[37] carville (offline)

Segít?kész - Vidám - Hisztis

Ő egy 31 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Balatonalmádi

5158 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 103446 kreditet gyűjtött

2009 March
16:04 Az ellopott mobil odüsszeája

A január általános szar kedvvel végződött számomra, amit jobb dolgom híján meg is írtam. Doom kollega kommentekben érdeklődött a történtek felől, ami miatt aztán viccesen megjegyeztem, hogy most minden értéktárgyam a helyén van, reflektálva egy korábbi bejegyzésemre mert tudtam hogy érteni fogja. És ekkor Murphy törvénye lecsapott...
Február 4.-én este egyetemi csopi buliba mentem, azzal a szánt szándékkal, hogy a kellemes haveri társaságban azzal próbálom feledtetni a szerelmi bánatból adódó általános rossz kedvemet, hogy seggrészegre iszom magamat. A projectet 1 nagymama bosszúja (feles), 1 dupla Vörös Október (4 decis koktél), 1 fél Kamikaze (3 feles, mert a teljes adag 6ból áll), 1 Jagermeister (feles), valamint 2 vörös fröccs (2x3 deci) után sikeresnek könyveltem el, ezért el kezdtem haza tántorogni, bár a legrövidebb út, az egyenes, technikai okok miatt nem volt kivitelezhető.

Valahogy így érkeztem én a Kálvin téri aluljáróba, ahol hozzám dörgölődzött 2 ribanc, hogy nem akarok-e dugni. Annyi helyzet felismerésem még volt, hogy tudjam kurvákról van szó, ezért igyekeztem levakarni magamról őket azzal a szöveggel hogy nincs pénzem, aztán el is mentek. Mikor épp felfele battyogtam a lépcsőn, a mozgásból vettem csak észre, hogy hiányzik a mobilom a nadrág zsebemből...

Mielőtt viszont folytatnám, egy kis reklám

Eme remekbe szabott szoftver Symbian S60-as okostelefonokra kapható. Beleivódik a telefonba és automatikusan indul minden egyes bekapcsolás során, a beállításokon módosítani, kikapcsolni illetve kitörölni kizárólag a telepítés során beállított jelszó során lehetséges. Annyira makacs, hogy még a gyári beállítások visszaállítása (ami gyakorlatilag egy teljes memória gyalulást jelent) során is sértetlenül megmarad.

Gyakorlati haszna pedig "kimerül" abban, hogy SIM kártya csere során maximum 2 beállított telefonszámra automatikusan és hangtalanul elküld egy SMS-t a telefon IMEI számával, a behelyezett Sim kártya egyedi azonosítójával, a behelyezés másodpercre pontos idejével, illetve a behelyezés helyének Cella információt vagy GPS koordinátáit (amennyiben van GPS a mobilban és szabad ég alatt van, persze), és természetesen ezzel együtt a legfontosabb is, az új telefonszámot. A nem rég megjelent 3.0-ás változatban pedig már a program ikonja is elrejthető, és csak a jelszó tárcsázásával lehetséges belépni a menübe, így eggyel kevesebb módon lehetséges észrevenni a szoftvert. Sajnos az elküldött SMS-ek továbbra is megjelennek az Elküldött üzenetek közt, így remélni kell hogy azt nem nézegeti az elkövető.
A programról a testvéremtől hallottam, és ugyan mindez baromi jól hangzott, és végül azért meg is vettem (13 dollár) a lelkem nyugtára, viszont annak idején úgy gondoltam, hogyha erre valaha is valódi szükségem lesz, és segíteni is fog, akkor kap tőlem egy rekesz sört.

Visszatérve a történetre, ezekkel az adatokkal másnap reggel bementem a rendőr lakótársammal az V. kerületi rendőrörsre feljelentést tenni. Mivel volt IMEI szám, volt 3 telefonszám, ezt elég jó kiinduló pontnak gondoltam, de Tomi azt mondta a mobilszolgáltatóknak 30 napjuk van arra hogy kiadják az adatokat a telefonszámról, tehát egy ideig várhatunk, remek...

De nem kellett eddig, ugyanis 2 hét után megjött a levél, mely szerint lezárták a nyomozást, mondván a tettes kilétét nem lehet meghatározni. Igen, kedves rendőrség, ott van az IMEI szám ami alapján nyomom lehet követni ki mikor használja, ott van 3 telefonszám akiket be lehet azonosítani, akiknél biztos megfordult a telefon, szóval én fejből tudtam 1 tucat módszert ahonnan ellelhetne indulni, épp csak fényképes Személyi Igazolványt és Lakcím kártyát nem adtam nekik az elkövetőktől. Nem jutott eszembe elkérni tőlük, nah. Úgy hogy sajnos nem lehet őket beazonosítani... Viszont 2 hétig ültek a seggükön, csak úgy miért ne.
Természetesen dühöngve vettem tudomásul majd lehiggadva levélben fellebbeztem, mellékelve az azóta kapott további telefonszámokat, ajánlott és elsőbbségi levélben elküldve, amivel valszeg a seggüket törölték ki.

Ekkor már március közepe körül jártunk, és mivel látszott hogy a rendőrség lusta dolgozni, tesómmal a kezünkbe vettük a dolgokat. Ő felhívta a legutóbb kapott telefonszámot, és közölte hogy a mobil lopott, bárhogyan is jutott hozzá jobb ha viszi rendőrségre mert (kicsit kamuzott) ők mennek hozzá. Ez ugyan meghatotta de annyira nem h bukja a pénzét ezért vissza vitte a boltba ahol vette.
Majd szólt a tesóm és én elkértem a csávó telefonszámát, megkérdezem vissza vitte-e már és ha igen hol a volt Elmentem a bolthoz és kissé provokatív voltam de a boltos is paraszt volt úgy hogy így kellemesen keltettük egymáson a feszültséget míg felvázoltuk egymásnak a helyzetünket, majd végül felhívtam a lakótársamat, aki jött és lefoglalta a mobilomat, illetve egy másolatot arról az adás-vételi szerződésről, amely szerint ők megvették a telefont valami csávótól, benne a nevével, lakcímével, majd bevitte az V. kerületi kapitányságra és csak úgy mellékesen megjegyezte hogy ideje lenne dolgozni, mert ez nem az ő ügye de félig már megoldotta helyettük.

Ezután még 1 hétig ültek rajta majd telefonáltak hogy fáradjak be hozzájuk csütörtökön és átvehetem a mobilomat. Slusszpoénnak még becsúszik, hogy az ügyet ez alatt az egy hét alatt sem újították meg, és nem lehet kiadási határozatot hozni egy lezárt ügyről, de ha már ide hívtak akkor egy kisebb jogi csavarással megoldották hogy mégis ott és akkor visszakaphassam.

Sajnos a benne lévő, a mobilhoz ajándékként kapott 2 gigás memóriakártyát kilopták belőle, de egy hosszabb huzavona után legalább a mobilomat visszakaphattam, így a jóval jelentősebb kár elhárítva. És amint megtalálom az adatkábelt, egy korábbi biztonsági mentés segítségével pontosan olyan lesz, mint ahogy annak idején eltűnt. Azt pedig már pont leszarom, hogy a rendőrség mennyire a seggét fogja vakarni amiatt, mert az adás-vételiben konkrétan megadott lakcím és név alapján nem lehet majd beazonosítani az elkövetőt, mert nem hiszem hogy ezek után sokkal jobban megerőltetik magukat. Úgy hogy minden jó ha a vége jó.

Ezt pedig a tesómnak vettem. :)
24 komment

[11] Űrdongó
May 19., Tuesday 13:24 #24
Én ezért sem viszek magammal többlet "súlyt" ha inni megyek. Fillérre kiszámolom mennyiből fogok berúgni (nagyon ritka alkalom) és annyi pénzt viszek magammal...meg egy személyit max. Az n73-at pedig otthon hagyom töltőn. Bár ez a program most nekem is felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon okos dolognak tartom.
Egyébként a boltos csávó kérdését lehet félre értelmezitek. Elképzelhető, hogy ő is telepíteni szeretné a saját féltett okosára....csak éppen a tört verziót.
Játszani tudni kell. :)
[6] Trabby
May 19., Tuesday 13:19 #23
Azt a jó életbe, hát ez nem semmi!
Aki másnak vermet ás, sírásó vagy föld munkás..
[5] raz
Apr 05., Sunday 22:14 #22
ez igen.
nem gyenge story....
FORTRESS MAXIMUS
[18] Rince
Mar 25., Wednesday 21:28 #21
Szanalom...
How 'bout them Cowboys?
[8] river
Mar 23., Monday 10:06 #20
Válasz zsozsa (#19) üzenetére
Igaz az is amit mondasz zsozsa...sajna a rendes,becsületes rendörök is k@rvára le vannak terhelve..nincsenek megfizetve és az utóbbi 10-15 évben a vezetöséget is össze-vissza cserélgették,ellehetetlenitették(szakmai lag) Igy aki esetleg szeretne és tudna is tenni valamit az sem tud már...
foglalkozzunk komoly dolgokkal...jáccccunk!!!
[48] zsozsa
Mar 22., Sunday 23:03 #19
Válasz renz (#10) üzenetére
Ne írjál már hülyeségeket! Megmondom én, hogy mi van. Az van, hogy V. kerületi kapitányságon van kb. 10 nyomozó , meg 10 vizsgáló egy Bűnügyi osztályon (legyen +/- 5) és van több ezer ügy. Abból kb. 1000 ilyen telefon lopás és hasonlók. A többi meg komolyabb. És még így is, hogy kézbe adja a sértett a megoldást, még így sincs kapacitás semmire. Ez van. Budapestről hiányzik vagy 2000 rendőr kb. Persze ez így elég sajnálatos, nem is azt mondom, hogy jól van ez így. Csak éppen pl. ennek az esetnek nincs köze semmilyen politikai intézkedéshez.
Dzsézon Tetem a Transplanter
[37] carville
Mar 22., Sunday 18:55 #18
Válasz Project1083 (#16) üzenetére
Ezzel sajnos nem tudok vitatkozni, ez a pesti élet eléggé próbára tesz.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[8] river
Mar 22., Sunday 16:28 #17
Carville! Hát öszintén gratula neked hogy ilyen okosan visszakarmoltad a telódat,ilyen az igazi civil kurázsi A gyökér yard meg menjen a p....-ba.. és még ezeket hivják "rendöröknek"...igy nem is csodálom h a bünözök meg röhögnek rajtunk akik melózunk és nem lopunk/csalunk.
foglalkozzunk komoly dolgokkal...jáccccunk!!!
Mar 22., Sunday 15:57 #16
Válasz carville (#14) üzenetére
Ööö..van hozzá.
Carville neked kész élet veszély kimenni az utcára,egyszer a blakán rabolnak ki a cigok,utána meg a metróállomáson húznak le a kurvák.Veszedelmes vagy.
You wanna waste my time? Okay. I call my lawyer. He's the best lawyer in Miami.He's such a good lawyer, that by tomorrow morning, you gonna be working in Alaska.So dress warm bitch.Still NOT B.A.N.N.E.D Gamertag:project1083
Mar 22., Sunday 13:09 #15
Válasz carville (#14) üzenetére
Pff, jellemző. Már a következő ilyen progival felszerelt telót törné is ...
"This is our time to medicate..."
[37] carville
Mar 22., Sunday 12:17 #14
Válasz mcmacko (#13) üzenetére
Ez nem aluljárós bolt volt, és a parasztság ellenére teljesen korrektnek tűntek. Ezért úgy állok hozzájuk hogy azok a boltosok se voltak tisztában a lopottság mi voltával, és nem írok inkább róluk semmit amivel beazonosíthatnátok őket, mert csak ok nélkül rontanám a hírnevüket.
Bár amikor a szervízes ezzel a Phone Guardiannal kapcsolatban rákérdezett, hogy "van hozzá törés?", hát azért bennem volt egy olyan "igazi magyar kereskedő" fíling vele kapcsolatban...
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Mar 22., Sunday 12:05 #13
Érdekes és tanulságos sztori!
Mindenesetre ezektől a pesti aluljárós meg mittudomain milyen mobiltelefonos üzletekből nem szabad vásárolni, mert szerintem a készletük java lopott cucc, és tuti, hogy a zsebesek az ilyen sufnikba viszik eladni a portékájukat.

Érdekes mellékzönge: Éjszakai busz, tántorgó fószer mellettem (==részeg). Mögé áll egy kis dugó faszi, a faszi mögött áll az éjszakain strázsáló 60 éves szekus, aki ha beleakad a zsebedbe az igazolványtartó, mikor meg akarnád mutatni a bérleted, már üvölt is rád. Szóval így álltunk egy csoportban, majd szemem sarkából észreveszem, hogy a dugó kiemeli a részeg faszi zsebéből a mobilját. Még azt is láttam, hogy olyan 2-3 éves Nokia teló lehetett. Össze is néztem a dugó faszival, majd inkább kussban maradtam.
Mit tehettem volna?
1-rászólok, a szekus erre rá se hederít, még odébb is áll, majd a dugó hívja a bandát, és a második megállóban jól elvernek. Jön a rendőrség, szarnak a farmra, tettesek sosem kerülnek elő, jó esélyem van újabb verésre, ha bármi véletlen folytán összeakadok a társasággal.
2-rászólok, ő ezt észre sem veszi, a szekus oldalra néz, a részeg azt sem tudja, hogy hol van, így totál hiábavaló az egész erőfeszítés.
3-rászólok, arc-leszállási megálló megjegyezve, holnap várnak a tesók háromszögalakzatban a tömegbe beleolvadva...
4-kussban maradok és szépen csendben haza megyek, mintha mi sem történt volna.

Budapest, te csodás...
"This is our time to medicate..."
[62] casper007
Mar 22., Sunday 11:06 #12
Izgalmas volt. Ilyen helyzetben én nem is reménykednék, hogy valaha is viszont látom a telefonomat.
And they're all made out of ticky tacky And they all look just the same.
[37] carville
Mar 22., Sunday 8:31 #11
Válasz Alwares (#7) üzenetére
Zsírozz le egy rekesz sört vele te is, hátha egyszer megkapod.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[57] renz
Mar 22., Sunday 7:40 #10
Nekem is egy hasonló program installja volt az első amit felpakoltam. Vicc hogy neked kell megoldani egy viszonylag egyszerű ügyet a rendőrség helyett. Gondolom nagyon lefoglalja őket a fletó intézkedéseinek véghezvitele. Áhhh...
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
Mar 22., Sunday 0:36 #9
Válasz Tommy_Angelo (#8) üzenetére
Nem szóltam...
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
Mar 22., Sunday 0:35 #8
Mi a pontos neve? Fel telepíteném én is. Szerencsés vagy.
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[59] Alwares
Mar 21., Saturday 21:33 #7
Ez nagyon cool! Szóltam is öcsémnek, hogy tegye fel ő is ezt a programot.
.titanic {float: none;}
[21] Lonewolf
Mar 21., Saturday 21:10 #6
Nem semmi, ilyenkor jön csak rá az ember hogy mennyire is hasznosak az ilyen programok. A rendőrség meg hozta a formáját

Örülök hogy sikerült megoldani az ügyet.
PS ID : KernyaB
[54] Doom
Mar 21., Saturday 20:27 #5
Válasz carville (#4) üzenetére
Az a alternatív befejezés
[37] carville
Mar 21., Saturday 20:23 #4
Válasz Doom (#3) üzenetére
Vagy amilyen holt részeg vagyok, kikapják és még ki is próbálják rajtam.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[54] Doom
Mar 21., Saturday 20:19 #3
Válasz carville (#2) üzenetére
Ki tudja? Lányok kitapogatják a 20centis durranóbotot, lehet elfutnak
[37] carville
Mar 21., Saturday 20:13 #2
Válasz Doom (#1) üzenetére
Amikor lesz pénzem.
De az ebben az esetben mondjuk nem segített volna.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[54] Doom
Mar 21., Saturday 20:10 #1
Na, végre Happy End
Úgy tünik ez a 2 hét az átlag, mert ismerösömnek is (kocsiból mobilkilopás) ugyanígy intézték el, pedig volt imei, meg aznap feljelentés. Nálad már voltak telefonszámok is, még jó hogy nem egy térképen mutattad meg nekik az aktuális helyét, de hát mindegy, basznak ezek rá.

Pisztolyt mikor veszel?
carville
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjáték, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Anime, Billiárd, Letöltés, Ping-pong, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live