[40] Rewmac (offline)

Trsasgi - Grny - Sznok

egy 32 ves fi s itt lakik: Budapest / Budapest

4680 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 119032 kreditet gyjttt

2009 February
11:17 Ninja Blade - A teszt - EXLCUSIVE
Ninjk, zombik,nycsiklandoz szrnyek. Irny 2015 s Toki


Nem is tudom igazbl hol is kezdjem ennek a jtknak az elemzst. Annyi minden van a fejemben amit le szeretnk vsni ide, csak ht rendszerezni kne. No kezdjk ott, hogy tavaly nyron hallhattunk elszr magrl a Ninja Blade-rl mint kszl jtk. Ekkora mindenki egy Ninja Gaiden msolatnak vlte mert ht next-gen-en ms mainstream ninja hentels jtk nem igazn volt. A From Software valsznleg azrt mertett a Ninja Gaidenbl, hiszen van nmi hasonlsg, de isten igazbl melyik jtk nem hasonlt egy msikra? No mindegy, a Ninja Blade kzel 5 vet vratott magra, hiszen megkzeltleg ennyi ideig kszlt a jtk, gy csak egy egyszer Ninja Gaiden 2 kpinak nevezni nem rdemes. A fejleszt grda pedig olyan az Otogi sorozatrt felels csapat.

A jtk a nem tl tvoli jvben jtszdik japnban. Elszabadul egy vrus mely az embereket megfertzi s klnbz undort lnyeket hoz ltre. A vrus egyre terjed, feladatunk Tokyo megmentse mieltt, fnkeink egy mhold segtsgvel elpuszttannk. A fertzs naprl, napra csak n s egyre kevesebb a nem fertztt emberek szma. Ken (a msikba meg Ryu, SF fanok biztos ltjk amit n) egy nagyon jl kpzett, kiss arrogns ninja. Csapatnak egyetlen clja van, megtallni s kiirtani a fertzttek fszkt. Tokyo utols remnye s az irnytsval eslyt kapunk arra, hogy hozzsegtsk a vgkifejlethez. Kapunk pr napot, hogy megtiszttsuk Tokit, ez nem lesz egyszer feladat mert a fertzs naprl napra jobban terjed...m hsnk nem egy beszari valaki, kardot ragad s szembenz a spredk ellenfelekkel...

A grafikval semmi gond nincs. Ahogy Ghz egyszer mondta attl, hogy valami nem ll x milli poligonbl mint Marcus Fenix kisujja attl mg lehet szp. Itt is ez a helyzet. Szebb mint a Ninja Gaiden, de nem egy Resident Evil 5. Ha ezt fejben tartjuk, akkor nem r majd minket csalds a vizulis megjelensek tern. Ken s a szrnyek hihetetlen rszletesek, a mozgsok preczek, pontosak. Egyenlre mg a krnyezettel sem volt semmi gond, br az hagy nmi kivetni valt nhol.

A jtkmenet nagyon j viszonylag egyszeren tanulhat, de mgis kell gyakorolni, hogy minden menjen. Nem halmoz el minket kombinci tmadsokkal a jtk egy fegyveren van kb. 10-12 tmads, ami bven elg is. A harcrendszer rsze a blokk s a kikerls is. Az utbbit brmikor hasznlhatjuk, egy komb kells kzepn is brmikor lhetnk ezzel a lehetsggel. A blokk ugyan mindent levd, de ha folyamatosan sokig hasznljuk akkor gyengl s a vgn t is trik. Az ellenfelek zombi szerek s ki lehet rajtuk lni szunnyad agresszivitsunkat. Egy plyn megkzeltleg 2, de van amikor 3 boss harc van, egyikbl megynk t sokszor a msikba. Sokan ettl most megijednek s azt mondjk nem kell mg egy szvats a Gaiden utn. De ez nem Gaiden, ez Ninja Blade. Meghalsz, full lettel kezdet a checkpointtl a jtkot ami igen gyakran van. Normlon megjegyeznm meg lehet halni, de nem jellemz. A boss harcok igazi kihvsok, nhol meg csak gyakorlsra jk, de vltozatosak. Minden fellensgnl kapunk egy Todom lehetsget. Ez egy klnleges minden bossnl egyedi kivgzs mozdulat sor, melyet quick time eventknt visznk vgig. Amellett, hogy nagyon jl nznek ki a tmadsok, mg nem is nehz ket lekvetni. A harcnak szerves rszt kpzik a quick time eventek, melyekbl igen sok van, de mindig mst csinlunk alatta, nhol persze idegesten sok gombot kell megnyomni, de ha mondjuk kilencet sikeresen eltalltunk s a tizedik rontjuk el akkor maximum 3 lpssel rak vissza. Teht mg a quick time eventek kzbe is vannak checkpointok. A jtk nem azzal teszi elnk a kihvst, hogy checkpoint nlkl 20 percenknt menthetnk, inkbb hagyj jtszani s lvezi az let ezen terlett.

Akkor nzzk csak Ken Ogawa arzenljt s felszerelst. Az els s legfontosabb a fegyver. Minden ninjnak a kardja a legrtkesebb a vilgon, hiszen az lett jelenti. Nos Ken bartunk rgtn van 3 igen pusztt erej jtkszere. Az els az Oni-Slayer Blade (dmon vadsz penge). Az alap kard mely kzepes sebzssel s sebessggel rendelkezi. Specilisan a klnleges kard harc technikkra kifejlesztve. A msodik a sorban a Falcon Knives (slyom ksek). Ezek nem csak harcban segtik hsnket, de egyik falrl a msik falra val tugrsoknl is, ugyanis mint egy grapple hook mkdnek. A ksek sebessgre specializldtak, sok gyors tmadst lehet bevinni, csak kevesebb sebzssel. Az utols a sorban a Stonerender (szikla zz penge). Ez inkbb egy tankra emlkeztet. Nincs pncl ami ellen ll neki s fldrengseket lehet vele generlni. Nem mellesleg a titkos falakon is csak ezzel tudunk keresztl menni. Lassnak nem annyira mondhat, viszont akkort t mint a Godzilla. A fegyvereken kvl persze klnbz elemi shurikeneket is hasznlhatunk. Ilyen a szl (mellyel kioltjuk a tzet s a szl mint a pengk kpesek tvgni mindent mint az si ninja vilgban a szl megmaradt a pengk motvuma), a tz (lehet vele gyjtogatni mi mst) s a villmls amivel igen vicces tevkenysgeket lehet majd vgre hajtani. Csak gondoljunk arra, hogy mi trtnik azzal aki beejti a hajszrtt a kdba. A htizskunk tartalmaz mg mindenfle fldi jt. First Aid Spray-t amivel teljesen jra tudjuk tlteni az letnket. Nem mondhatni, hogy szrja ket, de azrt lehet tallni bellk. Az Adrenalin Boost ideiglenesen megnveli a sebzsnket. Erre mindjrt ki is trek.

A jtknak Chi energia fontos rsze. E nlkl nem tudunk shurikent tlteni, hasznlni s a ninja vzit sem vagyunk kpesek elhvni. Ha csk kimerl akkor viszonylag gyorsan jra is tltdik. Na mr most brmennyi chi enrgival benyomhatjuk a ninja ltst melynek hatsra az id lelassul s lthatv vlnak a bossok gyenge pontjai. A htrnya csak annyi, hogy ha ebben az llapotban eltallnak minket akkor tbbet sebzdnk mint normlis esetben.

Egy sz mint szz, a From Software most kitett magrt. A mfaj kedvelinek ktelez vtelnek kne, hogy szmtson. De brkinek ajnlom aki szereti aprtani a j npet s szereti a klasszikus hack n’ slash jtkmenetet. n egy 9.5-el bcszom, folyt. kv valamikor egy msik termkkel…
Ninja Blade 8 komment

[1] Szputny1k
Feb 20., Friday 8:21 #8
rlk hogy elolvastam a tesztet ( na meg hogy megirtad ).
Asszem ez most megerstett abban hogy be kell szereznem a jtkot =)
Nem szgyen a futs, de a k. annyt annak aki kerget
[5] Riddick73
Feb 19., Thursday 23:24 #7
Kszi a rszletes tesztet. Kedvet kaptam a jtkhoz.
TheFurionHUN ı Xbox ONE ı PS4 ı
[73] zaz
Feb 19., Thursday 14:05 #6
Vlasz Madroy (#5) zenetre
Ilyet szerintem n sem mondtam, max azt hogy nem olyan borzaszt mint amilyennek belltjk.
psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[20] Madroy
Feb 19., Thursday 12:52 #5
Vlasz Rewmac (#3) zenetre
Vrjl akkor sszekevertelek vkivel , pedig eskszm gy emlkeztem , mintha neked lett volna anno kirva alrsnak , hogy "Alone 5 10 pontos jtk sztem " , de lehet , hogy zaz-nak volt , mr nem tudom .
Captain Cartman yohoho !
[73] zaz
Feb 19., Thursday 12:45 #4
Vlasz Madroy (#2) zenetre

psnid: zaz_hun gamertag:kovacskati PSN:zaz-hun Gamecenter:zaz-hun
[40] Rewmac
Feb 19., Thursday 12:45 #3
Nzd meg az Alone In The Dark tesztemet a blogomban
Youtube: TheIconizer
[20] Madroy
Feb 19., Thursday 12:38 #2
n tnyleg rlk , hogy ennyire jnak talljtok ezt a jtkot Zaz haveroddal egytt , de mita az Alone in the dark 5re is hasonl pontokat akartatok adni , azta kicsit ktelkedem bennetek .
Captain Cartman yohoho !
[41] Gulandro
Feb 19., Thursday 12:24 #1
Valami negatvum? Amgy tetszett az ismertet.
Ahogy nap szik el letnk horizontja felett, Ahogyan a fny tnik el a messzesgben. Hajsok, tengerek vndorai szletnek s halnak meg Otthonuktl tvol, idegen vizeken, Uram add, hogy vndor lehessek egyszer.
Rewmac
Youtube: TheIconizer
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox 360
Playstation2
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Verekeds, FPS
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, DVD, Zene (hallgatom), Mozi , Sznhz, tterem, Bowling, teke, Horgszat, Bartok, NASA weboldal feltrse, szs, Esben stls, Foci, S, szaki sarki expedci, Kzdsportok
Bartok, ismersk
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
Oldern
(offline)
Roxas
(offline)
zaz
(offline)
rdg
(offline)
zsozsa
(offline)
playmore
(offline)
Daniel San
(offline)
theSickness
(offline)
Lavitz
(offline)
METHOS
(offline)
Oli G.
(offline)
fozelek
(offline)
DarkVenom
(offline)
Kriszti196
(offline)
sting
(offline)
KiswechPS3
(offline)
NewYork
(offline)
Sagem
(offline)
oma
(offline)
Vuxy
(offline)
david4u
(offline)
Andrew Ashford
(offline)
Matos
(offline)
stevefarcry
(offline)
bosznai5
(offline)
santiago
(offline)
hunkosza
(offline)
mcmacko
(offline)
blackfox
(offline)
maccc
(offline)
Jackie Estacado
(offline)
zumics
(offline)
Hennessy
(offline)
yoshimitsu
(offline)
hjetyekus
(offline)
Realmen
(offline)
Iceakos
(offline)
Gogyimogyi
(offline)
CHASE
(offline)
platinum
(offline)
RedBoyforCE
(offline)
macewindu74
(offline)
Greyfox
(offline)
Ray01
(offline)
CsocseX
(offline)
antaru:
(offline)
szabi szabi
(offline)
zoba
(offline)
Apophis
(offline)
Jill Kalina
(offline)
dreamknife
(offline)
Sam360
(offline)
Invi
(offline)
HUN Zack
(offline)
RYU HAYABUSA
(offline)
Cash Bacsi
(offline)
Xclusive
(offline)
Deadpool
(offline)
ne5h
(offline)
horton
(offline)
Szefi
(offline)
djsiegfried
(offline)
1000rr
(offline)
dpb
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
MrIpod
(offline)
Tomeggyilkos
(offline)
kain187
(offline)
Playen07
(offline)
Svitzh
(offline)