[37] carville (offline)

Segít?kész - Vidám - Hisztis

Ő egy 31 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Balatonalmádi

5160 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 103446 kreditet gyűjtött

2009 May
06:02 Megoldások + Végő győztes!
Lejárt az idő, sajnos nem fogadok el több választ. De vajon amik eddig jöttek, helyesek voltak? Megoldások következnek.
1. Mi az élet értelme?
Sokan, sokféleképpen, sokféle választ adtak már arra a mindenkit foglalkoztató kérdésre, vajon miért is élünk? Egy hiperintelligens pán-dimenzionális faj építette meg az univerzum legnagyobb számítógépét a valódi válasz megadására, akinek így is 7,5 millió évébe tellett mire megtudta adni a választ: 42
Douglas Adams rádiójátéka, majd később regényei majd az ez alapján készült film tele van ilyen és ehhez hasonló, soha nem várt abszurd csavarokkal, örök klasszikussá és kihagyhatatlan élménnyé téve a Galaxis útikalauz stopposoknak c. remekművet. Ez a kérdés is már annyira popkultúrális jelenség, hogy amennyiben beírjuk Google-ba „Answer to Life, the Universe, and Everything”, természetesen rögtön az első helyen a 42 áll, a többi pusztán hamis szemfényvesztés.
Tehát csak a rend kedvéért, a helyes válasz a B) volt.
Sajnos az író már nincs közöttünk, nyugodjék békében.


2. Melyik napon született Széchenyi István?
Augusztus 25.-én van annak a lánynak a szülinapja, akiből már hónapok óta nem tudok kiszeretni, pedig kéne.
Szeptember 21.-én viszont a saját szülinapom van. És Sicknesshugáé. És még pármillió élő vagy már holt személyé. Köztük Szécheny Istváné.
(Btw nov 22. a tesóm szülinapja, de ő kit érdekel? :P )
Tehát a helyes válasz a B) ismét.

3. Kinek köszönhetjük a harcikártyákat?
DarkVenom kollega egyszer hozzásegített egy igen kifejező mondathoz, azonban a harcikártyák nem az ő agyszüleménye.
theSickness kollega igen jó írásokkal büszkélkedhet, illetve a nagyon szüneteltetett videojáték zenekvíz sorozatot is vezette. De nem, a harcikártyákat nem ő alkotta.
Hanem Doom kollega kreativitásának köszönhetjük eme honlap szubkultúrájának elengedhetetlen kellékét.
Helyes válasz az A) volt.

4. Mi volt a neve a legelső háromdimenziós Command & Conquer játéknak?
A legelső, valaha megjelent Command & Conquer játékot nemes egyszerűségből Command & Conquernek nevezték (majd később kezdték el a népek egymást közt Tiberian Dawn-nak hívni), PC-re jelent meg, és abszolút 2D-s volt.
A Command & Conquer: Generals-szal azonban már túlságosan előre szaladtunk az időben, mert ez valóban 3D-s volt, de bizony jelent már meg korábban is 3 dimenziós C&C játék.
Ahol most mindenki elkezd a Command & Conquer: Renegade nevű kakukk tojásra gondolni, ami ugyan FPS, de természetesen stílust nem jelöltem meg pusztán franchise-t, és annak ez az epizód is tökéletesen megfelel, talán jobban is mint a Generals. Ez a játék korábban jelent meg mint a Generals, és ahogy az egy XXI. Század elején megjelent FPS-től elvárható volt teljesen 3D-s volt. Vagy ez alapján, vagy szimplán kizárásos alapon most mindenki erre a válaszra gondolna, azonban még sem ez a jó válasz.
És akkor mégis mi??? Kérdezik a válaszadóim jelentős része.

Hát a Command & Conquer, azonos címen megjelent Nintendo 64-es változata, bő 3 évvel a Renegade előtt.
Milliónyi facepalm csattanását hallom az éterben.

Szóval az A) válasz

5. Mikor ért véget az első világháború?
Ez ilyen komoly kérdés, ezért nem húzom nagyon. 1918. november 11
Vagyis a C) a megoldás.

6. Mi az év szenzációja?
Bármennyire is szeretnénk, sajnos az MGS4 nem fog jönni Xboxra, amikor a kérdést feltettem akkor még biztos nem állíthattam ilyet. De még ha igaz lenne, is eltörpülne a valódi szenzáció mellett.
Ami nem fikció az az, hogy megkerült a mobilom, ami számomra tényleg örömteli esemény volt, de sztorim csupán egy közszolgálati rádió egyszeri adására futotta. Azontúl az Év Szenzációjánál egyszerűen még nekem is meg kell hajolnom.
Ugyanis Anikó terhes. Ahogy Vuxy is megírta, ez bizony Magyarországon az Év Szenzációja, emellett nem rúghat semmilyen hír vagy esemény labdába. Hiszen mi is lehetne szenzációsabb annál, minthogy egyik szeretett celebünk, akit egyébként évek óta nem látni, bekapta a legyet, de még azt se tudja, ki az apa? Remélem mindenki elismeri, igen, ennél nagyobb szenzációval nem találkozhatunk Magyarországon.

A helyes válasz a C)

7. Mikor jelent meg az Xbox 1 Európában?
2001. november 15. az amerikai premier.
2002.02.22 a japán
És 2002.03.14 került öreg kontinensükre. Magyarországba erős szürkeimporrtal, annak ellenére, hogy itt gyártották.
Ami a C) választ jelöli.

8. Miért jó a 7 Eleven?
Még Liquid is megírta, hogy az eladólánynak a szeme se rebben, amennyiben kötözős pornót veszel, ez azonban még nem jelenti azt, hogy szeretné is! Japán tolerancia, kérem szépen.
Sörrel teli szökőkútról nem írt, de a koronázatlanul világbajnok halkrémes szendvicsről bizony igen, és ráadásul itt kapható.

Így hát B)

9. Hogy áll a Blue Dragon prgressem?
Enyhe önreklám, tudom. :) Igazából nem is tudom, mikor állt már 790/1000 körül, utána viszont egy ideig leragadtam a 920/1000-nél. A harcikártyámba is beírtam, amit azonban le is vettem, mivel nem frissítettem, és nem akartam hogy az befolyásoljon bárkit is a döntésében, és szándékos eltereléssel gyanúsítson. Aki viszont elment az Xbox.com-ra vagy esetleg a Mygamecard.net-re, az láthatta, hogy vérrel teli munkával végül csak csak elértem az 1000/1000-ret, közel 140 óra játékkal, közel másfél évvel az első játéknapom után, még január végén. Konkrétan azon a napon, amikor az augusztus 25.-én szülinapos csaj dobott. :P És ezért se írtam róla bejegyzést, majd aztán teljesen el is felejtődött.
Helyes válasz a C)

10. Meddig nem tudnak elszámolni Magyarország elitjének számító, szeretett celebjeink?
A 256 az teljesen hasra ütött, igazi indoklás nélkül megadott választási lehetőség volt, ezért természetesen nem ez az igazi.
A 4, mert hogy három ászra kiáltanának pókert a pókerben, szintén kitalált volt, de itt már érvényesült a legyen valamivel közelebb a valódihoz elv, és direkt kisebb mint a valódi válasz, hogy legyen olyan aki emiatt választaná ezt, hogy a lehető legkisebbet válassza, igen csúnya rosszindulattal. Volt.
És hogy jött maga a kérdésre az ötlet? Nem nézek RTL Klubot, már nem is tudom mióta. Pár napja adtak egy újabb indokot hogy miért ne tegyem, de erről majd később, mert vicces, de nem ide való.
Nagy véletlenségből viszont miközben váltogattam a csatornát, véletlenül megakadtam a Kalandra Fal nevű új böszmeségen, ahol Magyarország imádott celebjei, mikor épp nem terhesek, feléjük haladó lyukas falon próbálják átpasszírozni magukat, különben belezúdulnak a vízbe. Erre egyébként egy japán tévé show adta az alapot, de mindegy.
És amikor oda pillantottam, akkor láttam, hogy el kellett dönteniük, melyik a magyar ABC 6. betűje, a "cs" habszivacs vagy a "d" habszivacs, mert a helyes megfejtés olyan vékony hogy áttörik, a rossz válasz viszont bedönti őket a vízbe. Végül kényelmesen azt választották, hogy az egyik az egyikhez ment, a másik a másikhoz, ugyanis olyan baromi időigényes és nehéz elszámolni a magyar ABC hatodik betűjéig.
Így hát A) volt a helyes válasz.


11. MELEG
A b**i egyértelműen rossz válasz, hisz a csillagok nem képezik a magyar ABC betűit, így már maga a válasznak megadott szó is értelmetlen. Az egyéni asszociácók pedig egyéni szocproblemek, nekem például a buli jutott erről eszembe, de tényleg neked neeem?
Rengeteg válasz érkezett Steiner Kristófra, pedig legutóbbi információink szerint átlagos testhőmérséklettel rendelkezik, nincs láza. Különben megírta volna a Story. Meg egyébként is, miért kéne ordibálva, összes betűjét nagyként leírva megosztani mindenkivel egy ilyen információt?
Aki viszont figyelte nem is oly rég a blogomat, az rájöhetett arra, is miért van olyan sejtetően nagy betűvel leírva mindegyik. Hisz ez a mozaik szavak kiváltsága. Még akkor is, ha nem az összes szót emelik be a mozaikba. Éljen hát a Mozgás Elleni Ligába tömörült, Egyesült Gamerek csoportja! És ennek a rövidítésnek az égadta világon nincsen semmiféle rosszindulatú másodjelentése, igaaaaz?
Tehát a válasz az A) volt.

12. "Az is jó lenne, ha leszophatnám magamat miközben zenére fingok" Idézet by:
A különdíj LorantHUN-t illeti: "Őszintén? Örülök, hogy nem tudom :D"
Ugyan ez nem volt benn a válaszok közt, de mivel bizonyára ő is akkorát röhögött a kérdésen mint én a válaszán, jár a pont.

3 kedvenc amerikai kábeltévés sorozat 3 főhőse közül lehetett választani, na de melyiktől származott az idézet?
Sookie Stackhouse a True Blood c. sorozat szelíd, szűzies főhősnője, így se stílusa sem szerszáma nincs ahhoz, hogy ilyet mondjon. Legfeljebb egy másik ember fejében olvashatta volna telepatikus képességével, de nem, úgy sem.


Dexter Morgan a Dexter c. sorozatban ugyan már valóban a férfinemet képviseli, azonban a szexualitás nála sem jelent olyan fontosságot, hogy az önszopás vágya akár egy poén kedvére is felmerüljön. Vérnyom elemzés elvégzése a rendőség számára, illetve emberek rituális módon történő megölése sokkal közelebb áll a szívéhez. Mind a sorozatban mind a regényekben.


Így aztán a nyerő válasz Hank Moody volt a beszédes nevű Kaliforgia c. sorozatból, aki írói válságát a lehető leghedonistább módon, szexel és rock 'n rollal kezeli, rengeteg poént szolgáltatva ezzel számunkra.

A válasz a C)

13. Mikor kötött békét Észak és Dél Korea?
1953-ban, miután annyi évig gyakorlatilag hiába öldösték egymást, megállapodtak egy tűzszünetben, ami azonban nem a hadiállapotot megszűnését, csupán a tűzharcok felfüggesztését jelenti.
Így aztán egy meglepően hosszú ideig nem tudtak lezárni a háborút, még hozzá annyira nem, hogy nem csak 1999-ben, de egészen a mai napig, jogilag még mindig hadban állnak, valódi fegyveres akciók nélkül.
Tehát a C) volt.

14. iHouse
Az Apple ismert az „i” kezdetű termékeiről, amiket szép lassan, újabb és újabb termékekkel bővít ki. Az iHouse viszont csak egy poén, így nem, nem egy létező cuccról van szó.
Akkor Hugh Laurie-t parodizálta volna valaki ily módon? Nem, bár láttam sokaknak tetszett az ötlet, de még senki se hívta ezért iHouse-nak Hughot.
Így aztán a szó eredetét az alábbi videóban találhatjuk.

Tehát a válasz a B)

És a legvégső kérdés
15. Melyik játékban szerepelt Raiden, a villámok istene?
Természetesen a Mortal Kombatből eredeztethető a karakter, na de az túl egyszerű lett volna, igaz? És a lentebb felsorolt három játék közül az egyikben szintén fellelhető volt, bizony ám.
Ez azonban sem a Psi-Ops, sem a Suffering. Más játékban történő vendégszereplésével ugyanis azt ünnepelték, amikor megállapodtak az Epic-kel az Unreal játékok kizárólagos kiadási jogával. Ennek örömére pedig az első szárnyaik alatt kiadott játékba, az Unreal Championship 2-be bekerült egy kissé erőltetett Fatality rendszer, valamint Raiden, mint egyik választható karakter.

Szóval C) volt

Eredmény hirdetés hamarosan, de addig is lehet csámcsogni a válaszokon!

Meg is vannak a helyes válaszok, nézzük kinek mennyit sikerült összegyűjtenie?

SunyiSárkány -1, mert megakart vesztegetni, még hozzá elég gyér módon, mert nem azután szokás hogy kicikizel. És örüjjé h a beceneved becenevét használom, meg nem érdemelt anonimitást adva ezzel neked.
drake Majd közkinccsé teszi ha szeretné :D
Oli G. 7
Bagesz 9
B3n1 9
blumen 10
arsenal 10
Zandal 10
muDao 10
Rolne Diszkvalifikálva, mert kirúgott a GH Mettalica nyereményjátékos bandájából, még azelőtt hogy elmondtam volna hogy úgy se fogok menni, ezáltal ő lett a pöcs és nem én. Egyébként 10. Ja és mivel már másodjára se megy el Barátok Közt szereplő válogatásra ezért levonok még 2x5 pontot. Az már 0.
Attila6 11
clizer-niisan 11
Basara 11
n0rbee 12
lorantHUN 11+1
Jademan 12
Yip Man 13
skiz0 13
balazs 13


De mivel csak 1 UT3-mam van (illetve kettő, de csak az egyiket adom oda :P ), ezért ebből a három névből sorsolok... Majd az Eu alapok vizsgám után.
Addig is lehet reklamálni hogy nem tudok számolni, vagy Stand By.

UPDATE: Kicsit ellustultam, és sikerült majdnem teljesen elfelejtenem! xD De megtörtént a sorsolás.
iPod dobókockás szoftverben szépen beállítottam az 1 db 3 oldalú dobókockát, és a nicknevek kezdőbetűje alapján határoztam meg az értékeket:
1 = balazs
2 = skiz0
3 = Yip Man

Majd szememet becsuktam és megrázva a szerkentyűt azt mondta... kettes, tehát skiz0 a szerencsés nyertes.
27 komment

Aug 18., Wednesday 10:41 #27
Újraszámlálást követelek, a 6-os kérdés megoldókulcsa téves.


[59] Alwares
May 29., Friday 17:50 #26
Válasz Yip Man (#23) üzenetére
Na egyébként igazad van, nekem is az Alwares A-val már elég sokszor jelentett előnyt
.titanic {float: none;}
[2] balazs
May 29., Friday 16:38 #25
Gratulálok skiz0!
Mellesleg jobb is hogy nem hozzám került, ugyanis ismerős kölcsönadta hogy kipróbáljam, és el sem futna a gépemen .
Még egyszer gratulálok
"Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban."
[16] skiz0
May 29., Friday 16:29 #24
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ EZ KOMOLY?!!!
azzzzta Hát nagyon köszönöm szépen!
Igazi előrehozott szülinapi ajándék (június 2-án lesz majd csak, habár ma-holnap tartjuk.
PSN: mucsacso
[25] Yip Man
May 29., Friday 14:55 #23
Gratuláció a szerencsésnek!

Ilyenkor bánom, hogy két évvel ezelőtt nem a másik nevemmel regisztráltam, amit mindenhol máshol is használok... és ami C-vel kezdődik... xDDDD
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
May 26., Tuesday 23:32 #22
fuck.
azért kössz a lehetőséget.
PSN: gebo94
[25] Yip Man
May 26., Tuesday 23:25 #21
Válasz Oli G. (#20) üzenetére
Jaja, nem követed nyomon a Tv-sorozatokat, sem a celeb-sztorikat...
ez elég gáz...
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[33] Oli G.
May 26., Tuesday 22:54 #20
Fahh... ennyire buta lennék?
"Bearer-seek-seek-least." - PSN: raam989hu
[7] bence93
May 26., Tuesday 21:04 #19
attol en meg tiltakozom
the cake is a lie...
[9] Attila6
May 26., Tuesday 20:42 #18
Jó ég, én mókának fogtam fel, megvesztegetni az embert? Pfff...
[16] skiz0
May 26., Tuesday 18:42 #17
Válasz carville (#15) üzenetére
Én kellően utána is néztem
Azt az Anikósat rontottam el, meg a 7 eleveneset, ha jól rémlik.
PSN: mucsacso
[34] Ray
May 26., Tuesday 17:33 #16
"Ja és mivel már másodjára se megy el Barátok Közt szereplő válogatásra ezért levonok még 2x5 pontot. Az már 0. "

Bazze...Te beteg Vagy!
Neked,mint kívülállónak...mi a véleményed az intelligenciáról?
[37] carville
May 26., Tuesday 17:01 #15
Válasz skiz0 (#14) üzenetére
Kikérem magamnak, a kérdés teljesen konkrét volt, csak kellően utána kellett volna nézni.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[16] skiz0
May 26., Tuesday 16:16 #14
Hümm, olvasgattam a megoldásokat..miután az első hibámat megláttam, gondoltam már esélyem sincs, kész.. Azt hittem, hogy csak azok között megy majd a sorsolás, akik mindenre helyesen válaszoltak - de ahogy lentebb kiderült, ilyen ember nincs is Eléggé meglepődtem
Amúgy a C&C-s kérdés valóban becsapós volt. (bár melyik nem..) Na majd kiderül, hogy mi lesz, várjuk az eredményt!
Mellesleg köszi szépen mindenkinek. Van 33% esélye mindegyikőnknek
PSN: mucsacso
[16] lorantHUN
May 26., Tuesday 15:39 #13
Nicsak kaptam pluszpontot Sok szerencsét a három döntősnek
http://twitter.com/LORANT92
[37] carville
May 26., Tuesday 15:21 #12
Válasz bence93 (#10) üzenetére
A csillag azt jelenti hogy bármi lehet ott! Próbáld ki Google-ban.
Aztán hogy épp mit takarnak ki vele...
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[2] balazs
May 26., Tuesday 15:13 #11
Huhh. Egy lépéssel közelebb az UT3hoz . A C&C kérdés nehéz volt, sok ellentmondásos infó van
"Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban."
[7] bence93
May 26., Tuesday 14:31 #10
a b**i a buzi hiszen altalaba a tragar kifejezeseket szoktak csillaggal irni,TILTAKOZOM
the cake is a lie...
[25] Yip Man
May 26., Tuesday 11:28 #9
Válasz carville (#8) üzenetére
Szeretett volna egyszer ő lenni a szemétláda. De még így is csak magával tud kitolni... xD

Szerintem meg a saját főztje helyett Alwares minőségi tüdőkonzervét kéne nekiajándékozni.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[37] carville
May 26., Tuesday 11:06 #8
Válasz Yip Man (#7) üzenetére
Az hogy nem akar kidobni senkit még fair dolog, de az hogy engem kidob az genyóság.
De még ha várt volna 5 másodpercet, és elmondom hogy nem megyek, most játszhatná a szegény áldozatot, de nem, inkább rögtön azzal köszönt hogy ki vagyok rúgva! xD
Hát akkor egye meg amit főzött.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[25] Yip Man
May 26., Tuesday 10:38 #7
Bazz... ha nem kapkodom el...
Na mindegy, sok szerencsét mindenkinek!

Rolne értékelése fasza lett.
Meg is érdemli a szemét, nem akart kidobni senkit sem a bandából a kedvemért, pedig amúgy sem utaztam volna fel Miskolcról...
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[7] muDao
May 26., Tuesday 10:32 #6
Pedig a tonhalas szendvics a legkirályabb, ha Subway mellett visz el az utam és épp éhes vagyok, tuti az lesz a vége, hogy kétpofára tömöm a halas szenyót.
Aki nem dolgozik, annak nincs hiba a munkájában.
[46] Zandal
May 26., Tuesday 10:27 #5
Grat a legjobb 3-asnak! 5 kérdést sikerült benéznem, de mostmár "tudom" ki azaz Anikó .
PSN ID: HU_Zandal
[25] Yip Man
May 26., Tuesday 9:50 #4
Válasz carville (#3) üzenetére
Csak megijedtem, hogy esetleg a pontozásnál is rossz megoldást nézel majd.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[37] carville
May 26., Tuesday 9:11 #3
Válasz Yip Man (#1) üzenetére
Valóban félre ütöttem, én is épp azelőtt vettem észre, hogy szóltált.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[25] Yip Man
May 26., Tuesday 8:56 #2
Amúgy a C&C-n és a 7 eleven-en gondolkoztam is...
az elsőt csak simán benéztem végül, a másik viszont...

Az, hogy szemrebbenés nélkül nézi, az valóban nem jelenti, hogy szereti is.
Én viszont utálom a halas szendvicset.
A japánok pedig mint tudjuk, mind perverzek.
Szóval...
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
[25] Yip Man
May 26., Tuesday 8:52 #1
A 14-esre nem a C, hanem a B a megoldás.
"Music fills my empty bones and some times it seems it's the only place I've left to go..."
carville
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjáték, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Anime, Billiárd, Letöltés, Ping-pong, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live