[3] Bike Forever(RV) (offline)

Szerny - Remnytelen

egy 32 ves fi s itt lakik: Szabolcs-Szatmr-Bereg / Tiszavasvri

4362 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 2688 kreditet gyjttt

2009 January
12:14 Play Station...
Az igaz PS mese....(kicsit mslpp taln)
A PlayStation-s Metal Gear Solidtl a PlayStation 3-as Metal Gear Solid 4-ig a Playstation tnylegesen forradalmastotta a videjtkot. A PlayStation bebizonytotta, hogy az els szm konzol a piacon, amely j fejlesztket s j jtkokat mutat be idrl idre. A PlayStation 128 kbyte-os memriakrtyitl a PlayStation 2 8 MB-os krtyin t a PlayStation 3 merevlemezes meghajtjig terjed a skla - ki tudja, hogy a Sony mit tartogat a kvetkez genercis PlayStationre?

A Sony mg mindig gy gondolja, hogy a PlayStation 1-jtkok manapsg is olyan tkpesek, mint a konzol megjelensnek idejben; minden hten megjelentetnek egy remek PlayStation-sikercmet a PlayStation Store-on. Olyanokat, mint a Crash Bandicoot-sorozat, a Twisted Metal s a Street Fighter Alpha. A PlayStation 1994 decemberben jelent meg japnban. Sok jtk ksznheti neki a sikert; olyanok, mint a Metal Gear Solid, a Tekken, Lara Croft, s mg sokan msok. Akkoriban a PlayStation kvezte ki a Sony gyzelemhez vezet tjt.

A PlayStation 2 2000 mrcius 4-n jelent meg Japnban. Az j DualShock 2 kontrollert ehhez a konzolhoz terveztk. A PlayStation 2 jfajta jtklmnyt is knlt: bemutatta az Eye Toy-t. A perifria stlusban ttr volt, vadonatj stlus interakcit knlva a jtkosoknak. A PS2-bl rengeteget adtak el, 120 millit, amely szm jelenleg is nvekszik. A Sony konzolok letben elszr megjelent az online jtk lehetsge, az olyan jtkok, mint a Metal Gear Solid 3, a Burnout 3 s a Killzone pedig tmogattk is. A PS2 "karcsstsa" pedig sokkal kisebb, knnyebb klsvel mutatkozott be, mint az eredeti PS2.


A PSP-t (PlayStation Portable) a 2003-as E3 alatt jelentettk be, s vgl 2004 december 12-n jelent meg Japnban. A PSP-t kzikonzolknt indtottk tjra, de tartalmazott beptett webbngszt, firmware-frisstsi lehetsget, aminek olyan clokat tztek ki, mint az online rdizs, az internetes keress, a Remote Play, a PSOne-jtkok futtatsa, vagy mondjuk a Skype. A PSP temrdek sikeres jtkot vonultatott fel, olyanokat, mint a God of War - Chains of Olympus, a Grand Theft Auto: Liberty City Stories, vagy a Vice City Stories. A Skype a PSP-tulajdonosok szocializcijt segtette el, de csak a slim & lite vltozattal mkdtt. A Go! Messenger a PSP-1000-rel egytt jelent meg. A Remote Play funkci lehetv a PS3 jtkok futtatst a kis gpen, de ezt csak egyetlen PlayStation 3 jtk, a Lair tmogatta.
Nhny, a PlayStation Store-rl megvsrolt jtk USB porton keresztl ttlthet volt a PS3-rl a PSP-re. A Sony ugyanakkor elrhetv tette PC-n is a PSP-nek fenntartott Store-t. A szmtgpre letlttt jtkokat USB kbellel lehetett tmsolni a PSP-re, de egy ksbbi firmware-frisstssel a felhasznlk ezt a funkcit mr kzvetlenl a PSP-rl is elrhettk. A PSP tovbbra is gretes dolgokkal kecsegtet, mint pldul a Resistance Retribution, valamint az j modell, a PSP-3000, ami jobb kpernyvel s beptett mikrofonnal rkezik majd. A Sony bzik benne, hogy mg sok potencil rejlik a PSP-ben.

Vgl, de nem utolssorban, a PlayStation 3. A Sony hivatalosan 2005. mjus 16-n mutatta be a gpet, az E3 konferencia alatt. Sok mindent grtek a gphez: wifi-t, netbngszt, PlayStation 1-2 kompatibilitst, ingyenes online hozzfrst a PSN-nel, szbont grafikt, s egy j lemezformtumot, a Blu Ray-t, ami akr 50 GB adatot is kpes trolni. A Blu Ray-lejtsz lehetv tette, hogy filmeket nzznk a PlayStation 3-on, 1080p-s felbonts mellett. A PlayStation Store nagy lps volt a PlayStation 3-nak. A tmk, httrkpek, videk, demk, s egy csom tovbbi ingyenes tartalom letltse nagy elrelps volt a PlayStation 2-hz kpest. Ahogy a PlayStation Network maga, ez is ingyenes. A PlayStation 3 sok exkluzv cmet vonultat fel: olyanokat, mint az Uncharted, s a remlhetleg hamarosan rkez Uncharted 2, a Heavenly Sword, a LittleBigPlanet, a Resistance s a Resistance 2, a Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots s a Killzone 2 az elsdleges pldk.
A gphez j kiegsztk is bemutatkoztak, mint a PlayStation Eye, az j tpus kontroller, a SIXAXIS, teljeskr mozgsrzkelssel (a mozgst 6 tengelyen rzkeli, innen a nv), valamint a rezg funkcival is elltott Dual Shock 3. Egy j videletlt szolgltatst is bejelentettek a 2008-as E3 alatt, ami mostanatl elrhet az amerikai felhasznlk szmra. Ebben az vben a Little Big Planet s a Metal Gear Solid 4 voltak a legjelentsebb exkluzv cmek. A Home egy olyan hely, ahov belphetsz, chatelhetsz a bartaiddal, s kisebb jtkokat is jtszhattok egytt. A Home tavaly ta csszik, s br eskvel grtk, hogy idn v vgn mr elrhet lesz, ez teljeslt is, br egyelre mg bta fzisban van.

25 komment

Mar 05., Thursday 18:00 #25
most mrt kell fikzni a blogot HAJR SONY
[5] aranyb3ka
Feb 01., Sunday 16:50 #24
"valamint a rezg funkcival is elltott Dual Shock 3. " Ezen k***va nagyot rhgtem. A Sony anno kijelentette, hogy teljesen felesleges a rezgs a usereknek, ms krds, hogy npharag miatt vgl is kifizettk a jogdjakat a technolgirt.
Gamertag: Aranybika
[54] Doom
Feb 01., Sunday 8:50 #23
Vlasz ZS0LTI (#9) zenetre
Mondjuk egy Live-hoz hasonl szolgltats egyltaln nem tnt (mr akkoriban se) nagy gretnek, legalbbis taln elvrhat volt, hogy tudja azt, amit egy eltte 2 vvel megjelent gp is tudott, de ht szoksos nagyot monds-grgets, vgl is a konkurens Live szolgltatsban valsultak meg az greteik.
[25] Shark
Jan 31., Saturday 21:23 #22
nekem is a ps 1,2 volt a kedvencem
nem rulok el nagy titkot ha elmondomdom hogy most a ps3 a kedvenc
Xb: Shark hun Ps: Zoli1219
[12] oistrakh
Jan 31., Saturday 20:10 #21
Iszonyat gyenge lett a sznvonala a blogbejegyzsednek na nem baj majd legkzelebb
Ps4 id: Oistrakh_01
[48] zsozsa
Jan 31., Saturday 19:48 #20
s akkor ez most mi? Csak egy laza ps fan bztat bejegyzs?
Dzszon Tetem a Transplanter
[35] Npeti
Jan 31., Saturday 18:34 #19
Vlasz Bike Forever(RV) (#18) zenetre
Ok persze csak akkor egy forrsmegjelels vagy nem is tudom, de gy magban olyan nem rtem mit is akarsz mondani vele, rzsem volt amg olvastam.
Jan 31., Saturday 18:03 #18
Vlasz Npeti (#15) zenetre
hmm ezt nem n rtam ez egy IGN-en egy cikk csak le lett fordtva...
Csak azrt tettem be hogy kicsit pontostsam a dolgokat.
(nem basztats kppen de gondolom az IGN-en nem ma kezdtk az rs, ezrt kicsit olyan mint a 4es Fiskolai dolgozatra a rgi magyartanrom azt rta hogy "J KIINDULSI PONT" osztlytrsam lesett is rajta..."
Ha az ember kivgta az utols ft, meglte az utols llatot rjn, hogy a pnz nem ehet?.......green's
Jan 31., Saturday 17:59 #17
Vlasz savoo (#13) zenetre
Ht igen mr a Francia felvilgosods korban is (nem tudom pontosan hogy kell lerni) Russo megmondta: "minden baj okozja a magntulajdon..."
Ha az ember kivgta az utols ft, meglte az utols llatot rjn, hogy a pnz nem ehet?.......green's
[27] Marcangol
Jan 31., Saturday 17:56 #16
S ezt mind Rolmanus kis mesje vltotta ki belled? Menj orvoshoz.
"Is this real or is this just a ride?"
[35] Npeti
Jan 31., Saturday 15:51 #15
Tbben is jl rtk elttem nincs vgkvetkeztets meg igazbl bevezet se, ez gy olyan se fle se farka rsnak tnnik, szval mi is volt a clod pontosan ezzel a postal?
Jan 31., Saturday 14:02 #14
Vlasz ZS0LTI (#9) zenetre
Helyette a GT5P-ben mg mindig ltni kt (!) darab lapbl sszelltott fkat.
Jah, ht voltak gretek minden oldalon. A lentiek kzl egyedl a "tizensok fs online viadalok, amiket tvkzvetts-szeren nzhet a tbbi felhasznl" gret kzelt a valsghoz.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[35] savoo
Jan 31., Saturday 14:02 #13
Vlasz Bike Forever(RV) (#7) zenetre
Amita pnz van azta, az az "atyaristen"..
"I have no memory. Every day is a new day because I don’t remember the day before. Every minute is like the first minute of my life."
[36] rolmanus
Jan 31., Saturday 14:01 #12
Vlasz theSickness (#10) zenetre
Nem vagy egyedl.
My body is ready!
Jan 31., Saturday 13:59 #11
Az rsban a "PlayStation" sz a cmet is s a ragozott alakokat is belertve (A rvidtseket nem szmolva.) 28-szor szerepel.
Tl dominnsnak gondolom az letedben ezt a mrkanevet, ha egy ekkora bejegyzsben is ilyen szembetnen ragaszkodsz hozz!
"Mr a termszeti npek is megfigyeltk, hogy a tigris bajusztart vge veszlyes, mert ott van a szja is, s tpllkozsa sorn a prda beleegyezsnek nem tulajdont klnsebb jelentsget."
Jan 31., Saturday 13:59 #10
Vlasz rolmanus (#6) zenetre
Nem tudom, csak vrtam volna valami tanulsgot vagy valamit, ez gy csak egy zavaros rajongi sszefoglalnak tnik nekem.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[11] ZS0LTI
Jan 31., Saturday 13:52 #9
Vlasz Doom (#5) zenetre
Hajjaj, a Sony '99-ben fraktlisan generlt fkat is grt a GT2000-be; meg olyan online r-RPG-ket PS2-re, ahol minden bolyg szintgy vletlenszeren lesz generlva sajt flrval s faunval. Vagy "a jtk-s moziipar egybeolvadsa" meg hasonl sletlensgek. "A PS2-vel megkapjuk a Mtrixot magt." Volt, aki ezt elhitte?
A Microsoft pedig Xbox-exkluzv Metal Geart s Square jtkokat grt; olyan tizensok fs online viadalokat, amiket tvkzvetts-szeren nzhet a tbbi felhasznl, satbbi satbbi. Van itt minden.
n szeretem fellapozni a rgi magazinjaimat, hogy ilyen vicces dolgokat olvashassak.
[54] Doom
Jan 31., Saturday 13:46 #8
Vlasz rolmanus (#6) zenetre
Nem. "Itt nyugszunk Ps3, vidd hrl a Tokiiaknak, megtettk, amit megkvetelt a haza"
Jan 31., Saturday 13:46 #7
az atyaristen a pnz.....(legalbbis a mai vilgban)
Ha az ember kivgta az utols ft, meglte az utols llatot rjn, hogy a pnz nem ehet?.......green's
[36] rolmanus
Jan 31., Saturday 13:39 #6
Vlasz theSickness (#4) zenetre
"Teht a Sony az Atyaisten." ??
My body is ready!
[54] Doom
Jan 31., Saturday 13:37 #5
Vlasz ZS0LTI (#3) zenetre
"Az online jtkos mondatot is csak rtelmezni kne ("a sony konzolok letben elszr"). "

..taln neked is rtelmezned kne, a megksve szt
Mert volt ugyan, csak pp pont az elejn debtl jtkok, amik kimondottan online muliplayerek, pont nem rendelkeztek ezzel a lehetsggel.

Arrl nem is beszlve, hogy a PS2 megjelense eltt jttek a szoksos Sony-s nagyotmond gretek, pl az egyik, hogy a PS2 Mr olyan internetes lehetsgekkel fog jnni, ami jobb, mint DC-en. Ht ehhez kpest ez az gret inkbb PS3-on valsult meg, mintsem PS2-n -mert ott baromi sokat csszott, s nem is lett olyan elterjedt. Ami most van, az viszont oks, csak nem kelett volna 10 vvel elbbre igrni
Jan 31., Saturday 13:37 #4
Azt hittem, hogy a vgre valami vgkvetkeztets is fog jutni.
Nem kapok privt zeneteket az oldalon, ne is rj! :)
[11] ZS0LTI
Jan 31., Saturday 13:32 #3
Vlasz Doom (#1) zenetre
Sehol nem rta, hogy a merevlemez sony-jdonsg. Az online jtkos mondatot is csak rtelmezni kne ("a sony konzolok letben elszr"). Szval igazakat rt vglis.
[36] rolmanus
Jan 31., Saturday 13:28 #2
Vlasz Doom (#1) zenetre
s eddig a kt kedvenc konzolom is.
My body is ready!
[54] Doom
Jan 31., Saturday 13:24 #1
"a PlayStation 3 merevlemezes meghajtjig terjed a skla - ki tudja, hogy a Sony mit tartogat a kvetkez genercis PlayStationre?"

Ja, csak a merevlemezes dolog mr debtlt korbban az Xbox-ban, szval nem pp PS3 jdonsg

"A Sony konzolok letben elszr megjelent az online jtk lehetsge, az olyan jtkok, mint a Metal Gear Solid 3, a Burnout 3 s a Killzone pedig tmogattk is."

Kicsit megksve debtlt az online jtk is, mert pl az akkori Quake 3 Revolution, s Unreal Tournament-nek gy lnyegben semmi rtelme nem olt, hogy kiadtk, hiszen kimondottan Online Multiplayer jtkok voltak. (eltte Dreamcast-en mr bven lehetett netezni-egyms ellen jtszani, pedig kt vvel rgebbi gp)

Ettl fggetlenl persze a kt legsikeresebb konzol eddig a PS1-PS2 volt.
Bike Forever(RV)
Ha az ember kivgta az utols ft, meglte az utols llatot rjn, hogy a pnz nem ehet?.......green's
Ezeken a platformokon jtszom
Playstation3
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, Verekeds, FPS, Online RPG, Zene, Verseny, Szerepjtk, Szimulator, Sport
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Zene (jtszom), DVD, Zene (hallgatom), Anime, Email, Internetes magazinok, Kosr, Extrm sportok, Bicikli
Bartok, ismersk
Nincs egy sem...