[40] Rewmac (offline)

Társasági - Görény - Szónok

Ő egy 33 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4820 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 120266 kreditet gyűjtött

2009 June
20:43 Prototype - inFamous összehasonlítás
Hasonlóak mégis teljesen mások...Nézzük csak miért is...
Mielőtt még a bármelyik játék kijött volna, már összehasonlítás áldozatának este a különböző online közösségi világokban. Pedig a Radical és a Sucker Punch végtermékeinek vajmi kevés közük van egymáshoz. Két dolog „egyezik” a sandbox játékmenet és az, hogy főszereplők szuperképességeket birtokolnak. Ezektől eltekintve két egymástól eltérő cuccot kapunk. Nem csak az erők mások, a kidolgozás, a világ, a környezet, a emberek szóval minden.

Kezdjük akkor talán a környezettel.

A Prototype jelentősen kevesebb textúrával rendelkezik mint az Infamous, ám a környezete sokkal interaktívabb. Míg Cole Empire City-je sokkal szebb és részletesebb, jelentősen kevesebb az ellenfél, maga a város is picit sivárabb és alacsony a civilek száma. A Prototype ezzel szemben csúnyább grafikával oldotta meg, hogy több ezer zombi van egyszerre a képernyőn nulla FPS eséssel. Tehát tömeg a szépség kárára jött. Mondjuk ha nem lett volna ilyen sűrű New York akkor jól esne fölmenni az Empire State Building tetejére és kémlelni a világot. De ezt nem tehetjük meg mert kifejezetten csúnya látványba ütközünk. Az inFamous-ben ez annál hatásosabb, egyszerűen gyönyörű látvány tárul elénk ha fölmegyünk a legmagasabb épület tetejére. Megjegyzem az inFamous-ben néha tapasztaltam framrate ugrások, hol ilyen hol olyan, de nem olyan látványos.

A játékmenetre térünk ki akkor orbitális különbségeket látunk. Az inFamous Cole-ja sokkal precízebben mozog és közlekedik a házak falán, látszik, hogy megpróbáltak minden kis részletre figyelni, ám sokszor idegesítően sok ideig tart felmászni egy-egy nagyon épületre. A mozgáskultúra eszméletlen. Nincs káosz mindent meg lehet figyelni. A Prototype Alex Mercer ezzel szemben a tahó. Minden átcsörtet, viszont iszonyatosan pörgős a játékmenet. Soha nem áll meg az akció dús munka. Ez természetesen annak kárára ment, hogy nem látjuk Alex pontosan mit is csinál és a mozgás kultúra is maximum is csak átlagosnak mondható. Hiába van a lassú mászás funkció, semmire nem jó mert szar buggos és használhatatlan, tehát marad, hogy felfutunk a falon. Ellenben Mercer úr 4szer gyorsabban utazik el a város A pontjából a B-be. Cole-nak ez jelentősebb hosszabb időt vesz igénybe.

Harc. Nos igen elengedhetetlen része mind a kettőnek. Cole MacGrath inkább taktikusabb irányítást, precíz, tervezett harcot kíván, hiába vannak elektro gárnátjai, nagy tömeg ellen megszívja ha nem figyelünk oda. Nincs káosz, minden megfigyelhető és a környezet adottságaival is tisztában tudunk lenni.
Alex Mercer ezzel szemben egy pusztító gép. Bemegy középre és hazatesz 200 embert akik között katonák, terhes kismama, zombi és egyéb lények is vannak. Sokszor nem tudjuk lekövetni mikor kit ölünk meg és csak gyakran olyan embert teszünk el láb alól akit nem akarunk. Persze iszonyatosan látványos a harc, annyi féle módon ki lehet irtani New York folyamatosan újra termelődő felnőtt lakosságát (mert csak felnőttek élnek New York ez axióma, no persze Empire Cityben is). A Prototype-ban inkább tömegpusztítást használunk ha szarban vagyunk, az inFamous-ben meg fedezéket és pajzsot.

Amit mindenképpen szeretnék megemlíteni az a brutalitás. Mercer bácsi úgy szakítja különböző elemeire ellenfeleit, hogy több a vér mint ameddig ellátunk. Cole papa azonban kissé higgadtabb környezetben él. Ott nem repkednek a testrészek és nem fröcsög a vér hektoliter számra. Ez jó vagy rossz nem az én dolgom dönteni…


Nos ezek alapján mindenki döntse el maga melyik jobb vagy sem, szerintem mind a két játék jó a maga stílusában…

13 komment

[4] Deadpool
Jun 26., Friday 11:18 #13
Jó kis összehasonlítás
Az InFamoushöz nem volt szerencsém, a Prototype meg nagy csalódás volt számomra.. Egy kis szórakozás erejéig jó, de hosszú távon nem tudot lekötni..
Wanna know how I got these scars?
[40] Rewmac
Jun 17., Wednesday 17:14 #12
Válasz olcsi (#11) üzenetére
Már hogy lenne igazad? 1. Nem a producer 2. Jelen kontextusban, publicisztikailag is helyt áll, mert a.) nem hivatalos szöveg b.) nem szakcikk c.) a célközönségnek megfelelő szövegkörnyezetben tartózkodik


Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[20] olcsi
Jun 17., Wednesday 16:17 #11
Válasz Rewmac (#10) üzenetére
de azert persze igazam van...
XBL: oliverio
[40] Rewmac
Jun 17., Wednesday 13:36 #10
Válasz olcsi (#7) üzenetére
Látom a LIVe mentes nap kicsit érzékenyen érintett
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Jun 17., Wednesday 12:38 #9
Nekem mindkét játék kimarad az életemből. Infamous alapból nem szimpatikus, a Prototype meg csalódás volt amit láttam belőle.
"Is this real or is this just a ride?"
[41] Kuresz
Jun 17., Wednesday 12:22 #8
Én tegnap kezdtem el a Prototype-ot, de már unom... Mész, mészárolsz, mész, mészárolsz, fejlődsz, mész mészárolsz. Közben meg 0...
"Minden multi cím exkluzív mert x-en olyan minőséget ad ami pron is elérhetetlen."
[20] olcsi
Jun 17., Wednesday 10:13 #7
Zö Rumek.... lassan termekenyebb leszel mint Vavyan Fable.

Mivel en egy kotozodo paraszt vagyok, igy megemlitem, hogy annal, ha valaki azt irja valamirol, hogy "teljesen rendben van" mar csak azt utalom jobban, mikor jatekszereplok vagy producerek nevehez a bacsi es papa szavakat ragasztjak.
XBL: oliverio
[9] hunkosza
Jun 17., Wednesday 10:07 #6
hat mivel, meg egyiket sem lattam, nem igazan tudok velemenyt mondani, de egy dolgoban biztos vagyok, hogy mind a 2 jo jatek lehet
Resident Evil Survivor Team-Daniel
[16] lorantHUN
Jun 17., Wednesday 0:38 #5
Mészárlás > precizitás
http://twitter.com/LORANT92
[40] Rewmac
Jun 17., Wednesday 0:16 #4
Válasz liquid (#2) üzenetére
Ez igaz, de beírtam. Precíz irányítást igényel. Cole-al is lehet csapkodni csak óvatosan
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
[20] Vuxy
Jun 16., Tuesday 23:57 #3
a prototájpból kihagytad hogy sokkal több a négyzetméterre eső anyázások száma
"don't follow anybody, lead yourself"
Jun 16., Tuesday 23:10 #2
A leglényegesebb különbség: az egyik kifejezetten közelharcos játék (Proto), a másik meg (Infémösz) alapvetően lövöldözős.
And since you asked: no. It's massive.
Jun 16., Tuesday 22:48 #1
Mikor először láttam videókat a két játékból, nem igazán mozgatott meg egyik sem, de ha akkor választani kellett volna, akkor a Prototypra voksolok. Aztán telt az idő, a Protoyperól egyre csak jöttek a videók és abszolút kiábrándultam belőle. Az inFamous nem igazán érdekelt, míg ki nem próbáltam a demot. Nagyon bejött az egész. Aztán láttam a sorra jövő 9 pontos értékeléseket és rá kellett jönnöm, hogy nem csak nekem tetszik, de ez tényleg egy baszott jó játék. Kicsit olcsóbb lesz és biztosan beszerzem majd.
Rewmac
Youtube: TheIconizer Twitter: @RewmacIcon
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Verekedős, FPS
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Színház, Étterem, Bowling, teke, Horgászat, Barátok, NASA weboldal feltörése, Úszás, Esőben sétálás, Foci, Sí, Északi sarki expedíció, Küzdősportok
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
Ördög
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
Đoma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)