóan zseniális) számára esett. A videó nehezen indul be, a minősége gyatra, és nincs is benne semmi különleges (leszámítva az insta-killes Rambo kirohanást :) ), hisz a lényeg a vizualitás és a hangok világának harmóniája, semmi több.A nagy kérdés pedig: nektek milyen receptjeitek vannak?
Call of Duty: World at War 18 komment

okt 11., vasárnap 22:05 #18
Válasz theSickness (#15) üzenetére
Engem ma TF 2 alatt kapott el a gépszíj Skindred-re (pedig alapállapotban nem hallgatnám), le is csítereztek páran.
Fraggen und fraggen lassen.
okt 11., vasárnap 22:03 #17
Válasz Kuresz (#16) üzenetére
Igazából coopra tervezték, és csak egy kellemes plusz. Célja nincs sok, előbb-utóbb minden pléjer feldobja a talpát. Közben gyűjtöd a pontokat, amivel ki lehet bővíteni a bejárható terepet és az arzenált. Nem túl komplex, de egy negyed órás agyatlan hentre tökéletes.
Fraggen und fraggen lassen.
[41] Kuresz
okt 11., vasárnap 15:22 #16
Ez a játékmód nagyon jó. Az első 2percben azt mondtam, hogy ez nekem kell... De a végén már egy kicsit unalmas volt és megfogalmazódott bennem a kérdés: Ez mire jó? Ennek van valami célja is, vagy csak van 1ház és azt kell védeni?
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
okt 11., vasárnap 15:17 #15
Válasz Lothar (#14) üzenetére
A Fallout 3 megoldása valóban jó, de a történet (miszerint a hidegháborúból valódi apokalipszis kerekedett) eleve kényelmes hátteret biztos azoknak a dallamoknak. Mondjuk személy szerint én a Fallout 1/2/Tactics ambient dallamait jobban kedveltem.

Ami pedig ezt a "dopping" dolgot illeti, nagyon is ismerős a dolog. Épp pár napja toltuk nálam négyesben a Halo 3 multiját és a megfelelő zene beindulásánál olyan szinten beindultam, hogy minden gondolkodást vagy túlbonyolítást félrerakva, gyakorlatilag ösztönből és indulatból lenyomtam mindenkit. Mindez annak köszönhető, hogy a zenétől a megfelelő mentális állapotba kerültem.
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
okt 08., csütörtök 21:43 #14
Válasz theSickness (#13) üzenetére
Na, ez már felhozatal! Ecco the Dolphin OST nagyon rendben van, ki is ment a fejemből. Az anakronizmus valóban kellemes velejárója, ahogy az is (ha tényleg passzol), hogy az ember hajlamos akár önkéntelenül is a kérdéses zene dramaturgiája szerint játszani. Nem egyszer kaptam magam azon, hogy pont jól jött ki a "lépés". Multi játék esetén gyakorlatilag mindig élek a lehetősséggel, mert olyan, mint valami dopping. Nagyon meg tudja dobni mind az élményt, mind a teljesítményt.

Kicsit más, de szerintem ilyen szempontból a legjobb "gyári" megoldás talán a Fallout 3-é, ahol a poszt-apokaliptikus világot beoltották a hatvanas évek zenéivel. A gond csupán az volt, hogy kevés volt darabra, de a közösség mára már összedobott egy kb. egy gigás csomagot. Van valami bizarr szépsége annak, hogy a bakelit zajtól sem mentes korabeli, nyugtató jazz dallamaira az ember mutánsok fejét lövi darabokra.
Fraggen und fraggen lassen.
okt 07., szerda 23:38 #13
Sok játékos ismerősöm van, de nem sok olyat ismerek, akik rajtam kívül "zenére játszanak". Így örömmel látom, hogy te is ilyen emberke vagy!

Ami alap, hogy ügyességi (Arkanoid Live), logikai (Bejeweled 2, Puzzle Quest) vagy kártyás (Magic - The Gathering) játékok alatt nyugtató(bb) dallamokat hallgatok. Vagy a vinyóról a saját válogatást, vagy valamelyik online chillout rádióállomást hallgatom. Olyannyira ki tud ez a kombó kapcsolni, hogy 2-3 órán át még csak eszembe sem tud jutni semmi más.

A másik az, amit az első Unreal Tournament és (végleg visszatérve a konzolokhoz) az első Halo (!) óta csinálunk a haverokkal. A régi négyes capatunk összeül, egy kis pia, egy kis Halo, Mario Kart vagy valami hasonló multi és alatta a vegyes válogatás. Van itt pár szám film OST-kből (Animatrix, Bourne Ultimatum, Tomb Raider, 300, stb.), rendes játékzenék (Halo-k, Unreal-ek, C&C-k, Perfect Dark, Goldeneye, Parasite Eve, stb.) meg szinte minden, amit el tudsz képzelni (de tényleg, van benne egy kevés hip-hop, valamint a metál és az elektronikus zene mindenféle ágazata is képviselteti magát). A Halo 2 idején nagyjából kialakult az általunk csak "Halo zene" néven futó mapa végleges tartalma, azóta toldozzuk-foldozzuk. A minap is használtuk.

Mi van még?
A Pure. Az alá egy igen pörgős, metálos-déenbés válogatást sikerült összeszedegetnem.
Meg ugye ott volt a Morrowind meg az Oblivion. Azok alá elég sok zenét pakoltam. Ami ezekben szép volt, az az anakronizmus. Hihetetlen hangulata tud lenni annak, hogy járod a mesebeli fantasy tájakat és közben megszólal egy hangulatos szám a Ecco the Dolphin: Defender of the Future soundrack-jéről, de egy-egy kellemes Chopin-szerzemény is el tudja ilyenkor kapni az embert.

De még számtalan játékot tudnék mondani. Nagy rajongója vagyok ennek a "megoldásnak".
Nem kapok privát üzeneteket az oldalon, ne is írj! :)
[35] Npeti
okt 04., vasárnap 22:21 #12
Válasz rehynn4 (#9) üzenetére
Jó itt nem is a fenti egyszerű zombi módra gondoltam. Serious Samhez valóban valami jó féle metál illik. :
[54] rehynn4
okt 04., vasárnap 21:39 #11
Válasz Lothar (#10) üzenetére
Serious Sam-re huhúúúú, mennyben született párosítás
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
okt 04., vasárnap 21:38 #10
Válasz rehynn4 (#6) üzenetére
Anno a Painkiller, a Serious Sam és a Chicken shoot (!) idején pl. nálam is inkább ez játszott. Rohadt csirkék, hullottak is a Dimnu Borgirra.
Fraggen und fraggen lassen.
[54] rehynn4
okt 04., vasárnap 21:15 #9
Válasz Npeti (#8) üzenetére
A romantikus hajlamaimat nem zombie grind-dal élem ki
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
[35] Npeti
okt 04., vasárnap 18:38 #8
Válasz rehynn4 (#6) üzenetére
Szerintem se illik a metál az ilyen reményvesztett szituáciokhoz. Ide valami pátoszos kell, amitől még jobban átérzed az elkeseredett harc romantikáját.
[40] BW
okt 04., vasárnap 17:46 #7
Válasz rehynn4 (#6) üzenetére
Nekem is
And cousin... business is a-boomin'.
[54] rehynn4
okt 04., vasárnap 14:41 #6
Válasz Lothar (#5) üzenetére
Az is igaz (bár nem hallgatok sok metált mostanában, biztos van kivétel), de nekem elsősorban a "Gyertek bazz, egyetek ólmot" feeling dominál ilyen játékmódokban
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
okt 04., vasárnap 14:34 #5
Amit az énekkel kapcsolatoson mondtatok, azzal egyetértek, ez itt konkrétan egy kivételes eset nálam is. És ha itt járunk: Rob Dougan ezen albumán minden számból van instrumental verzió is, az esetek többségében én is azt preferálom.

rehynn4: tetszik, csak az a bajom úgy konkrétan a metal hangulatával, hogy nincs meg benne az a reménytelenség, ami minden ilyen survivor, előbb-utóbb megdöglesz jellegű játékokhoz én elképzelek.
Fraggen und fraggen lassen.
[35] Npeti
okt 04., vasárnap 14:26 #4
Jó a video és a zene is megy a "témához", de az ének engem zavarni szokott játék közben. Az valahogy nem illik oda, de pl egy scriptelt jelenetet meglehet simán úgy csinálni, hogy a zene énekel együtt még jobbá tegye, de csak simán játék közben szerintem zavaró az énekhang. A komolyzene meg igazából szerintem akármelyik játékstílushoz jó ahol éppen valami monumentális dolog készül. Pl cod1 végén a reichstagban ott is jó volt, de pl. egy total waros esélytelen harc közben valami nagy szimfonikusok által elöadott szám nagyon jól mutatna.
[17] Insect
okt 04., vasárnap 3:52 #3
Nagyjából egyetértek, de a komolyzene szerintem inkább TBS,RPG irány. Hip-hop szinte mindenhez megy, annyiféle irányzata van (Madworld?). Multi daráláshoz (CS,L4D,UT,sőt WoW aréna, Bg) alá meg saját készletből Death-hardcore-grindcore
"Quotes on the internet are most times attributed wrong." Albert Einstein
[55] axl
okt 04., vasárnap 0:44 #2
Szerintem videojatek ala a legritkabb esetben passzol olyan zene, amiben enek is van. Jobb az, ha csak megul a hatterben, es nem vonja el tulsagosan a figyelmet a jatekmenetrol, hogy aztan pergosebb reszeknel korusokkal beerosithessen. Persze ez csak maganvelemeny.

Viszont tenyleg passzol ehhez a zombis temahoz ez a szam, de inkabb csak egy, a jatekot bemuato rajongoi video ala tudom elkepzelni, jatek kozben nem igazan.
Minden játék szerepjáték
[54] rehynn4
okt 03., szombat 20:01 #1
Jó ötlet!
The Innocent - elég híres zenészekből álló hobbimetálbanda, eddig mindkét publikus daluk zombis témájú, a fenti videó alá is tökéletes
KATT!
"az érzelmi viharokba kavaró románc opciók eddig félrekacsintó kamerapozíciói" -Walther von der Vogelweide
Lothar
Fraggen und fraggen lassen.
Ezeken a platformokon játszom
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, FPS, Online FPS, Verseny, Retro, Szerepjáték, Stratégia, Taktikai
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Kártyajáték, Játék interneten, Kisállatok bosszantása, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Nyilvános megszégyenülés, Fórum, Internetes magazinok, Esőben sétálás, Hóember építés, Ping-pong, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Stinger
(offline)
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
Warhawk
(offline)
Oldern
(offline)
hzx
(offline)
Vega
(offline)
dracoo
(offline)
Depi
(offline)
ZS0LTI
(offline)
Necroman Mk2
(offline)
BW
(offline)
Yip Man
(offline)
Livingbox
(online)
sepsta75
(offline)
scott
(offline)
kalmarlaszlo
(offline)
lamann
(offline)
siklara
(offline)
lemen10
(offline)
Call of Duty: World at War adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Activision
Fejlesztő: Treyarch
Megjelenés: 2008. nov 10.
Kategória: FPS
Online játékmód: Van

Még nem értékeltük ezt a játékot
Olvasói értékelés: 122 (5 szavazat)
Ugyanez a játék más platformokon:
pc | gc | xbox | ps2 | ps3 | x360 | wii | nds | psp | xbox1 | ps4 | wiiu | n3ds | psv | mob
Tovább a játék adatlapjára / fórumába