Titto2009.05.26. 14:25

Top 10 Mafia rovat

A legjobb Mafia filmek

Mint tudjátok (ha eddig nem tudtátok volna most észrevehetitek) hatalmas mafia rajongó vagyok, egyszerűen falom az ezen témájú filmeket, könyveket, sorozatokat, játékot, zenéket, stb. Ezért úgy döntöttem hogy nyitok egy saját rovatott, ahol összegzem az általam a „must have” kategóriába tartozó anyagokat. Mindent ami valamilyen szinten kapcsolatban van a mafiával (legfőbbképp a szicíliai származású családokkal)

Az első ami megnyitja a Top 10-es Mafia kategóriát, azok a filmek.

Akik még csak most kezdenek foglalkozni a témával ez egy kitűnő alkalom, hogy megismerjék a klasszikusokat, amiket egyszerűen meg kell nézni!! Amik engem is segítettek beszippantani ebbe a „bámulatos” világba.

A rajongóktól, pedig a véleményeket várom és a ti általatok legjobbnak vélt filmnek a címét.

Kezdjük is el. Jó szórakozást kívánok nektek, Gengszterek!

10, Fedőneve: Donnie Brasco

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

Joseph D. Pistone és Richard Woodley regényéből.

9, The Untouchables - Aki Legyőzte Al Caponét

Nagy fába vágja a fejszéjét az egyszerű körzeti ügyész: rács mögé akarja juttatni az első számú közellenséget. A sorsot hívja ki maga ellen, amikor háborút hirdet a legendás gengsztervezér, Al Capone ellen. A sebhelyes arcú egész Chicagót uralja, minden politikus és tisztségviselő az ő parancsára vár. Eliot Ness azonban maga a megtestesült tisztesség és erkölcs. Megvesztegethetetlen és kérlelhetetlen. Amit egyszer a fejébe vesz, azt következetesen végre is hajtja. Sok segítségre természetesen nem számíthat. Csak a mesterlövész, a szemüveges könyvelő és az öregedő zsaru áll mellé.

8, Mobsters The Evil Empire - Négykezes Géppisztolyra

New York, a múlt század első harmadában. A szervezett bűnözés világában generációváltás készülődik. Olyan sikeréhes fiatalok lépnek színre, mint a később legendává váló Lucky Luciano, Bugsy Siegel, Meyer Lansky. Az üzletet előtérbe helyező ifjú titánoknak azonban mindenek előtt még a régi eszközökkel kell megküzdeniük a hagyományos módszerek: vér, fegyver, megfélemlítés révén uralkodó kivénhedett keresztapákkal. A hatalom közelébe jutó ifjoncoknak azonban semmi sem túl drága, hogy felküzdjék magukat a csúcsra...

7, A Bronx Tale - Bronxi Mese

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki, és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát, és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonny-t. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogero-ra.

6, Carlito's Way - Carlito útja

Legendás alak tér vissza a spanyol Harlembe. De az utca már nem a régi, és Carlito sem az. Az öt év börtön alatt sokat tanult, le akarja zárni a múltat és új életet kezdeni szerelmével. Legjobb barátja csak egy apró szívességet kér tőle...

5, The Departed - A Tégla

A tégla cselekménye Dél-Bostonban játszódik, ahol Massachusetts állam rendőrsége felveszi a várost uraló szervezett bűnszövetkezet elleni kemény harcot. A cél, hogy belső aknamunka árán letaszítsák trónjáról a teljhatalmú maffiavezért, Frank Costellót (Jack Nicholson). A Dél-Bostonban felcseperedett fiatal újoncra, Billy Costiganre (Leonardo DiCaprio) esik a választás, hogy beépüljön a Costello vezette maffiába. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon), szintén a "Southie" szülöttje, gyors iramban lépked fölfelé az állami rendőrség ranglétráján, míg végül bekerül a Különleges Vizsgálati Egységbe. Ily módon Colin tagjává válik annak a maroknyi tisztből álló elitcsapatnak, melynek célja Costello kiküszöbölése. Felettesei azonban nem tudják, hogy Colin Costello embere. Hála neki, a maffiavezér mindig egy lépéssel a rendőrség előtt jár.

Mindkét férfit emészti kettős élete, ám amikor mindkét fél számára világossá válik, hogy tégla van közöttük, Billy és Colin váratlan veszélyhelyzetbe kerül, hiszen bármelyik pillanat leleplezéssel fenyegethet. Mindketten azon igyekeznek hát, hogy saját bőrük megmentése érdekében minél hamarabb felfedjék az ellenfél spionjának kilétét.

4, Scarface - A Sebhelyesarcú

Kubából emigrált az Egyesült Államokba Tony Montana, a Sebhelyesarcú. A bűnözőnek sikerült megtévesztenie a Bevándorlási Hivatalt, és megkapja a letelepedési engedélyt. Esze ágában sincs tisztességes életet élni. Az első adandó alkalommal elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. Tony gyorsan kapaszkodik felfelé a ranglétrán, a kitartásának, hűségének és kíméletlenségének köszönhetően a drogbáró egyik bizalmasa lesz. A Sebhelyesarcú azonban ennél többre vágyik, Lopez barátnőjét felhasználva át akarja venni a hatalmat.

3, GoodFellas - Nagymenõk

A történet az 1950-es években kezdődik, amikor Henry még csak egy 13 éves kamasz, aki vágyakozva figyeli a szemközt lakó, sokak által a legnagyobb tiszteletben tartott maffiózó, Jimmy fényűző életét. A félig ír, félig szicíliai származású fiút, aki mindig is közéjük vágyott, könnyen elcsábítja a gengszterek világa, és egy napon a helyi keresztapák családjának szolgálatába áll. Ugyanekkor csatlakozik a csapathoz a Henry-vel nagyjából azonos korú, így még könnyen befolyásolható Tommy DeVito, akivel a bajtársiasság jegyében és a nagymenők árnyékában gyorsan beletanulnak a szakmába. Néhány hónap sem telik el és Henry-t, akit maga Jimmy vezet be a könnyen szerzett pénz és a brutalitás világába, egyre többen előre köszöntik az utcán és név szerint ismeri a legjobb bár ajtónállója. Az újdonsült gengszterek gyorsan profikká válnak és hozzászoknak a vérrel áztatott, ám annál fényesebben csillogó gazdagsághoz. Egy napon azonban Henry-t válaszút elé állítja az alvilágért folytatott halálos küzdelem; az erőszak és a gyanú végleg elválasztja őt a családjától.

2, Godfather Trilogy - Keresztapa Trilógia

A világ egyik legjelentõsebb filmalkotásának tartott Keresztapa trilógiát a rendezõ, Francis Ford Coppola személyes felügyelete mellett közel egy éves munkával képkockáról képkockára újították fel, így a most megjelenõ új kiadás nézõi a lehetõ legjobb minõségben élvezhetik ezt a fantasztikus alapmûvet!

A Keresztapa (1972)

Francis Ford Coppola epikus remekmûvében az Oscar-díjas Marlon Brando játssza a Corleone család fejét. A film egy szicíliai család emelkedésének, és csaknem bekövetkezõ bukásának izgalmas krónikája a 40-es évek Amerikájában.

A rendezõ mesterien egyensúlyoz a családi élet és a bûn világának bemutatása között. A Mario Puzo bestsellerébõl készült filmet hét Oscar-díjra jelölték, és ebbõl hármat meg is kapott: a legjobb film, a legjobb színész (Marlon Brando) és a legjobb forgatókönyv (Francis Ford Coppola és Mario Puzo) kategóriájában.

A Keresztapa II. (1974)

A Keresztapa elsõ részének e briliáns párja folytatja a Corleone család egymást követõ generációinak történetét.

Coppola két történetet mesél el a második részben: a fiatal Don Vito gyökerei és felemelkedése Robert De Niro szédületes alakításában, a másik Michael, az örökös alakja (Al Pacino) az új Keresztapa szerepében.

Coppola összegyûjtötte ugyanazt a tehetséges csapatot, mely A Keresztapa elkészítésében segített neki, s létrehozott egy olyan meghökkentõ terjedelmû és látványvilágú filmet, mely tagadhatatlanul a legjobb folytatás, amit valaha is elkészítettek. Robert De Niro Oscar-t nyert vele. A filmnek tíz Oscar jelölése volt és megkapta a Legjobb Film Oscar-díját is.

A Keresztapa III. (1990)

A filmtörténelem legnagyobb családregénye folytatódik.

A trilógia befejezõ részében Al Pacino a hatvanas éveiben járó mindenható Keresztapa, akit két cél vezérel: hogy családját letérítse a bûn útjáról, és hogy megfelelõ utódot találjon magának. Lehet, hogy ez az utód a heves Vincent (Andy Garcia) lesz...de lehet, hogy épp õ az, aki Michael álmait a törvényes üzletrõl az erõszak poklává változtatja.

Francis Ford Coppola rendezésében, Pacino, Garcia, Diane Keaton, Talia Shire, Eli Wallach, Sofia Coppola és Joe Mantegna fõszereplésével a nagyszabású film méltó lezárása a filmtörténet legklasszikusabb trilógiájának, hét kategóriában jelölték Oscar-díjra.

1, Casino - Kaszinó

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
The Crew

8 napja
8

Malleus
Faith of Danschant (神舞幻想)

2024.04.07.
2

CHASE
Nolan filmjei

2024.04.02.
5

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

2024.03.20.
16

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==