[23] gyuri12 (offline)

Jópofa - Humoros - Reménytelen

Ő egy 26 éves fiú és itt lakik: Jász-Nagykun-Szolnok / Szolnok

4961 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 49365 kreditet gyűjtött

2009 April
21:27 Káosz
Drága bál,drága belépő, igényes műsorok,igénytelen rendezés.
Először is elnézést mindenkitől,hogy ilyen balfaszságokat írok folyton,de valahova muszáj leírnom.

Még múlthét pénteken volt egy Alapítványi Bál nevű rendezvény,amit röviden úgy írnék le,hogy sok pénzes emberke összeül, adományozik az iskolánknak, esznek isznak jót mulatnak, és a tanárok jópofiznak. Mindezt egy puccos előadóteremben.
Ezt persze valahogy meg is kell nyitni, mégpedig hősies diákok fellépésével. Most épp volt 3 táncos produkció,és egy éneklős. Történet szempontjából ez utóbbi a fontos.

Történt ugyanis,hogy már vagy 3-4 hete felkért 4 diákot(Gabi,Lóci Deleter,én) a töri tanárnőnk hogy készítsünk egy powerpoint bemutatót a Mad World zenéhez. Míg ők énekelnek,addig ez megy a háttérben, egyszerű dolog, valaki közben kattintgat,és váltakoznak a képet.
4-5 óra alatt elkészült. Az egyetlen probléma az volt vele,hogy sok kép egyáltalán nem illett oda, és csak azért került be mégis,mert a tanárnő "Jajj de aranyos! ezt rakjuk bee!" felkiáltása miatt be kellett rakni. Jó képek voltak,csak nem olyanok,amelyeket az ember 150 elegáns ember előtt egy elegáns bálon mutogat. Kb olyan volt ez,mintha egy haditechnikai bemutatón legótankokkal imitálnák az igaziakat.
Mindegy,lényeg a lényeg,hogy kész van,és elfogadható minőségű. Most jön a tavaszi szünet, aztán az első tanítási napon (péntek) este lesz a bál. Juppííí. Előtte még volt egy papírgyűjtés, ami nagyon rossz napon volt.

Eljött a nagy nap, még az iskolában megbeszéltünk néhány dolgot,hogy mi hogy lesz. Azt kell mondanom,hogy az így sebtében összerakott terv szinte tökéletes volt. Gabival kimegyünk ketten, mi leszünk a segítőemberek. Felállnak a színpad elé az énekesek(a színpadon volt egy banda,ők játszottak a háttérzenét az este folyamán), melléjük rakjuk a vásznat, míg mi megbújva egy falacska mögött a laptop mellett kattintgatunk Gabival. Ketten. Mert a kattintgatáshoz 2 ember kell...

Este van,ott vagyok időre, a többiek nem. Csak a matektanárom. Van a kezdésig több mint másfél óra,de ő már siettet, és parancsolja,hogy végezzem el úgy az eszközök összeállítását,hogy még konnektor sincs! Teszem amit tudok, 5 perc alatt összedobok mindenfélét, megjön Gabi. Most már ketten kapjuk a végrehajthatatlan parancsokat( "De gyerekek csináljatok már valamit!"- Mit?- "Mindegy az,de ne csak álljatok ott!").
Egyre többen jönnek. Végre egy újabb ismerős arc, a töri tanárnőm. Odajön mellém,mondja suttogva,hogy 10 perce sincs itt,de már összeveszett 2 szülővel, a matektanárom pedig annyira felidegesítette,hogy már sírt is miatta. Szuper. Akkor nem Ő sem lesz már a lelki támaszom...
Röpke 1 órával később(...) elkezdhetjük az érdemi munkát. Megjön az első értelmes parancs,rakjuk össze a maradék dolgot a főpróba előtt. Lesz főpróba! (Azt ugyanis kihagytam,hogy egyszer sem próbáltuk el a képek és a zene összehangolását, hallás után kellett volna váltogatni a képeket. De ki nem szarja le? A próba alatt úgyis meglátom,hogy hogy kell...)
Rajtunk kívül mindenki próbált. Mi ketten Gabival leesett állal néztük( én legalábbis) hogy mekkora kicseszés is ez.
Tehát egy lövésünk lesz, éles puskával, és még sosem fogtunk fegyvert... Uhh. Mire lőjünk? Mikor? Ezekre a nem elhanyagolható kérdésekre nem kaptunk választ.
Eközben a matektanárom öt percenként változtatta a tervet. Nem írom le a végtelen sok variációt, a lényeg az,hogy az eredeti helyett egy olyan lett a végleges,ahol is az énekeseket a vászon elé állítják. Puff, tehát úgy kell majd lőnünk,hogy ha sikerül is,akkor sem fognak tudni róla. Ráadásul bejött egy kiscsaj is a képbe, akinek a szövege alá is képeket vetítünk. Ez a leányzó az énekesek előtt mond egy beszédet, háttérben a gyönyörű rajzokkal.
" Nem baj Gabikám, tegyük meg amit tudunk"-mondtam a srácnak. Igazából Ő úgy szarta le az egészet,ahogy van.
De pszt,kezdődik. Tánc. Még egy. Mi jövünk. Felkapjuk az asztalokat, mindent villámgyorsan összedobunk, beállítjuk a projektort(tudniillik ezt is akkor kellett megcsinálni,hála a műsorok sorrendjének. Ha mi kezdünk,akkor minden tökéletes lett volna...) éééééés. Mi még nagyban szereltünk,amikor már kezdi is a kiscsaj a beszédét. Várjá már aranybogaram, neked még kussolni kéne! Nem kussol,magyaráz tovább. Csúszik el az egész, beszéd már a közepén tart, képek sehol. Vadul kattintgatunk, de már késő. Az egész úgy volt szar,ahogy volt.Jönnek az énekesek. Még egy kis állítgatás, az egész közönség a vásznat figyeli,amikor is a kis törpe ötödikesek beállnak a vászon elé... terv szerint. Nem látszik semmi.
Az első versszakot még úgy ahogy értettem, így az ahhoz tartozó képeket még jól raktuk be. Ekkor fél méterre a fejemtől felhangzott két hegedű, vége. Egy szót nem értek a szövegből, nincs szöveg,nem tudom fejből,hogy mennyi idő van egyes képek között. Kész,vége, feladom. Végigcsináltuk ahogy tudtuk,de ez... Röhej. Mindenki elvárta tőlünk,hogy csináljuk rendesen miközben mindenki akadályozott, egyszer sem próbáltuk el, aztán az egészet eltakarják. Lehetett ott vagy 200 ember összesen,ebből látta kb 10.
Villámgyorsan visszapakolunk mindent, még egy utolsó táncos produkció,majd vége. Végre.
És mit kapunk ezért. Sok sok dicséretet. Asszem 3 ötöst( rajzból,informatikából,töriből) és egy igazgatói dicséretet. DE MIÉRT??!! Annyira felbasz,hogy amikor alig kell valamit tenni akkor eszméletlen sok mindent adnak a tanárok,de amikor kidolgozom a belemet is,egy csupán formalitásból odavetett "köszi"-vel lezárják az egészet. El is döntöttem,hogy nem kérem a dicséreteket/ötösöket tiltakozásként,ezt mondtam is a tanároknak. Egyik oldal le sem szarja(osztályfőnök,matektanár,rajztanár- "Gyuri, miből kéred az ötöst?" -"Semmiből" -"Oké,akkor írom is a rajzhoz"), másik oldal meg még fel is idegesíti magát ezen(töri tanárnőm-Bár mindig valahogy lenyugtattam,az idióta poénokon jókat tud nevetni)


Engem átbasztak. Többször is. Az egyik legégőbb dolog amúgy az volt,hogy mivel nekem azt mondták,hogy nem kell kiöltöznöm egy (a papírgyűjtés miatt) kopottas fekete(vagy szürke? nemtom) farmerban mentem metallicás pulcsiban. El tudtok képzelni egy hosszú hajú,szemüveges,fésületlen, szakállas,koszos(ráadásul vizes is,ugyanis a töri tanárnőm parancsára a női vécében kellett innom,és lefröcsköltem magam...) "rokkert" a sok kisminkelt,kiöltözött, elegáns ember között? Gáz,mi? Ez ott nem érdekelt, csak akkor,amikor az egyik tanáromat hallottam,amint épp rólam beszél,hogy milyen bunkó vagyok,hogy így mentem el egy ilyen drága rendezvényre...
De nem mindenki hülye, két tanárom is bebizonyította,hogy megérdemlik azt a tiszteletet amit tőlem kapnak.( D: )
A fizikatanárom végig röhögte az egészet, NAGYON jó volt végre boldogan látni a tanárok között. Tudniillik ugyanis,hogy kifejezetten nincs jóban a többi tanárral. Őt emiatt nagyon sajnálom. Nincs szebb látvány,mint amikor ez a pufók, alacsony nő áll a sarokban, és vörös fejjel neveti ki a többi szerencsétlenkedő tanárt. Ez most őszinte volt,mint ahogy az aznapi öröme is.
A másik (dobpergééés) a töritanárnőm volt, felejthetetlen az az arckifejezése,amikor a matektanárom nem tudta felolvasni a nyitóbeszédet,és kárörvendő mosollyal rámnézett a kedves tanárnőm. Hm-hm, még én is elmosolyodtam,ahogy láttam a matektanárúr vörösödő fejét...
Amúgy az idegeskedéstől bedurrantak az izmaim, szombaton alig tudtam mozogni, annyira de nagyon. "Nyávogás off"


És felvettek az elitebb iskolába, megyek ügyvédkedni. Észre se vettem a méretes értesítő levelet az asztalomon, gondolom eltudjátok képzelni,hogy mennyire érdekelt ez a felvételi körüli felhajtás. Semennyire.

A másik,hogy (végre) tudok nézni animéket. Röviden: A Hellsing nagyon jó. A Death Note (SZERINTEM) erőltetett, de nem rossz. Túl nagy akar lenni a történet,amikor nem az, a sok csavarral pedig csak egy "degagyi" felkiáltást értek el nálam. Még nincs vége,emiatt nem írom le teljesen a sorozatot,lehet még a vége jó. A Ghost In the Shell film pedig szuper, a végén lévő harcjelenetet 4-szer néztem vissza, az eszméletlen jó volt. Meg a zenék is jók benne.
+fav, ahogy mondani szokás.


A harmadik,és utolsó előtti dolog,hogy névnapom van. A legérdekesebb dolog,hogy az osztályfőnököm kedveskedni akart,és pontosan belepuszilt a fülembe. Basszameg, 1 órán(!!) keresztül zúgott, ilyen pedig még csak egyszer volt. Kapni pénzt kaptam, kérhettem volna "normális" dolgot is( Xbox játékot,kardot,ruhákat,ésatöbbi) de kell a fenének. Valahogy mostanság nem tudnak az ilyen dolgok felizgatni, játszani is a legtöbbet pasziánszal szoktam.

Akkor utolsó: Pszichológus. Nem szeretek erről beszélni,mert enyhén szólva is nagyképűségnek hangzik,de ez van. Ugyanis a doktornő azt mondta az első beszélgetésünk közben,hogy szerinte én fogok hamarabb rájönni a probléma okára,és igazából nincs is szükségem pszichológusra. A 2.-on megmutattam mindkét oldalamat, itt (szerintem) megkedvelt. A 3.(azaz a keddi) találkozó alkalmával már totál felnőttként kezelt, nem volt meg az a "kis-idegbeteg-gyerek vs. okos-segítőkész-felnőtt" hangulat, inkább csak a világról beszélgettünk. Érdekes amúgy,hogy az összes "Gyuri-féle" bölcsesség elmondása után meglepődik, majd felocsúdva bólogat,és kifejti,hogy 15 éves gyerekeknél nem tapasztalt ilyen gondolkozást,meg "bárcsak mindenki így gondolkodna"
"Mintha egy bölcs 60 éves öregemberrel beszélgetnék" mondta... Azért annyira nem öregít ez a szakáll. "Önfényezés off"
13 komment

[23] gyuri12
Apr 25., Saturday 21:08 #13
Válasz axl (#12) üzenetére
Szerintem mindenki úgy formáz, max órán a tanár előtt nem.

Halkan megjegyzem amúgy,hogy én mondtam a tanárnak,hogy én megcsinálom a szünetben az időzítést,de elutasította,mondván a férje(aki informatikatanár a város legjobb informatikás-sulijában) mondta neki,hogy nehogy úgy csináljuk,mert vagy 3 óra.
[55] axl
Apr 25., Saturday 19:40 #12
Válasz gyuri12 (#10) üzenetére
Hat na jo, de akkor is...

Jo, en meg, erted, mernok-infos hallgatokent, info erettsegi utan (mondjuk ez tenyleg nem nagy szam... ) enterekkel es space-ekkel formazok meg egy szoveget, mert ugy gyorsabb...
Minden játék szerepjáték
[23] gyuri12
Apr 25., Saturday 19:29 #11
Válasz Deleter13 (#9) üzenetére
Nem nagyon láttad,max tapasztalhattad.
[23] gyuri12
Apr 25., Saturday 19:29 #10
Válasz axl (#8) üzenetére

Az automata vetítéshez időzíteni kellett volna a képeket, viszont az nem megoldható,mivel a gép nem vesz figyelembe az emberi tényezőket. Mint írtam elég sok volt a csúszás/kavarás, a képek pedig mentek volna tovább attól függetlenül,hogy az énekesek csak némán állnak... Meg a töritanárnőm is mondta,hogy ne szenvedjünk azzal, mert unalmas.
[14] Deleter13
Apr 25., Saturday 18:58 #9
Ez az alapítványi bál sztori annyira jó. kíváncsi vagyok a másik oldaladra....vagy azt már láttam?
Boldog névnapot!
[55] axl
Apr 25., Saturday 18:46 #8
Kattintgatas helyett egyszerubb lett volna, ha automata vetitest allitotok be a zenehez...

Hat amugy ja, van ilyen...


"Érdekes amúgy,hogy az összes "Gyuri-féle" bölcsesség elmondása után meglepődik, majd felocsúdva bólogat,és kifejti,hogy 15 éves gyerekeknél nem tapasztalt ilyen gondolkozást"

Erdekes, a kinai ruhaboltban _minden_ jol all nekem az elado szerint...

Na jo, baszogatas off.
Minden játék szerepjáték
[23] gyuri12
Apr 25., Saturday 10:48 #7
Az a baj az egésszel,hogy ott helyben találtak ki mindent, nem előre.
Az így keletkezett sok szart meg mindet a nyakunkba öntötték, és még el is várták,hogy mosolyogjunk hozzá. Ettől van hányingerem...
[22] roli576
Apr 25., Saturday 9:19 #6
Boldog Névnapot!
"In My Restless Dreams. I See That Town. Silent Hill. "
[40] BW
Apr 25., Saturday 7:06 #5
Itt, Sopronban is hasonló a helyzet, de a programok szervezése tényleg jobb a Líceumban.
And cousin... business is a-boomin'.
[64] DarkVenom
Apr 25., Saturday 2:14 #4
Gyuri nem baj, ha hamar megtanulod ezt, mert sokszor fogják leszarni munkád gyümölcsét.
Thrills, Chills, Kills!
[16] lorantHUN
Apr 25., Saturday 0:19 #3
Boldog névnapot.
http://twitter.com/LORANT92
[23] gyuri12
Apr 25., Saturday 0:00 #2
Válasz hidari99 (#1) üzenetére
Nem az a lényeg,hogy olvassák, csak annyi,hogy kiírjam magamból.
Köszönöm,Erik.
[7] hidari99
Apr 24., Friday 23:58 #1
(ezt ki fogja elolvasni? )
Death Note kurvajó.

Boldog névnapot Gyurcsika.
PSN: xXRawrrSe7enXx | Thug Life.
gyuri12
gyuri12 még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Verseny, Retro, Szerepjáték, Szimulator, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Játék interneten, Kisállatok bosszantása, Passziánsz / aknakereső, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Csajozás / Pasizás, Bulizás, Barátok, Letöltés, Fórum, Internetes magazinok, Internetes szex, Esőben sétálás, Foci, Cserepadon ülés, Hóember építés, Görnyedt ülés, Fat body building
Barátok, ismerősök
Ghz
(offline)
Id
(offline)
zs0lt1
(offline)
Đoma
(offline)
casper007
(offline)
Matos
(offline)
rolmanus
(offline)
bosznai5
(offline)
multishoot
(offline)
IQ
(offline)
KrTchy
(offline)
ultratti
(offline)
Sübe
(offline)
x-doboz360
(offline)
Gyurk
(offline)
IceMan00
(offline)
Gulandro
(offline)
Deleter13
(offline)
rozsomak96
(offline)
getro2
(offline)
Szemy666
(offline)
Nyeksek
(offline)
okornyalbaro
(offline)
XBOX Live