[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 32 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4586 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 118612 kreditet gyjttt

2009 jnius
14:34 Sacred 2 Fallen Angel - Teszt
Az utazs egy j vilgba megkezddtt vagy inkbb halasszuk el?
Ha adott egy vilg, melyet bejrni egy letet vesz ignybe, egy hs aki kalandra hivatott akkor mirt ne lhetnnk mi is a lehetsggel, hogy ennek rszesei legynk. Ez mind szpnek s jnak hangzik, de sajnos nem ilyen csods az lmny.

A jtk trtnett tekintve, fggetlenl melyik oldalt vlasztjuk Ancaria megmentse a cl illetve az uralom tvtele. A trtnet homlyos s kusza, mivel igazbl nem rtjk meg egy fldi parasztnak mi kze van mondjuk egy 5 mteres kolosszushoz s hasonlk. A fszl ettl mg izgalmas, de sajnos csak elsre. Ha jra indulunk egy msik karakterrel akkor ugyanazon megynk vgig s feltehetleg csak azrt, hogy eljussunk a trtnetnek ksznheten olyan lezrt terletekre ahol mg XP-t is kapunk.

Kt kampny s hat kaszt kzl vlaszthatunk. Van vilgos (a j) oldal s persze a stt. Kett kivtelvel minden kaszt vlaszthat oldalt magnak. A seraphim, a jsgos angyali vdelmez nnek csak a j oldal, az Inquisitornak (aki nem mellesleg Palpatine is lehetne a csillagok hborjbl, ramot l, lk s odarnt ellenfeleket no meg lehet lzerkardja) pedig csak a gonosz t lehetsges. m trtnet szinte teljesen ugyanaz egszen a vgig. Persze vannak rejtett bossok melyek csak adott oldalnak jelennek meg.

A kasztok kztt talljuk a brutlis iszonyatos kzelharci s tlvilgi ervel felszerelt Shadow Warriort, az igen bugyutn kinz szerintem semmire sem j Temple Guardian, az vadon rnjt a Dryadot kinek kp csve s ja nem ismer ellenfelet s persze a mgit mesterien forgat High Elf cicababt. Jelenleg a jtkban 120 ra kzl mozoghatok. A High Elfem s Dryadom mr kzel az 50-es szinthez s a tbbi karakterem is 30 kzeli (kivve a Temple Guardian-t). Ezek alapjn merem mondani nincs rossz karakter csak rossz fejleszts. Ugyanis nagyon knny elszrni egy karakter fejldst, melyet gy 25-s szint krl vesznk csak szre. Ekkor mr nem igazn tudunk ezen javtani s vagy hagyjuk ahogy van vagy kezdnk egy jat. Ha jl csinljuk 25-s szintre igen gyorsan fel lehet jutni (10 ra). Jobb ha ezt meg is jegyezzk, ebben a jtkban a hossz s rvid jtk fogalma ms. Rvid akkor ha csak 50 rt jtszunk vele s vge nem igen van. A maximlis szint a 200. Ennek elrst a klnbz nehzsgi fokozatok segthetik (tbb XP-t kapunk) illetve a Survival Bonus. Az utbbi minl magasabb, annl ersebbek vagyunk s annl tbb XP-t kapunk s persze annl jobb trgyakat tallunk az ellenfeleknl.

A mellk kldetsek jk s szksgesek mivel magasabb fokozatokon akr 20,000 XP-t is kaphatunk rtnk. Ez jl jn mivel 45-rl 46-os szinte kzel fl milli XP kell. Ez egy j szriban, 40-50%-os Survival Bonus-al akr egy ra alatt is megvan Silveren vagy Gold nehzsgen. Ezekbl a kldetsekbl sok van (tbb mint 500), m egy id utn zavaross vlhat a "mirt";-jk, hiszen nmelyik igen egyszer sok tapasztalatrt, nmelyik meg hossz unalmas majdnem a semmirt.

A jtkid csak tlnk fgg, hogy mennyire szeretnk tpolni, kalandozni s harcolni titkos ellenfelekkel. A fszl olyan 15-18 ra lehet, de ha mell agyonfejlesztjk magunkat akkor jelentsen cskken, de ezzel ismt megnveljk a jtk szavatossgt, hiszen rkat st napokat harcolunk a fejldsrt. Sajnos a tartalom a technikval nem egyenes arnyos.

Amilyen tartalmas s komplex maga a jtk annyira van tele hibkkal is. A "bug"-ok nha az ember letkedvt veszik el. Mondok is egy pldt. Egyik nap vgan gyilkolszom gold fokozaton 90%-os Survival Bonus-al a j npet, mire egyszer csak bebuggolok s a Dryadomnak kikapcsol a pajzs buffja ezt persze nem veszi szre az ember azonnal csak azt, hogy 2 msodperc alatt agyonvgjk. Illetve befagyhatunk adott helysznekre s nem tudunk mozogni. Szm szerint eddig 3 olyan mellk kldetssel tallkoztam, amelyet nem lehet megcsinlni. Mirt? Mert ha bemegynk ahov kell elsttl a kp s vge. Nem tudunk mozogni nem ltunk semmit. Egyetlen megolds a kiteleportls egy vrosba. Ilyenkor sokat mrgeldik az ember, de ettl mg nagyon is jtszhat a jtk. Nhol tud nehz lenni, nhol pedig kifejezetten knny.

Azoknak akik nem szeretik a folyamatos tpolst nem ajnlom ezt a termket, m akik szerettk a Diablokat azok ezt is fogjk. Nlam a jtk olyan 8 pontot kap minden hibja ellenre, hogy az mr csattan. n nem a grafikai s programozsi negatvumokat nzem hanem azt, hogy mennyire lvezetes. Igaz el tudja lopni az ember lett, de ht efell mindenki maga dnt.
Sacred 2: Fallen Angel 19 komment

[34] Ray
jn 11., cstrtk 7:08 #19
Vlasz Ray (#17) zenetre
ssze kell szedni 89 embert a trkpen.. Nem lesz egyszer mka!
Neked,mint kvlllnak...mi a vlemnyed az intelligencirl?
[37] Roxas
jn 10., szerda 20:35 #18
Ma esek nekije asszonnyal.
www.feltoltokodok.hu www.gamestore.hu msn: csabi@gamestore.hu facebook.com/gamestorehun
[34] Ray
jn 08., htf 18:59 #17
Akit rdekel...(acsi is jr rte) a titkos kamra az Ascaron fanokhoz (tall nv)

KATT!
Neked,mint kvlllnak...mi a vlemnyed az intelligencirl?
[34] Ray
jn 08., htf 14:19 #16
A TG szerintem tkj kaszt...n a HE-vel nem vagyok annyira kibklve....valahogy gyengcskre sikeredett...a SW-m most rte el a 40-es szintet kb egy rja....
Az tnyleg igaz,hogy baromira oda kell figyelni a fejldsnl,mert flsleges dolgokra is kidobhatjuk knnyen a jutalompontokat!
Neked,mint kvlllnak...mi a vlemnyed az intelligencirl?
[10] T.
jn 08., htf 12:55 #15
nalam fel oraig huzta a jatek, messze nem erdemes arra hogy a diablo neve mellett egyaltalan emliteni lehessen. amennyire vartam pont akkorat csalodtam is benne...
You don't tell time, time tells you...
[73] zaz
jn 08., htf 9:55 #14
Vlasz Rewmac (#13) zenetre
n is
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[40] Rewmac
jn 07., vasrnap 13:43 #13
Vlasz ProEvoFan (#11) zenetre
n igen, tudom mirl van sz
Youtube: TheIconizer
jn 07., vasrnap 11:50 #12
Hm, majd megkukkantjuk a PC demt...
Amgy j a teszt!
"l gondolkod lny vagyok, aki az informci tengerbl szletett!"
[6] ProEvoFan
jn 07., vasrnap 11:26 #11
Vlasz Vuxy (#4) zenetre
ezt most nem teljesen rtem...
"Most ki jtszik? DJ 3-tl 6-ig. De meddig?7-ig. Hogyhogy? Volt egy kis csszs."
[6] ProEvoFan
jn 07., vasrnap 11:25 #10
igazad van
a haverom is elszr Temple Guardianal vitte vgig a jtkot
igaz az PCn volt
n most 72 rnl tartok a Dridommal
"Most ki jtszik? DJ 3-tl 6-ig. De meddig?7-ig. Hogyhogy? Volt egy kis csszs."
[40] Rewmac
jn 06., szombat 23:04 #9
No para. Diabloval csak futlag ismerkedtem nem jtszottam vele szinte semmit. Sacred 1-rl meg azt se tudom mi, teht ez alapjn rdekes olvasmny volt
Youtube: TheIconizer
[55] axl
jn 06., szombat 22:40 #8
OMG, bocsi a wall of text-ert!

Becsszo, nem akartam ennyit rizsazni, el sem kell olvasni, de jol esik, hogy kiirtam magambol.
Minden jtk szerepjtk
[55] axl
jn 06., szombat 22:38 #7
Jo iras!

"semmire sem j Temple Guardian" + "nincs rossz karakter csak rossz fejleszts" = szerintem ellentmondas

Erdekes, engem pont a kutyafeju kiborg Temple Guardian fogott meg kepek es infok alapjan.

Az elso resz nem volt rossz, csak ott is a sok bug es logikatlansag zavart. Peldak hosszu sorat lehetne felhozni, de csak parat emlitek:
- ertelmetlen, vagy inkabb erthetetlen item randomizacio: 6-os szint korul is hajlamosak egyes szornyek 112-es szintigenyu targyakat dobalni (konkretan a minotauruszok a hulye "gereblyejuket"), sluszpoen, hogy ezek gyengebbek, mint amiket eppen akkor hasznalsz
- instabil (legalabbis az egyik patch-ig)
- jellegtelen targyak (en legalabbis nem talalkoztam kirivoan egyedi targyakkal, es meg az egyes sorozatok sem voltak tul erdekesek, mig a Diablo-kban valahogy a sima random targyak kozott is voltak finomabb darabok)
- sokszor keletkezhetett az inventory-ban "ures, megis teli" mezo, amit ugy kell elkepzelni, hogy ott is van, meg nincs is. Bovebben: egy 1 mezot foglalo "semmi", amit arreb tudsz rakni, viszont azt sem latod, hogy ott van. Ez bosszanto is tud lenni, ha eppen pakolaszod a cuccaidat
- logikatlan fejlodes: skill-eket csak random dobalt runakbol tudsz fejleszteni, ami igy teljesen veletlenszeru. Na jo, igazabol 2 runat at tudsz alakitani egy masikka, 3-at az adott karakternek valova, 4-nel pedig konkretan meg is tudod mondani, hogy milyenne, de ez mar olyan szintu pazarlas, hogy sokkal celszerubb folyamatos mentessel addig atalakitgatni 2 ill. 3 runat, amig neked tetszot nem kapsz. Az sem tetszett tovabba, hogy szintenkent 2-4 (mar nem emlekszem, pontosan mennyi, de keves) elkoltheto attribute pontot kapsz, mondjuk nehany tulajdonsag magatol fejlodik. Inkabb adjanak tobbet, es mindet en kolthessem el, mint mas jatekokban, muljon kicsit jobban rajtam a karakterfejlesztes. (Ok, az mondjuk jo otlet, hogy a Gladiator minden szinten magatol is erosebb lesz stb., de akkor is.)

Cserebe tetszett:
+ a nagy bejarhato terulet
+ a kasztok
+ az kasztonkent eltero "oltozteto babu" (egy Magusnak lehetett sok gyuruje, de a Gladiator hordhatott vallpancelt is stb.)
+ a sok kuldetes
+ a grafika/hangulat

Es volt egy "furcsasag" (talan csak nekem), amit nem tudtam hova tenni:
A Diablo-ban megszoktam, hogy a targyak a karakteren nem pont ugy (sot) neznek ki, mint a kepen, de cserebe minden karakteren egyedi. A Sacred-ben meg pontosan ugy jelenik meg (ami nem hiba!), de raadasul az osszes karakteren is egyforma, es alacsony szinten nem volt tul sok kulonbozo kinezetu cucc, ezert minden karakter hasonloan nez ki egy ideig. Persze ez kukacoskodas, meg ettol meg tetszett, de a Diablo utan nekem olyan "ize" volt.
Minden jtk szerepjtk
[40] Rewmac
jn 06., szombat 21:26 #6
Vlasz hunkosza (#5) zenetre
Akkor leszek olyan 80-as szint
Youtube: TheIconizer
[9] hunkosza
jn 06., szombat 20:44 #5
kiraly teszt, 2 het mulva meg is nezem nalad a jatekot, remelem meglesz meg addig
Resident Evil Survivor Team-Daniel
[20] Vuxy
jn 06., szombat 20:22 #4
J lehet ez a jtk...br szerintem a Forza 3 ezt is alzni fogja mert abban 400 ! kocsi lesz.
"don't follow anybody, lead yourself"
[46] csavar
jn 06., szombat 18:47 #3
Wow, j rs! Respect
Ne hazudj, mert sszezavarod a csillagokat s kiszmthatatlan lesz a jvd! PSN ID: vjcsavar
[22] roli576
jn 06., szombat 17:58 #2
J rs! De sajnos nekem ilyen tren ott a WoW s nem lenne erre idm
"In My Restless Dreams. I See That Town. Silent Hill. "
[7] Blackcolt
jn 06., szombat 16:48 #1
J kis rs, ksznjk!
HOOOOO!!!
Rewmac
Youtube: TheIconizer
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(online)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(online)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)
Sacred 2: Fallen Angel adatlap
Mg nincs besorolva Mg nincs besorolva
Kiad: CDV
Fejleszt: Ascaron
Megjelens: 2008. okt 02.
Kategria: Szerepjtk
Online jtkmd: Van

Mg nem rtkeltk ezt a jtkot
Olvasi rtkels: 56 (12 szavazat)
Ez a jtk nem jelent meg msik platformon

29 | Sacred 2 - prbakr

A Sacred els rsze 2004-ben sikeresen csillaptotta az sd-vgd kalandokra fogkony fantasy-rajongk hsgt. A Fallen Angel alcmre hallgat msodik felvons most valami hasonlra kszl - mentnk egy krt a holnap megjelen PC verzival.
Tovbb a jtk adatlapjra / frumba