[73] stevefarcry (offline)

Ő egy 35 éves fiú és itt lakik: Csongrád / Makó

5015 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 340659 kreditet gyűjtött

2009 September
23:23 MGS:Peace Walker bemutató


Már régóta tervezem, hogy egy nagyobb hangvételű blogot készítek Kojima-san legújabb, saját bevallása szerint is az MGS valódi folytatásaként aposztrofált, Peace Walker címet viselő epizódjáról. És hogy ez mennyire igaz, azt beljebb olvashatjátok, mert össze szedtem nektek MINDENT, amit eddig tudni lehet róla, és talán még egy kicsit többet is.:) (fogok tudni mondani teljesen új dolgokat) MGS5?----->MGS3 teljesértékű folytatása? - Igen, ez az. Katt....
1974-et írunk, 10 évvel járunk az MGS3: Snake Eater után, továbbra is hideg háború. Naked Snake(Jack), az azóta már Big Boss néven elhíresült katona, új feladatot kap. A védtelen Costa Ricát ismeretlen, jól felszerelt katonai erők foglalják el. Természetesen nukleáris fegyverrel is rendelkeznek, melynek neve:"Peace Walker". Snake feladata világos, be kell hatolnia és felszabadítani a nemzetet. Persze mint minden MGS-ben, itt sem olyan egyszerű a dolog, mint az elsőre látszik. Hamarosan kiderül, hogy az ismeretlen hadsereget maga a CIA pénzeli. (ez már az én megjegyzésem: de asszem szemtanúi leszünk a filozófusok és Patrióták közti átmenetre és Outer Heaven megszületésének is. Igen, ez egy nagyon fontos történet lesz az MGS idősíkban, de ezt később még érdekesebb dolgokkal(feltevésekkel, mivel messze nem tudunk még mindent a játékról) is kiszínezem majd.
Az alapfelállás tehát ez, a többi részletre majd csak később, illetve a játékban fogunk fényt deríteni.Most Foglalkozzunk egy kicsit Kojimával és az ő szerepéről. Eleinte valójában úgy volt, hogy a Peace Walkert is "kiengedi a kezéből" és csak producerként felügyelte volna a projectet, jó tanácsokkal és ötletekkel ellátva a csapatot. A fiatalok viszont nemigen tudtak mit kezdeni/azonosulni a hidegháborús korszakkal, nagyon távol állt tőlük a téma és mivel Kojima kedvenc része (történet szempontjából) az MGS3 és a hidegháborús korszakot "imádta" felhasználni a harmadik rész elkészítésénél, megtörtént a szokásos forgatókönyv: a mester könyékig belemászott a projectbe olyannyira, hogy újra "azon kapta magát", ő rendezi, írja a történet és fel is került a sokak által ismert" A HIDEO KOJIMA GAME" címke a játékra. Szóval "he's back in the game" a szó legszorosabb értelmében és Big Boss szintúgy.(kis adalék, hogy Solid Snake története valójában befejeződött, de Big Boss-nál még van miről mesélni és ezt a Peace Walkerrel abszolút befogja bizonyítani.) Miért mondom ezt? Nézzük csak: Az még mindig nem teljesen tiszta, hogy mikor és hogyan történik meg a Filozófusoktól elragadott hatalomátvétel a Patrióták által. Big Boss szerepét sem ismerjük annyira a Patrióták kötélkében eltöltött években. Talán majd most. Zero és közötte lévő feszültségeknek is szemtanúi leszünk valószínűleg, ami Outer Heaven megalakításához fog vezetni. Szóval lényegében még sokmindent tisztázni kell BB körül. (bármennyire is vart el mindent az MGS4, van ami bővebb magyarázatra szorul.)Térjünk át egy kicsit a játékmenetre:

A Peace Waalker játékmenetlieg egy átmenet lesz az MGS3 és MGS4 közt. Maga a játék, a hangulat, az éra..... az MGS3 szellemiségében készül, de az irányítás az MGS4-et idézi majd. Szóval lesz válfölötti nézet és forgatható kamera. Az álcázás viszont nem úgy valósul meg, ahogy eddig ismertük. A missziók előtt(hordozható gép lévén ugyebár, "küldetésekre" szabdalták a történetet) 4 "fajta" Sanke közül választhatunk. Egy abszolút lopakodásra kihegyezett, egy "rambo"-t(az ő felszerelésében keressük majd a vállról indítható rakétákat és az ehhez hasonló játékszereket.), egy átmenetet a kettő közt és egy CQC specialistát(ez ismét csak inkább lopakodásra lesz) A lényeg az, hogy a küldetések előtt jól meg kell válogatnunk, milyen felszereléssel indulunk neki.(természeteden nem 4 különböző Snakeről van szó, csak így ábrázolják őket a menüben). És ha már ott tartunk, hogy 4 Snake, akkor rögtön eszünkbe jut az első trailer és a Coop. Valóban lesz coop is, 4 különböző Snake viszont nem.:) Kojima a bolondját járatta velünk, ugyanis minden misszió előtt ki kell választanunk, hogy egyedül, vagy coop-ban szeretnénk játszani. Ha coop-ban, akkor mindenki a SAJÁT gépén látja Snakenek a karakterét, a másikét szimpla katonának, ugyebár Big Boss verbuvált hadseregéből.:) Így már is megoldódott a stroyba nem illő, " hogy kerül ide 4 Snake, ők is klónok lennének?" kérdés. Nem, ők nem klónok, "ők" TE vagy, azaz az egyetlen, hamisítatlan Big boss.:)

Íme egy kis bemutató a demóból:Nos ha eddig nem lenne teljesen nyilvánvaló, hogy itt egy igazi folytatással állunk szemben, (még véletlenül se tévesszen meg minket a platform) akkor engedjétek meg, hogy boncolgassam egy kicsit a TGS-en látott trailert. Megfigyeltétek, hogy a vége fele láthatunk egy vízen lévő ismerős építményt? Igen, engem NAGYON a Big Shell-re emlékeztet. Vajon Zeroék már iyeynkor megtalálták a majdani Arsenal Gear álcáját? Aztán ott van az erősen Otaconra emlékeztető Huey. Na ki lehet az? Hát persze, hogy (valószínűleg) az édesapja.:) Kazuhira Miller? Igen, a jóöreg Master Miller.

TGS 2009 trailer:Tisztán látszik, hogy mennyire komoly történetnek nézünk elébe és a hab a torán, Kojima azt mondta, hogy a végén egy nagyon sokkoló igazságot tudhatunk meg Big Boss mentoráról, Boss-ról.

Remélem tetszett eme összefoglaló és amint összeszedek egy újabb adagnyira való infót, újra jelentkezem Peace Walker ügyben.:)
44 komment

[11] blackbox
Oct 01., Thursday 13:15 #44
Elég durván néz ki a játék, főleg hogy psp-re készül
Finish the Fight!!
[9] pippo
Sep 29., Tuesday 22:06 #43
Jövő esztendő legjobban várt játéka. A demóba már 8 és fél órát beletettem, nagyon meggyőző volt, ahogy a sztori tréler is. Az összefoglalót köszönjük szépen, bár nekem sok újat nem mondott.
"MSF's a business. A new kind of business." メタルギアソリッド
[21] SolidMetal
Sep 29., Tuesday 21:43 #42
Jó lett az összefoglaló, és nagyon várom a játékot. Nálam van egy kis grafikai hiba a demóban, a sötétebb részeken, például az első videóban, egy csomó kis pötty meg mini x-ecske van háttérben, a szürke részeken. Persze élesen kell nézni, de más tapasztalta ezt a hibát? Talán a demó erős tömörítéstétől lehet?
Random Kierkegaard idézet #667
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 19:39 #41
Válasz stevefarcry (#40) üzenetére
Ok
Sep 29., Tuesday 19:31 #40
Válasz Jack (#39) üzenetére
Akkor maradjunk annyiban, hogy a PW után visszatérünk erre.
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 19:30 #39
Válasz stevefarcry (#31) üzenetére
Szerintem sehol sem volt megemlítve, hogy Big Boss irányította volna egész végig a Foxhound-ot, tehát miért ne lehetne, hogy Outer Heaven előtt pár évvel visszaveszi a parancsnokságot Campbell-től? (vagy bárki mástól?)
Még logikus is lenne: megalapítja Outer Heaven-t és hogy biztosítsa, hogy sikerrel jár a felkelése, visszaveszi a Foxhound irányítást és így saját maga irányíthatja az eseményeket.
[11] Rulez
Sep 29., Tuesday 19:25 #38
KATT!!E1C55B5AABA418B3!821.entry
Ebben a blogban benne van a 4. rész teljes fordítása!Jó kis meló lehetett
Rock and Roll-t mindenkinek! (PSN ID:Rulez78HUN)
[46] Zandal
Sep 29., Tuesday 19:08 #37
Válasz stevefarcry (#36) üzenetére
Erre pedig kell , nekem 100% hogy kimarad és tudnom kell h mi történt benne !
PSN ID: HU_Zandal
Sep 29., Tuesday 19:07 #36
Válasz Zandal (#35) üzenetére
Megpróbálom teljesíteni a kérést. Bár ígértem anno, hogy MGS4 után is írok, de egyszerűen nem volt időm rá.
[46] Zandal
Sep 29., Tuesday 19:06 #35
Sajna nekem ki fog maradni a PW. Steve remélem majd írsz egy teljes körű elmesélést mi történt benne, spoiler-esen, ha végig játszottad !
PSN ID: HU_Zandal
[11] Rulez
Sep 29., Tuesday 19:05 #34
Válasz multishoot (#30) üzenetére
Már nem a játék leírásra gondolok hanem magára a történetre.Most kezdtem újra az első részt tíz év után és hát jó lenne egy update.
Rock and Roll-t mindenkinek! (PSN ID:Rulez78HUN)
Sep 29., Tuesday 19:04 #33
Válasz stevefarcry (#31) üzenetére
Plusz: ha már Foxhound lenne, akkor nem ő végezné a küldetéseket.
Sep 29., Tuesday 19:03 #32
Válasz Rulez (#29) üzenetére
A blogomban van.
Sep 29., Tuesday 19:02 #31
Válasz Jack (#28) üzenetére
Akkor Kojima nem vett pontosan figyelembe mindent(az össze évszámot én sem vágom fejből) Az viszont biztos, hogy NEM Foxhound embléma van rajta és az az azt jelenti, hogy az még nem az. A Foxhound embléma abszolút eltérő a Foxtól és amíg nem járszottuk a PW-t, én tartom magam ahhoz, hogy az jóval később volt, amit ott láthattunk.(arról nem is beszélve, hogy konkrétan az a jelenet, amikor megalapítja a Foxhundot BB, nem is került bele a végleges PO-ba. Csak az az utolsó kép van, hogy telefonál, de ez sokmindent jelenthet és azt sem tudni, hogy ez mennyi idővel történt a PO vége után.) Ott még nem tudták, hogy lesz egy PW, amit konkrétan ezeket a részeketek fogja bemutatni. Arról meg sehol nincs írva semmi, hogy Campbell ilyen korán átvette volna BB-től az irányítást, aztán meg visszaadta neki. BB a főparancsnok Snake Outer Heavenes kalandja idején is és amíg nem mutatják meg, hogy ez nem így volt előtte, addig ez így van.
[46] multishoot
Sep 29., Tuesday 19:00 #30
Válasz Rulez (#29) üzenetére
Huhh, nem bántásból, de az régen rossz ha így állsz hozzá egy MGS-hez .
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[11] Rulez
Sep 29., Tuesday 18:46 #29
Magyar nyelvű sztori leírást nem tudsz véletlenül némelyik részről netalántán mindegyikről? Maradt egy-két sötét folt...
Rock and Roll-t mindenkinek! (PSN ID:Rulez78HUN)
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 18:24 #28
Meg is kerestem:

1970: Major Zero disbands FOX

1971: Carrying on the traditions of Major Zero and the FOX unit Big Boss establishes FOXHOIUND

KATT!
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 18:17 #27
Válasz stevefarcry (#22) üzenetére
De igen, de igen...valakinek csak kell irányítania a Foxhound-ot amíg Big Boss a MSF-el járja a világot.
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 18:14 #26
Válasz stevefarcry (#20) üzenetére
De a Fox a PO után megszűnt és Big Boss megalapította a Foxhound-ot. Ez az MGS3 végén is olvasható, ha a PO vége nem lenne egyértelmű. Szóval nincs itt időutazás.
A Fox embléma pedig nem jelent semmit mivel a Fox már megszűnt.
[46] multishoot
Sep 29., Tuesday 18:02 #25
Válasz stevefarcry (#24) üzenetére
A Private Sex Club-on ? . Csak vicc volt, már meg van, ha szerencsém lesz akkor hétvégén ki is tudom próbálni.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
Sep 29., Tuesday 17:55 #24
Válasz multishoot (#23) üzenetére
A "másik" (khm....PSC) oldalon külön linkje van neki a főoldalon.
[46] multishoot
Sep 29., Tuesday 17:50 #23
A demót honnan lehet letölteni ?
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
Sep 29., Tuesday 17:43 #22
Válasz Jack (#18) üzenetére
Nem - nem... Campbell JÓVAL később kapja meg az irányítást, mivel az MSX-es Metal Gearek idején is az öreg BB a Foxhound feje. Ő küldi Sanket ugyebár Outer Heavenbe.
[46] multishoot
Sep 29., Tuesday 17:43 #21
Ááá Kojima rendesen átvert ezzel a 4 Snake-el , már tisztára azt hittem, hogy tényleg klónok . Elképesztően várom már, nagyon sokat várok tőle. (bár addig szeretném már valahogy a Twin Snakes-t is beszerezni, francért ilyen drága...)
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
Sep 29., Tuesday 17:42 #20
Válasz Jack (#19) üzenetére
Hát persze, beszélni nem beszélnek róla, de tudod jól annál a telefonhívásnál, hogy mit indít be. A pénz ott van nála Ganetől és ott vagy csatlakozik a Patriótákhoz, vagy Outer Heaven előkészületeit kezdi meg. (ez majd kdierül a PW-ben, hoyg miként volt pontosan)A Foxhound pedig nincs még megalakulva, mint mondtam, mert a FOX embléma van a jobb karján, a balom pedig Outer Heevané a PW trailerenben.
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 17:38 #19
Válasz stevefarcry (#16) üzenetére
De akkor mire gondoltál? A PO végén szó sincs Outer Heaven-ről.
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 17:36 #18
Szerintem:
A PO végén megalakul a Foxhound, Big Boss csatlakozik a Patriótákhoz, ahonnan rövid időn belül kilép és otthagyja a Foxhoundot is, hogy saját zsoldos csapatával járja a világot. Az FH-t távozása után pedig valószínűleg Campbell irányítja.
Sep 29., Tuesday 16:11 #17
Válasz Jack (#14) üzenetére
De egyébként a Foxhound sem alakult még meg, mert az E3-as traileren is a FOX embléma van a jobb karján, nem pedig a Foxhundé. (mondom, a PO utolsó képsorai azok jókora ugrások az időben, a PO végéhez képest is.) Ez közöttük játszódik majd.
Sep 29., Tuesday 16:05 #16
Válasz Jack (#14) üzenetére
Nem, én Outer Heavenről beszélek. Sehol nem írtam Foxhoundot.
Sep 29., Tuesday 16:04 #15
Válasz Jack (#13) üzenetére
Na ez nagyon erős volt, erről nem is akarok vitázni.P
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 14:23 #14
Válasz stevefarcry (#11) üzenetére
Mármint a Foxhound megalapítására gondolsz? Az már jóval a PW előtt megtörtént.
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 14:21 #13
Válasz stevefarcry (#12) üzenetére
Igazából csak az első három részt szeretem, mert pár kisebb-nagyobb hibától eltekintve hibátlanok. A PO-t, de főleg az MGS4-et nem igazán tekintem a sorozat részének, de azért egész jó játékok.
Sep 29., Tuesday 13:57 #12
Válasz Jack (#8) üzenetére
A PO-t szerted, az MGS4-ben meg csalódtál? Hát én a PO-val vagyok így. Mint történet ne hagyják ki, ha már egyszer elkészítették, de az az a rész, amit össz-vissz kétszer játszottam ki. A legnagyobb problémám az volt vele, hogy történetileg jóval elmarad a nagygépes részek mögött.
Sep 29., Tuesday 13:53 #11
Ha arra gondoltok, hogy ott a végén már Outer Heavenről beszéltek és a pénz is nála volt amit Genetől kapott, az lehet, egy jó nagy előre ugrás az időben.(Kojimáék még nem tudták, hogy lesz egy PW is) Véleményem szerinte a PW a PO és a PO utolsó képsorai között fog játszódni. Nem tudom, mennyire érthető?
Sep 29., Tuesday 13:50 #10
Válasz manga02 (#5) üzenetére
Erről konkrétan nem beszélt még senki .(mondjuk sajnos annak azért nem volt valami komoly története, a vége volt szinte csak lényeges.) De nem hinném, hogy ki lenne hagyva, miért lenne?
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 13:05 #9
Válasz Szemy666 (#4) üzenetére
Nemcsak hasonlít Otacon-ra , de a hangja is ugyanaz
[10] Jack
Sep 29., Tuesday 13:03 #8
Válasz Gulandro (#6) üzenetére
Én nagyon szeretem a PO-t, de nem bánnám ha figyelmen kívül hagynák. Például nem tartom jó dolognak, hogy Outer Heaven ötletét Big Boss "lenyúlta" az amúgy nagyon király Gene-től...

PW: nagggyon várom, de az MGS4 után azért fenntartásokkal kezelem.
Sep 29., Tuesday 11:21 #7
Jó kis összefoglaló volt.
"Is this real or is this just a ride?"
[41] Gulandro
Sep 29., Tuesday 8:48 #6
Nekem még mindig fenntartásaim vannak a sorozat ... "folytatásával" kapcsolatban és ezzel a résszel különösen. Minden gyermekbetegségével együtt is tetszett nekem a PO és őszintén csalódnék az MG-ben hogyha annak a története kikerül a levesből.
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
[32] manga02
Sep 29., Tuesday 8:29 #5
Azt tudni, hogy a Portable Ops eseményei teljesen kiesnek-e a cannonból vagy azti is beleszövik a történetbe? Mert sehol se látom említvel, utalva.
[44] Szemy666
Sep 29., Tuesday 7:37 #4
Marha jó volt olvasni, újra egy MGS-ről. A TGS videóban látott rész, meg tuti, hogy Big Shell lesz az és azért ez igen csak új dolgokat fog feltárni nekünk. Master Miller-t is érdekes lesz látni a MG2 óta, 3D-be. Azt viszont nem tudom, hogy Huey, Otacon apja lenne, de elég sok fórumon gyanakodnak rá és hát tényleg eléggé hasonlítanak egymásra. Érdekes epizód lesz ez a rész, annyi biztos. A játék megjelenésekor nálam fog ragadni egy darabig rokonom PSP-je.
[55] KiswechPS3
Sep 29., Tuesday 6:15 #3
Megint megírtad a frankót fater Köszi.
/* Life runs on Code */
[31] HuTi
Sep 29., Tuesday 3:17 #2
Köszönjük, ez egy nagyon hasznos kis összefoglaló volt!
War has changed. ◬
Sep 29., Tuesday 2:56 #1
Thx Steve!
"Már a természeti népek is megfigyelték, hogy a tigris bajusztartó vége veszélyes, mert ott van a szája is, és táplálkozása során a préda beleegyezésének nem tulajdonít különösebb jelentőséget."
stevefarcry
stevefarcry még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation3
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Szerepjáték, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék zsebkonzolon, Szerepjáték, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Mozi , Anime, Csajozás / Pasizás, Bulizás, Paintball, Barátok, Letöltés, Fórum, Internetes magazinok, NASA weboldal feltörése, Úszás, Búvárkodás, Esőben sétálás, Foci, Kézilabda, Kosár, Snowboard, Sí, Hóember építés, Extrém sportok, Bicikli, Atlétika, Ping-pong
Barátok, ismerősök
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
Roxas
(offline)
Aky
(offline)
zaz
(offline)
Necc
(offline)
playmore
(offline)
Sedas
(offline)
Id
(offline)
theSickness
(offline)
typer
(offline)
vencel
(offline)
Shark
(offline)
stimpy.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Attila6
(offline)
Palmer07
(offline)
KiswechPS3
(offline)
Jackal
(offline)
magyari5
(offline)
kiső
(offline)
axl
(offline)
Matos
(offline)
Marcangoló
(offline)
Spaceghost
(offline)
Patrick Bateman
(offline)
rolmanus
(offline)
legolas
(offline)
unknown soldier
(offline)
ati898
(offline)
naval
(offline)
jimessor666
(offline)
roli576
(offline)
Rewmac
(offline)
Yip Man
(offline)
DarkCDI
(offline)
King
(offline)
maccc
(offline)
KrTchy
(offline)
arsenal
(offline)
***Drago***
(offline)
Fieldtom
(offline)
Jimanszky
(offline)
Zandal
(offline)
Ultramega
(offline)
ARTURUS
(offline)
HuTi
(offline)
cobra525
(offline)
Gyurk
(offline)
IceMan00
(offline)
oistrakh
(offline)
Nightmare
(offline)
DoberMann
(offline)
Laci 20
(offline)
Turbo_Diesel
(offline)
Final Doom
(offline)
zoli-77
(offline)
e.vid
(offline)
erik10
(offline)
Rigel77
(offline)
blint
(offline)
sum-blink
(offline)
stk
(offline)
macewindu74
(offline)
rebecca
(offline)
rozsomak96
(offline)
MadBaby
(offline)
CJ
(offline)
matoo
(offline)
davidakafom
(offline)
gaborgame
(offline)
pippo
(offline)
Rince
(offline)
engé
(offline)
SolidMetal
(offline)
Simax.
(offline)
RoOte
(offline)
Szemy666
(offline)
Doom
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
Invi
(offline)
ssj4vegita
(offline)
Lopakodo
(offline)
kornél20
(offline)
Kuszi
(offline)
backstab
(offline)
Joda
(offline)
Sunfi3lds
(offline)
norman85
(offline)
Svitzh
(offline)