[6] Fejes91 (offline)

Segítőkész - Humoros - Alapos

Ő egy 29 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4867 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 6758 kreditet gyűjtött

2009 February
18:14 Mac Mini-ről
Mikor megvettem az X360-at elhatároztam, hogy az akkori játékra már alkalmatlan gépem jó hosszú ideig megtartom, mivel tanulni tökéletesen megfelel. Elterveztem, hogy majd 3-4 év múlva egy építek egy jó energia takarékos és ultra halk pc-t, de nem rég megláttam az Apple belépő szintű gépét. Elkapott a gépszíj :) 140 000Ft? A hülyének is megéri, hát még nekem! (Mire elhatároztam magam már 150 ezrest kellet fizetni érte az istenverte válság miatt :/ ) Hiszem remek gépet kapok ennyi pénzért.

Papíron lehet, hogy ki lehet hozni a 150 ezerből jobb gépet, de az 100% hogy nem lesz ilyen jól összerakott, átgondolt gép. Ráadásul sokan kifelejtik az új géphez tartozó új (és itt a lényeg:) jogtiszta oprendszert.

Mert bizony ebben a 150 000-ben benne van az egyik (ha nem a) legjobb oprendszer a Mac OS X és egy rakás további hasznos szoftver gyárilag telepítve.

Lenyűgözött a szoftverek telepítése. Pl.: Openoffice telepítése így zajlott: Letöltöm a lemezképfájlt, azt automatikusan mountolja a rendszer, kiteszi az ikonját az asztalra és rögtön meg is nyitja a "telepítő" ablakát. Ez a telepítő annyiból áll, hogy látsz egy openoffice ikont és az Applications mappa alias-át (parancsikon). Fogod az ikont és áthúzod az App. mappába. Ennnnnyi. Kész. Fel van telepítve az Openoffice, a letöltéssel együtt kb. két kattintással. Persze komolyabb, rendszerbe mélyen beépülő progiknak van rendes telepítője, de így is nagyon megnyerő nekem ez a rendszer.

Nagyon tetszik a Spaces és az Exposé szolgáltatás. Lényegük, hogy remekül átláthatóvá teszik a munkát. Könnyedén tudunk váltani a nekünk kellő progira. Nem írom le részletesen, akit érdekel az remek magyar nyelvű leírásokat talál majd a lap alján.

Nagyon FELHASZNÁLÓBARÁT. Így csupa nagy betűvel. A régi vinyóm mobilrackbe szerelése több időt vett igénybe mint a telepítés, hiszen csak össze kellet dugni és kész is volt.

Kicsit a gépről is pár szót. Amit elsőre észlelsz, az az, hogy hihetetlenül halk. Nem hiába van benne passzív hűtés. Ha csak dolgozol soha nem kapcsol be a venti, csak ha beteszel egy dvd-t, mert bizony jól felforrósítja a lemezt.

Egy két rossz szó: KICSI A HDD! 2009ben a 80 vagy 120 GB HDD egész egyszerűen egy vicc.

Szerencsére van FireWire port ami tökéletes külső vinyó csatlakoztatásához, sajnos a külső mobil rackes megoldásokhoz (szinte) mindig szükséges aktív hűtés így kicsit felment a hangerő a gép körül, de még így is varázslatosan halk az előző gépemhez képest. Ráadásul ha nem használom aludni küldi a vinyót, így nem hangoskodik ha nincs rá szükség.

Összességben nagyon ajánlom mindenkinek, aki hajlandó kicsit többet áldozni egy új gépre és márkás számítógépet akar venni. (Márkás gépek között, mint HP, Dell egyáltalán nem drága az Apple gépe, sőt versenyképes áron kínálják)
Nem szabad félni attól, hogy nem tudod megszokni, vagy nem tudsz valamit megoldani Mac-en. Szinte minden programnak van megfelelője Mac-en, vagy ha még sincs akkor az Intel procis (ma már minden Mac ilyen) gépekre bármikor feldobhatsz egy Xp-t vagy Vistát.

Ha jobban bele akarsz mélyülni a Mac-es világba akkor itt van pár link:

http://macmagazin.hu/
http://beszeljukmac.com/
http://wiki.beszeljukmac.com/mediawiki/index.php/Kezdőlap
13 komment

[6] Fejes91
Feb 11., Wednesday 12:23 #13
Még mielőtt valaki félreértené én csak a Magyar Office miatt raktam fel Xp-t
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
[17] slickadam
Feb 11., Wednesday 10:20 #12
Válasz Invi (#8) üzenetére
mért lenne a kezdő ára 700e? "csak" 350e a 13"-as alu gép.
PSN: Adam_GER | Nintendo: SW-4269-9346-5597
[57] renz
Feb 11., Wednesday 8:04 #11
Nekem "hagyományos" pécém van és van rajta osx is a vindóz mellett!
Soha nem adnék ki 3-szor annyi pénzt valamiért, mert rajta van egy alma jel.
liquid 2017. ápr 11., kedd 11:13 #23 -> Rehynn (#20) Jó, akkor még egyszer: kerülj el minket kérlek, és ne kommentelj a továbbiakban itt. (...) biztos vagyok benne, hogy találsz alternatívát.
[7] Blackcolt
Feb 11., Wednesday 6:51 #10
Válasz Invi (#7) üzenetére
Áhh, nem értetek Én Mac-et akarok OS X-el, de nagyon jól tud jönni, hogy a Windows-t is be lehet bootolni rajta, mert kell a tanuláshoz.
HOOOOO!!!
[35] Npeti
Feb 10., Tuesday 23:05 #9
Válasz Invi (#8) üzenetére
Na igen egy macet én is szeretnék, de mivel vajmi kevés az esélye, hogy valaha is machintosh fejelsztő leszek ezért inkább marado kegy macmininél mutlimédás felhasználásra.
[61] Invi
Feb 10., Tuesday 22:36 #8
Nagy álmom az új, nem rég bemutatott MACBOOK. Hmm, az állat ketyere, csak ne lenne a kezdőára 700ezer HUF:
[61] Invi
Feb 10., Tuesday 22:35 #7
Válasz Blackcolt (#1) üzenetére
A Windowssal pont a mac lényegét veszted el.
[4] gabe91
Feb 10., Tuesday 21:15 #6
Irigy vagyok basszus. Én is ácsingózok egy ilyen után már évek óta (mint mondtam a legutóbbi ilyen bejegyzésednél nagybátyámnak is van, akkor szerettem meg a cuccot).
És ez pont az ilyen "analfabétáknak" való mint én, hogy Peti szavaival éljek.
"A kémia egy olyan f?iskolai tantárgy, ahol azt tanítják, hogy egy meg egy az tíz. Vagy valami ilyesmi..." by Dennis Rodman
[7] Blackcolt
Feb 10., Tuesday 20:15 #5
Válasz Npeti (#3) üzenetére
Igen tudom, természetesen nem a Windows lenne a fő oprendszer. De mivel infót tanulok a Windows nélkülözhetetlen és nincs több asztali gépre pénzem, így nagyon jó, ha fel lehet rá azt is tenni. Az Aplle termékek régóta vonzóak és most az iPhone fejlesztés miatt méginkább.
HOOOOO!!!
Feb 10., Tuesday 20:14 #4
Nagy álmom egy iMac!
XBOX Live: GabeN306HUN / Steam: GabeN306HUN / PSN: GabeN406HUN (magyar profil), GabeN306HUN (angol profil) / Nintendo: GabeN306HU (SW-4105-6043-6441)
[35] Npeti
Feb 10., Tuesday 19:58 #3
Válasz Blackcolt (#1) üzenetére
Windows miatt mac-et venni hát, majd hogy nem felesleges mert akkor csak egy értékenfelüli hardwaret kapsz. A macbe naz a lényeg, hogy egy adot konfigra optimalizáltak egy os-t és ettöl olyan kurva stabil. De amint windows kezdesz használni rajta, elvész a legtöbb elönye.
[35] Npeti
Feb 10., Tuesday 19:56 #2
A mac tényleg egy jó kis gép, de engem ez a mindent lemezkápfájlba csomagolunk megoldás kicsit idegesit, bár az meg jobban, hogy mindent az asztalra tölt le (bár ez állitható tudom, de akkor is elég hülye szokás a mozillánál se szeretem). A vinyó szerintem nem akkora gáz, dvd-t tudsz írni vele, nem kell nagyon warezolni megvan oldva. A többivel egyetértek a mac tipikusna az a gép amit minden a gépekhez nem értő embernek vennie kellene. Ez nem fog pár hónap alatt szét menni ha nem tudod, hogy kell karbantartani, mondhatni a macosx egész igénytelen egy rendszer. Szóval számitéstechnikai analfabéták írány maceket venni.
[7] Blackcolt
Feb 10., Tuesday 19:54 #1
Wow, én is de szeretnék egy Mac-et. Mióta Intel procisok és nem kell a Windowst nélkülözni nagyon vonzóvá váltak. Mikor elkezdtem sajnálkozni, hogy az iPhone fejlesztés egy ideig elérhetetlen lesz számomra, eszembe se jutott ez a megoldás. Megfizethető. Most nagyon gondolkodóba ejtettél...
HOOOOO!!!
Fejes91
Gamertag: Vilibacsi Mac Mini 1.83 Ghz Intel Core 2 Duo  iPod Touch 1G 16Gb
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, FPS, Verseny, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, DVD, Fotózás, Zene (hallgatom), Barátok, Billiárd, Email, Chat, Fórum, Foci, Korcsolya, Napozás, Bicikli, Fat body building
Barátok, ismerősök
adam062
(offline)
Matos
(offline)
Nexus
(offline)
richi11
(offline)
rockuka
(offline)
Trabby
(offline)
XBOX Live