[23] gyuri12 (offline)

Jpofa - Humoros - Remnytelen

egy 26 ves fi s itt lakik: Jsz-Nagykun-Szolnok / Szolnok

4961 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 49365 kreditet gyjttt

2009 August
15:52 Dob.
Az elz bejegyzs utn valami rtelmesebb
Krlbell egy ve zenebuzi lettem. Zenvel kelek,zenvel fekszem, szmtgpezs,konzolozs,tanuls,olvass kzben is zent hallgatok.
s akkor jtt az tlet,hogy zenlni kne... Gitr? Van sok-sok "gitros",nem kell mg egy. Basszgitr? Hm,j dolog,s imdom a hangjt,de rosszak az ujjaim, nem tudnk ezekkel rendesen "pengetni"(hogy hvjk amikor az ujjukkal "pengetik" a hrt,penget nlkl?) s lefogni egy hrt sem. Billentys hangszerek? hh,a csaldban mr van kett is. Dob? Hm,elsben prblkoztam,de a seggfej(tnyleg az volt) tanr miatt egy v utn boldogan hagytam abba. A szleim is elgg tmogatnnak benne... Hm...s a dobosokat szeressk. Nzni,hallgatni,brmi. Akkor dobos leszek,fakkjeah. Tanv kzben nem volt sok idm gyakorolni, most nyron kezdtem el komolyabban. Vettem kt dobvert,aztn tttem amit rtem.:D
Teht gyakoroltam. Rvid id alatt mr nhny Metallica szm ment lgdobon(mert hogy dobom nincs,de az mg rr),aztn jttek a Deep Purple, Pink Floyd, Rainbow szmok. Hell jeah,egsz jl megy gondoltam magamban. s akkor jtt Bonzo(akit mellesleg minden idk legjobb dobosnak tartok). hm,ht iz... Teht az gz,hogy egy Seek and Destroy gy-ahogy megy,de egy Immigrant Song nem? Szerintem igen. Egsz egyszeren a jobb kezem mindig felgyorsul. Ez azrt rdekes,mert a legtbb Phill Rudd fle dobolsban is hasonl van(Pl a hjvj tu hellben is kell nyolcadokat dobbantani a lbammal,mikzben a kezemmel csak negyedet tk s az megy). Teht vagy Bonzo szelleme visszatrt,s el akar kergetni a lgdobom melll,vagy tnyleg jrnom kell dobtanrhoz. (Amit nem akarok,nagyon nem,hisz a legfbb pldakpem(Portnoy,biza) is magtl tanult meg dobolni)
s akkor jn a nagy bejelents:Haverokkal egyttest szeretnnk alaptani. Ejjha. Kt dobos jellt is van(ofkorsz egyiknknek sincs dobja,de kit rdekel?:D ) s elg gz az,hogy a jobb vgtagjaim ennyire fggnek egymstl... Elvgre azok a j dobosok,akik a vgtagjaikat egyszerre,egymstl fggetlenl,gyorsan kpesek mozgatni. Hm.
Amgy most kezdek rdbbenni,hogy a dobolshoz milyen agymunka is kell. Sok kell,biza. (No nem a Phil Rudd fle dobolshoz).
70 alatti IQ-val meg sosem leszek egy Portnoy.:D
(Igen,tudom)

Teht. Bandaalapts miatt szksges lenne az,hogy minl hamarabb fggetlentsem a vgtagjaimat. Viszont dobtanr nlkl nem tudok olyan gyakorlatokat. s itt jttk Ti,kedves olvask a kpbe,segteni kne.

Tudom,tudom ez egy gamer oldal,htpersze,menjek a picsba a pflsemmel. Nem fogok.:D
37 komment

[23] gyuri12
Aug 31., Monday 12:29 #37
Vlasz x_NoEl_x (#36) zenetre
Ksznm.
[29] x_NoEl_x
Aug 31., Monday 8:55 #36
n zongorzok (jobban mondva elg jl tudok s szoktam nha) s szerintem tk j.. Imdom a zongora hangjt Dobols az viszont egy igazi felelsg szerintem.. Nagyon komoly ritmusrzk kell hozz s sok-sok kitart gyakorls.. Ht sok szerencst hozz..
Ne keverd ssze a szemlyisgemet a viselkedsemmel! Mivel a szemlyisgem az n vagyok, a viselkedsem pedig attl fgg,hogy Te ki vagy...!
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 23:08 #35
Vlasz Npeti (#34) zenetre
Azt akartam rni,hogy ha annyira helytelenl tartja az tt,akkor azt a teste jelezni fogja.
[35] Npeti
Aug 30., Sunday 22:11 #34
Vlasz gyuri12 (#22) zenetre
Sok ms ismersm van aki dobol s rosszul tartja, de nekik nem jn ki semmifel problma. Amgy neked is sok sikert! csmnek megy mint az llat nem rtem mrt nem ezen az rnyon akar tovbb menni.
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 22:07 #33
Vlasz gabe91 (#29) zenetre
Apmnl nyugodtan gyakorolhatok, azt mondta.
is dobolt annak idejn...
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 22:06 #32
Vlasz backstab (#30) zenetre
Szeressk.
(a Californian Jamen is rjngtt, a rocktrtnelem egyik legnagyobb showjt nyomta ott le )
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 22:05 #31
Vlasz gabe91 (#28) zenetre
Nlam is gy van,hogy 200-ason lazn tudom tartani az temet(lbbal,kzzel,fejjel nem) de 40-esen mr problmim vannak.(De mr dolgozunk az gyn. )
n a Four Stickset(Zeppelin) szoktam "jtszani". Csak mindig vltogatom a vgtagjaimat.
Ms ritmusgyakorlat milyen?
[33] backstab
Aug 30., Sunday 22:03 #30
Vlasz gyuri12 (#26) zenetre
Blackmore egyszer felgyjtotta a sznpadot, hogy senki se lphessen fel utna...
Nagyon nagy arc!
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[4] gabe91
Aug 30., Sunday 22:01 #29
Vlasz gyuri12 (#26) zenetre
Csak egy j tancs volt, hogy ha esetleg nem akarod kzellensgg tenni magad otthon.
"A kmia egy olyan f?iskolai tantrgy, ahol azt tantjk, hogy egy meg egy az tz. Vagy valami ilyesmi..." by Dennis Rodman
[4] gabe91
Aug 30., Sunday 21:55 #28
Vlasz gyuri12 (#24) zenetre
Gyorsasgra? Eleinte n is arra mentem, aztn egyszer tanrommal belltottuk 30-asra a metronmot. Szgyenletesen elcssztunk egymstl, de mg a metronmtl is. Prbld ki...
Akkor prblj ritmusgyakorlatokat is, gy fele-fele arnyban a kettt. egyik kezeddel (esetleg a fejeddel is) td a ritmust a metronmmal egytt, msik kt vgtagoddal meg jtszod a ritmust.
"A kmia egy olyan f?iskolai tantrgy, ahol azt tantjk, hogy egy meg egy az tz. Vagy valami ilyesmi..." by Dennis Rodman
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 21:48 #27
Vlasz backstab (#25) zenetre
... Az is biztos,hogy Phil Rudd? n nem vagyok nagy ACDC fan,de azt hittem,hogy ott volt egy dobos csere.
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 21:47 #26
Vlasz gabe91 (#23) zenetre
Elektromos dob lenne a j,de... az nem igazi dob. Prbltam mr ki,s olyan rzs,mint a Guitar Hero vagy Rock Band dobszetteket tni. Nem adja vissza azt a flinget.
Rick Allent mg apukm mutatta rgebben,hogy micsoda dobos. Az,hatalmas dobos.
Amgy nem a basszert szoks piszklni?
Blackmore annak idejn kilkte szegny Glovert a turnbuszbl egy szl pcsben a semmi kzepn.
[33] backstab
Aug 30., Sunday 21:45 #25
Vlasz gyuri12 (#21) zenetre
Hallgass 70-es vekbeli AC/DC-t! Be fogsz trottyolni Phil Rudd-tl!
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 21:41 #24
Vlasz gabe91 (#20) zenetre
1. Mivel alapjraton a gyakorls abbl ll,hogy metronmmal szenvedek, gy kevs dolog tud beidegzdni.
Gyorsasg+pontossgra megyek mg csak, s azrt krtem itt fggetlent gyakorlatokat,mert nem voltam biztos abban,hogy nekem is menni fog-e.

2. Kb ide is az 1. jn... Teht olyan gyakorlatokat nem vgeztem sokat.

3.Most jtt az tlet,hogy "de j lenne,ha..." ami nem azt jelenti,hogy amint meg lesz a dobom mris megynk zenlni.
[4] gabe91
Aug 30., Sunday 21:40 #23
Vlasz backstab (#18) zenetre
gy van, a zene alapja a ritmus. Mr az sember is a fejt kezdte el ritmusra tni, aztn meg valami kifesztett llatbrt. A tbbi csak aztn jtt.
Ha nagy dobost kel mondani, akkor Rick Allen (Def Leppard), t is inkbb a hihetetlen kitartsa miatt - ha utna nz valaki rjn mirt mondom.
s nem igazi dobos az akit nem basztatnak a zensztrsai, tanromk pldul rendszeresen szvatjk a sajtjukat, hogy amg bepakol a teherautba addig k elmennek srzni s majd csrgjn ha kszen van...
Jah, s Npetirl jut eszembe: ha jt akarsz a krnyezetednek elektromos dobot veszel fejhallgatval. Legalbb arra a nhny vre amg nem tudsz felmutatni valami hallgathatt (n is sokszor fejhallgatval gyakoroltam/ok). ha meg dobsuli nzz utna a JamSessionnak.
"A kmia egy olyan f?iskolai tantrgy, ahol azt tantjk, hogy egy meg egy az tz. Vagy valami ilyesmi..." by Dennis Rodman
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 21:35 #22
Vlasz Npeti (#19) zenetre
Nagyon sok profi dobos is "rosszul" tartja az tt. Gyakorlatilag az a leglnyegtelenebb,mert a test flrerthetetlenl jelzi,ha az ember szarul tartja az tt.(n konkrtan tudat alatt jutottam el a mostani vertartshoz, minden tmutat nlkl,mert ha rosszul fogtam,fjt a csuklm,begyulladtak,vagy nem tudom mit csinltak az ujjaim,stb.)
csdnek meg sok sikert.
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 21:29 #21
Vlasz backstab (#18) zenetre
Ht, sok felsorolt dobosnl nem tudtam,hogy melyik zenekarban is jtszanak/jtszottak,de a legtbbrl kapsbl beugrott egy-egy szl,vagy csak egy tem.
Br Phil Ruddot nem rtem... az a fajta,aki egy "nagy"(-gy tett) bandban jtszik, s nem a jtka miatt lett hres. Na mindegy,gy is rlk,hogy valaki osztja a nzeteimet, s ksznm.
[4] gabe91
Aug 30., Sunday 21:28 #20
1. Attl, hogy sok ember egyedl (autodidakta mdon) tanul meg valamit, attl mg nem biztos, hogy neked sikerl. Radsul ennek is megvannak a htrnyai: Cserk a TCS gitrosa is egyszer elmondta egy interview-ben, hogy rengeteg rosszul bergzdtt technikja van ami htrltatja a mai napig ( is autodidakta gitros).
Mellesleg n se akartam tanrhoz menni, aztn kt hnap gitrozs utn rjttem nekem ez nem megy egyedl.
Menj el tanrhoz, gysem tle fogsz jobban fejldni, csak az utat mutatja, s ellenrzi, hogy az elmlt egy htben mindent helyesen gyakoroltl-e. De a fejldst valjban te magad fogod elrni.

2. Igen, az a j dobos aki brmilyen ritmust meg tud csinlni brmilyen vgtagjval a tbbitl fggetlenl. De ne hidd azt, hogy ez egy emberrel szletett kpessg: rengeteget kell gyakorolni, s ez csak a tredke a dobolsnak. Mg a ritmusrzked nem is fejlesztetted.

3. A zenekar alapts mg egy kicsit messzi dolog. n kt ve zenlek, s mg most se rzem gy, hogy elmehessek zenekarba. Persze az is egy felfogs, hogy minl korbban jtszol zenekarban annl nagyobb a hzer.

Remlem segthettem.
"A kmia egy olyan f?iskolai tantrgy, ahol azt tantjk, hogy egy meg egy az tz. Vagy valami ilyesmi..." by Dennis Rodman
[35] Npeti
Aug 30., Sunday 21:24 #19
csm dobol rhelem mikor csak gyakorol br ez a bot flem maitt van mert nekem az egsz monoton hangos zrgsnek tnnik. Viszont amit tudok, hogy csmnek marha j dobtanrai voltak s azzal kezdte csm hogy flvig csak a dobver megfelel tartst tanulta. Dob tnyleg nem kell de most gy sok v dobols utn se megy neki mindenfle szm teht gyakorolj mg sokat. A banda meg mg rr.
[33] backstab
Aug 30., Sunday 21:23 #18
A dobos a lelke minden rockzennek (br ezzel sokan vitatkoznnak)! si monds, hogy "ha nem megy a bandd, rgd ki a dobost"! John Bonham, Keith Moon, Ian Paice, Mike Portnoy, Lars Ulrich, Dave Lombardo, Jeff Porcaro, Nicko McBrain, Roger Taylor, Phil Collins, Vinnie Paul, Alex Van Halen, Ringo Starr, Nick Menza, Larry Mullen, Charlie Watts, Tommy Lee, Igor Cavalera, Chad Smith, Jason Bonham, Phil Rudd...rkig tudnm mg sorolni azokat a zseniket, akik nlkl a mai zenk egszen msok lennnek (rtsd: egszen hallgathatatlanul szarok). Igaz, dobok nlkl mg tuc-tuc se lenne...Minden zene alapja a ritmus-ha az nincs, semmi sincs!
Aki nem vgja fejbl, hogy a felsorolt egynek melyik zenekarokban doboltak, az elszr kutassa fel ket, csak aztn prbljon meg pergket lyukasztani!
Gyuri12, sok sikert!
"Be an Optimist Prime, not a Negatron!"
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 19:37 #17
Vlasz Danee (#16) zenetre
J krds.
Mg a tagok sincsenek letisztzva,nem hogy a stlus... Ha rajtam mlna,akkor progresszv-pszichedelikus-hard rockot egy kis heavy metllal fszerezve.(Teht Dream Theater+Pink Floyd+Rainbow/Zeppelin/Deep Purple, egy kis metallics kemnysggel).
Konkrtabb elkpzelseink vannak az els albumrl.
[367] Danee
Aug 30., Sunday 19:23 #16
Vlasz gyuri12 (#14) zenetre
s mi flt akartok jtszani?

Wolverine: Tommy Lee-rl meg annyit, hogy gzm nincs ki az, gondolom nem az ltalam kedvelt stlus kiemelked alakja.
[14] Deleter13
Aug 30., Sunday 19:18 #15
Vlasz gyuri12 (#14) zenetre
Ennek rlk.
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 19:17 #14
Vlasz Wolverine (#13) zenetre
Igazbl mr egy ve gondolkozok az egyttesen,van bennem sok tlet/riff,stb.
A zenershoz csak sok zenehallgats kell szerintem.
[34] Wolverine
Aug 30., Sunday 19:14 #13
Vlasz gyuri12 (#7) zenetre
Egyet felvettnk videkamerra...bartomnak kellett vizsgamunkt csinlnia s ksztett egy klippet. ^^ Egybknt azrt mert nincs hozz eszkznk. A telefonnal prblkoztunk de sajnos elg nyomork felvtelt ksztett.
Egybknt n a Guitar Pro 5 hasznlom. Igaz az nem tantprogram, de segti felszabadtani a fantzid. Ha megtanlsz pr kottt ksbb mr elkezdesz nllan kombinlgatni.
Die in peace
[14] Deleter13
Aug 30., Sunday 19:07 #12
Vlasz gyuri12 (#11) zenetre
Ht kb. annyira tud dobolni mint n. Szval nem zavarja.
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 19:05 #11
Vlasz Deleter13 (#10) zenetre
Igen,nagyon kell.
Ha Nndit,vagy kit nem zavarja,akkor nyugodtan behozhatod majd valamikor. De csak ha nem zavarja.
[14] Deleter13
Aug 30., Sunday 19:04 #10
Vlasz gyuri12 (#9) zenetre
Mondani nemtudom.U. tesnak vannak kotti/tabjai ilyen gyakorlatokrl. Ha nagyon kell el tudom vinni neked.
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 19:02 #9
Vlasz Deleter13 (#8) zenetre
Ok,akkor megksznnm ha egyszer mondand azokat a gyakorlatokat.
[14] Deleter13
Aug 30., Sunday 19:01 #8
Szerintem akrmilyen hangszert meg lehet tanulni tanr nlkl.Maximum veszel egy knyvet ami segt. Fggetlenteni sok gyakorlssal lehet. Tapasztalatbl mondom, mivel amita eljrogatok dobolni unokatesmhoz egyre csak fggetlenedik a kt kezem meg a lbam.
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 18:50 #7
Vlasz Wolverine (#5) zenetre
s mirt nem veszitek fel?
[34] Wolverine
Aug 30., Sunday 18:46 #6
Vlasz Danee (#1) zenetre
Tommy Lee szerinted a httrbe szorlt? Vilghr dobos. Ha meg gy rzed hogy httrbe szorlsz, mondd meg a kellkeseknek hogy tegyk a dobot a szinbad elejre.
Die in peace
[34] Wolverine
Aug 30., Sunday 18:44 #5
n egy ve Basszeron jtszom. Igaz kevs tapasztalatot gyjtttem eddig, de n csupn a magam szrakozsrt vettem.
Egybknt van egy pr bartom s sszekovcsoltunk egy amolyan "hobbi" zenekart. Van kt gitysunk egy nekesnk, egy dobosunk s mg n. ltalban rgtnzni szoktunk s egszen kellemes kis zenk szoktak szletni. Egyedl azt sajnlom hogy nem marad rla maradand emlk, msnap elvsz szinte a homjba, de addig a pr rig valahol teljesen mshol jrok.
Die in peace
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 18:27 #4
Vlasz Danee (#3) zenetre
Zenlni a zenrt kell,nem a csajokrt.
[367] Danee
Aug 30., Sunday 18:23 #3
Vlasz gyuri12 (#2) zenetre
Ht nem tudom, nem sok zenekarrl tudok, ahol a csajok a dobosrt lennnek oda, s nem az nekesrt, gitrosrt. De sok szerencst.
& habr sosem doboltam, szerintem ez sem olyan, hogy el lehet magyarzni. Persze alap dolgokat j ha tud az ember, hogy mgis hogy lljon neki, de akkor is.
De mint mondtam, sose doboltam, gy nem is okoskodom.
[23] gyuri12
Aug 30., Sunday 18:18 #2
Vlasz Danee (#1) zenetre
A j dobosok nincsenek httrben.
ltalban a basszereket s a dobosokat lebecslik,pedig nlklk a zene nem is lenne zene...(Az biztos,hogy ha sszejn a banda,akkor basszgitr kzpont zenket is rok)
Jutyubon meg kevs a j kszsgfejleszt vide,s azok is inkbb a kzre koncentrlnak. Nekem meg kz-lb kell,vagy hogy kell ezt mondani.
Azt meg hiba rom be,hogy hvtupljimmigrentszong,mert kiad egy videt,ahol a src/bcsi jtssza a szmot. De nem magyarzza el,hogy hogy kell elrni,hogy jtszani tudjuk.
[367] Danee
Aug 30., Sunday 18:13 #1
n is szerettem volna gitrozni, aztn azt vettem szre, hogy ha a gyrsujjammal lefogok valamit, a kisujjam alig brom mozgatni, mert csak gy "ugrl" ssze vissza ahogy hajltom, de csak a balkezemen, no mindegy.

A dob meg azrt nem tetszik alapbl, mert gyvettem szre a dobosok elgg httrbe szorulnak a bandkban, gy meg n nem fogok dobolni.
Amgy youtube-on biztos vannak ilyen dob-kszsg-fejleszt videk, biztos megvannak itt a rendes kifejezsek hozz, nem rtek hozz, de ha el raksz egy "how to"-t, biztos ki ad pr videt.
gyuri12
gyuri12 mg nem rt idzetet!
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Szrakoztat, Verekeds, FPS, Verseny, Retro, Szerepjtk, Szimulator, Stratgia
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk mindenhol, Jtk interneten, Kisllatok bosszantsa, Passzinsz / aknakeres, Zene (hallgatom), Knyvek, TV, Csajozs / Pasizs, Bulizs, Bartok, Letlts, Frum, Internetes magazinok, Internetes szex, Esben stls, Foci, Cserepadon ls, Hember pts, Grnyedt ls, Fat body building
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
Id
(offline)
zs0lt1
(offline)
oma
(offline)
casper007
(offline)
Matos
(offline)
rolmanus
(offline)
bosznai5
(offline)
multishoot
(offline)
IQ
(offline)
KrTchy
(offline)
ultratti
(offline)
Sbe
(offline)
x-doboz360
(offline)
Gyurk
(offline)
IceMan00
(offline)
Gulandro
(offline)
Deleter13
(offline)
rozsomak96
(offline)
getro2
(offline)
Szemy666
(offline)
Nyeksek
(offline)
okornyalbaro
(offline)
XBOX Live