[37] carville (offline)

Segít?kész - Vidám - Hisztis

Ő egy 31 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Balatonalmádi

5158 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 103446 kreditet gyűjtött

2009 February
18:44 Black Stone: Magic & Steel bemutató
Vannak játékok, amelyekről valamiért még sose hallottunk, és vannak, amelyeknél ez nem véletlen. A Black Stone ez utóbbi kategóriába tartozik, mert mielőtt az eBayen összefutottam vele egyáltalán létéről se tudtam, majd amikor lecsekkoltam Gamesporton a 2.1 pont meggyőzött hogy egy igazi remekműről lehet szó. A kiváncsiságtól vezérelve viszont megvettem, és egy jót röhögtem.
Kezdjük az egyetlen pozitívumával, csinos a borító. Ilyen jó kis rajzfilmes. Kár hogy a játék színvilágát és stílusát egyáltalán nem tükrözi, mert az meg komor és felnőttesebb(nek szánt), tehát még a vásárlók megtévesztésére is kitűnő. De legalább szép.
Ha ezzel megvoltunk, rakjuk be a lemezt az Xboxba és kezdődhet a rettegés. Kapunk egy, 2002-ben (a játék megjelenésekor) is vérgagyi CG introt, aminek nincs története, csak egy fellegek közt álló várban (költséghatékonyabb, mintha terepet is kellett volna modellezni) özönlenek a karót nyelt orkok, és vérnélkül ketté vágják őket. De azért becsüljük meg, mert a látottak alapján erre ment el a költségvetés legalább 90%-a.

A megjelenő menüben aztán tekintsük meg az Options széles kínálatát. Hangerősséget állíthatunk, a kontrollerből 4 gombot konfigurálhatunk (minek a többit?), és beállíthatjuk a ketchup, azaz a vér színét, hogy piros vagy zöld legyen. Igen, ez hihetetlenül fontos funkció, hiszen ha választási lehetőségünk van hogy piros vagy zöld ketchuppal együk a sült krumplit, elengedhetetlen szükségünk van arra is, hogy a valódi piros vér helyett zöld vér legyen. Vagy nem.

Ezután indítsuk el a játékot. 5 kaszt közül választhatunk, van természetesen Harcos, Íjász, Tolvaj, befigyel még a Boszorkánymester (Warlock), és az újdonság erejével hatva a Kalóz. Ide kellett volna felhasználni a Yoda kalózos képet. :( Aztán a kaszton belül is választhatunk a karakterek közt, de teljesen tök mindegy, hogy az édi rózsaszín ruhást választjuk, vagy azt amelyiknek ki lóg a segge (szerencsére mindkét esetben lányról van szó). De igazából a kasztok közt is csak annyi a különbség, hogy melyik használhatatlanabb. Mindegyiknek van egy közelharci, egy távolsági, mágia és "csapat" támadása, mert ez a játék multiplayert is támogat 4 főig, bizony! Kár hogy ebből a 4 támadásból max kettőt fogsz használni, mert a közeli vagdosás és a csapat támadás teljesen használhatatlan. A távolságija is a harcosnak a legjobb, a mágia meg itt-ott felszedett tekercsekből működik, tehát mindenkinek ugyanaz, ha éppen van. És akkor eljutottunk oda, hogy a közvetlen közelharc mesterével, a harcossal, távolról lövöldözünk, össze vissza, mert célozni se lehet, és sose azt fogja amit szeretnénk, valamint villámokat szórunk. Egyébként azt sose fogjuk tudni, mikor milyen varázslatot használunk, csak megnyomod a gombot, 'oszt lesz valami. Király. De nem ez lesz az egyetlen amit nem tudunk, nem kell aggódni. Amikor elindítjuk a játékot akkor ugyanis halvány fingunk semmiről se, semmi tutorial nincs, hanem benyomunk minden gombot, kipróbálunk mindent, aztán lesz valami. Például a ládát se tudtam hogy a fenébe kéne kinyitni, próbáltam oda menni és gombokat nyomogatni, széttörni mindenféle támadással, semmi. Jóval később esett egy kulcs, és mint kiderült, azzal kell. Nice. De arra még mindig nem jöttem rá, hogyan kell a kard természeti erejét megváltoztatni, mert hogy oylan is van neki, csak azt nem tudom, hogyan váltsam.
A pályák egyébként abszolút lineárisak, és abból állnak, hogy egy csomó házikóból, portálból, ilyesmiből vég nélkül özönlenek, amíg azt el nem pusztítod, de úgy hogy fingani se legyen időd, csak lövöldözöl ezerrel. Ezt a zombimódra feléd közeledő szörnycsordát néha egy-egy távolsági szakítja meg, akiktől a lassú animciók miatt nem lehet időben kitérni, mert egyszerűen nem fejezed be az utolsó támadásodat, mire a szörnyet észre veszed és rád lő. Mert előtte még ujj gyakorlatokat végzel, kivered, ilyesmi. Védekezés gomb nincs, a kitérésnek meg semmi értelme sincs, szintén a lassú animáció miatt, mert már rég vége, de még álldogálsz egy helyben, és amennyit elmozogtál, azt be is hozzák ennyi idő alatt. És ez megy sok sok pályán keresztül. Még a Bionicle Heroesban is több változatosság volt, pedig azt hittem, azt nem lehet überelni. :) Jah igen, néha van egy-egy boss is, akiket csak szarrá kell lőni. Jah és kb harmadik pályán sehogy se tudtam tovább jutni, nem mintha nem sikerült volna végig vinnem, csak nem kaptam meg a következőt. Lehet nincs is több?

A játék egyébként valami akció-RPG szerű szeretne lenni, mert lehet fejlődni is. De nem úgy ahogy gondolod. XP nincs, hanem a pályán elszórva találsz ilyen kis ikonokat, ha felveszed, akkor valamid megnő, hurrá. De nem kell aggódni, változást én még nem láttam tőle! Szóval nem kell keresgélni őket. A zenéből egyébként pályánként 1 van, és mindig azt az egy (nem valami túl jó) számot ismétli egy adott pályán, valamint egy dal 10 másodpercnyi újdonsággal szolgál, majd ezt a 10 másodpercet ismétli. Mért adat!

A grafikáról még nem meséltem, bár a képekről lehetett szerintem látni, hogy valahol a PS1 és a Nintendo 64 tudása közt elyezkedik el, Xboxon. A hangokért viszont külön dicséret illik a fejlesztőknek, a 0.1-es hangzású narrátorral, és az emberi száj által létre hozott effektek garmadjával szórakoztatnak minket. "Pszu pszu" és hasonlók.
Azt kell mondjam, jól meg nevettetett ez a játék, így hogy tudatosan vettem ilyen szart, mert egyébként ezt csak mumusnak lehet használni, "vigyázz fiam, vagy Black Stone-oznod kell!" Én inkább azt sajnálom, aki annak idején teljesáron, gyanútlanul megvette a játékot, mert azt hitte emberi fogyasztásra alkalmas, aztán ezt kellett kapnia.
Végére pedig egy kis érdekesség. Az Xboxom bekapcsolója már legalább egy éve rosszalkodik, látszik hogy öreg szegény. Így például amikor Metal Gear Solid 2-zött a lakótársam, nem akart kikapcsolni, hanem teljesen áramtalanítani kellett. Mindig. A Black Stone után egyből kikapcsolt.
8 komment

[6] konzolozz
Feb 08., Sunday 1:02 #8
Ha gondolod ingyenbe felajánlanék egy front panelt a boxodba (bekapcs-tálca). Ha érdekel írj pü-t.
A világot látom ugyan, de csupán nézőpont vagyok, mely formába önti a világot.
[37] carville
Feb 07., Saturday 9:12 #7
Igen igen, bizony a borító az egyetlen jó dolog benne.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[7] KuCz
Feb 06., Friday 20:51 #6
Pedig borító alapján rácsodálkoztam, hogy ez miért kerülte el a figyelmemet... de ezek szerint jobb is.
"What do you play? - Whoa... umm, Zelda... Tetris... That's kind of a big question."
[13] buksovac
Feb 02., Monday 20:24 #5
Én letoltam belőle anno 2-3 pályát de inkább feladtam az általad leírt okok miatt is..."szerencsére" én csak egy kölcsönzőből vettem ki 1 napra debrecenben...
[19] Hellfrost
Feb 02., Monday 9:31 #4
Remek vétel, pillanatra azon gondolkodtam el, hány efféle gagyit toltam már le különféle okokból...
[61] Invi
Feb 01., Sunday 22:42 #3
OMG! Gz, a jó vételhez!
[37] carville
Feb 01., Sunday 22:17 #2
Nem sikerült, mint írtam, megakadtam a harmadik pályán.
Végig mentem, de nem adta be a negyedik pályát. Mint később megnéztem állítólag 2 tárgyat kéne felszedni, és bár ez a leglineárisabb azok közül amiket láttam (egy torony tetejére kell feljutni az oldalán lévő lépcsőn...), az egyiket valahogy mégis sikerült kihagyni, harmadik próbálkozásra is. Szerintem nincs is, és a többi pálya csak reklám szöveg.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[41] Gulandro
Feb 01., Sunday 20:32 #1
Zseniális játék lehet, az ismertető tetszett. Majd elkerülöm. Sikerült végigvinni?
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
carville
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjáték, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, Írás, Anime, Billiárd, Letöltés, Ping-pong, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live