[4] Joo T (offline)

Átlagos

Ő egy 39 éves fiú és itt lakik: Veszprém / Tapolca

4631 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 4545 kreditet gyűjtött

2008 December
16:43 karácsonyi party
Karácsonyi feeling Írországban. Hát ha nem is mindent, de a saját tapasztalataimat meg tudom osztani veletek.
Először is írnék pár szót a kinti karácsonyról, valamint karácsonyi érzésről, mert hát szó mi szó, más mint otthon. Tudom, még messze nincs karácsony, szóval jogosan tennétek fel a kérdést, hogy mért írok erről ilyen korán, de az az igazság, hogy itt kint tulajdonképpen már az van. Szinte mindenhol állnak már a karácsonyfák, és a mindenholt nem a bevásárlóközpontokra értem, hanem tényleg minden lakásban stb. Ugyanis az írek december első hetében felállítják a fákat, és január 6án le is szedik. Szóval itt kint elég hamar karácsonyi hangulatba csöppen az ember. Talán ez az oka annak is, hogy október vége felé már tele volt minden üzlet mindenféle karácsonyi díszekkel, meg mikulásokkal stb. A másik, ami fura volt, hogy itt nincs mikulás. Vagyis van, csak nem olyan értelemben mint otthon. Itt ugye nincs olyan, hogy december 6 és akkor jön a mikulás csokival, hanem itt a mikulás hozza az ajándékot, mint a jó kis amerikai filmekben lenni szokott. Szóval itt kint még a karácsony is más.

De akkor most jöjjön a beszámoló a karácsony buliról. Előjáróban annyi, hogy nagyon jó volt. Hát akkor magáról a helyről. Clontarf Castle a becsületes neve és ha jól tudom 4 csillagos szálloda. Bár amit láttam, azok után elgondolkozok, hogy akkor mi lehet az 5 csillag? Hát akkor pár kép ízelítőül.
A bejárat:


A hall:


és a bár:


Hát már az oda út se volt rossz, ugyanis egy Lexus -val sikerült odaérkezni. Hát nem rossz. A főnök ugyanis elvitt minket kocsival. Vagyis igazándiból a főnök öccse, de azt hisze ez most nem is lényeges. Az már annál inkább, hogy milyen jó érzés a hidegből beülni egy bőrüléses, rohadt kényelmes fűtött ülésbe.
Na de akkor a party. Szóval odaérünk, be a bárba egyből, hogy gyorsan oltsuk a szomjunkat egy-két guinessel. A hangulat jó volt és felhőtlen. Azt hiszem az mindent elárul, ha azt mondom, hogy a főnököm azt ecsetelte nekem, hogy nagyon szereti a guinnesst, de nem ihat, mert sokat fingik tőle, és hát akkor nem nagyon tud a kedvesével együtt aludni. Szóval voltak mindenféle érdekes témák, és próbáltunk nem a melóra koncentrálni. Persze ez azért nem sikerült teljes mértékben, de azt hiszem azt elmondhatom, hogy én sokkal több szakmázásra számítottam. Na azt egy-két óra italozás után megnéztük a karácsonyi kórust a hallban, és hát mi tagadás, nagyon jók voltak. Megint csak a tipikus amerikai filmekkel kell jöjjek, mert eddig csak ott tapasztaltam ilyet. Teljesen az a feeling, csak most élőben tapasztaltam, és hát mondanom se kell szerintem, hogy így azért sokkal jobb. Nem tűnik olyan nyálas, csöpögős, érzelmekkel túlfűtött dolognak, hanem jó. Most vagy csak a pia kezdte éreztetni jótékony hatását vagy tényleg jó volt. Bár tény ami tény, nem vittem azért túlzásba az iszogatást, hisz egy kicsit meg is voltam fázva, valamint egy hónapja dolgozok itt, szóval úgy gondoltam, lesz még időm bemutatkozni a többieknek. Meg hát mindig is meg akartam nézni egy ilyen tipikus néger halelujás istentiszteletet a kórus miatt, hát most ezt megkaptam élőben.
Na és ezek után jött a vacsora. Na hát nem kicsit voltam zavarban az elején, ugyanis a tipikus kép fogadott, mint az ilyen helyeken szoktak. Volt vagy 8 evőeszköz. Villák, kanalak, kések. Na most melyiket mire, fordult meg a fejembe a kérdés, aztán végül is használtam egy jól bevált cselt, lestem a többiekről. Bár hogy őszinte legyek, senki se tudta pontosan, hogy mi mire való. Komolyan elgondolkoztam azon, hogy egyszer megtanulom ezt a villás késes dolgot.
A kaja természetesen jó volt. Előételnek valami saláta volt, de a nagyja számomra beazonosíthatatlan zöldséget takart. Aztán kaptunk levest, vagyis inkább főzeléket, ugyanis itt kint szinte csak ilyen krémleveseket csinálnak, ami olyan sűrű, hogy felér egy főzelékkel. Természetesen ezt se tudtam beazonosítani. De tény, hogy nagyon ízletesre sikeredett ez is. Aztán jött a főfogás, aminél lehetett választani, hogy pulyka vagy marha húsból legyen. Természetesen pulykát kértem, fenének se hiányzott egy esetleg csak félig átsütött beef. Szóval pulyka volt, valami töltelékkel, de nem olyan volt, mint amit otthon szoktam enni. Azt annyira nem is szeretem, de ez jó volt, meg volt rajta valami barna szósz is, amiről először azt hittem gravy, de szerencsére nem az volt ugyanis az nekem nem nagyon jön be. Meg kaptunk hozzá egy kis krumplipürét meg valami pirított krumpli-félét valamint egy csomó párolt zöldséget. És hát természetesen a desszert valamint a tea. Szóval a vacsi jó volt. És hát utána következett a mulatság. Volt minden ami kell egy ilyen helyre, tombola, táncverseny, stb.
Sajnos nem sikerült túl sokáig maradnom, ugyanis mint említettem már, egy kicsit meg vagyok fázva, és hát eléggé be is lázasodtam, valamint a fejem is fájt egy idő után, szóval olyan éjfél felé fogtam egy taxit.

Összegezve, nekem nagyon tetszett minden. Tetszett, hogy olyan családias volt a hangulat, tetszett, hogy a főnökök nem mint főnökök viselkedtek, tetszett a hely maga, hogy különlegesnek érezhettem magam, mert egy nem mindennapi hotelban voltam, tetszett, mert egyszerűen jó volt.
2 komment

[55] axl
Dec 13., Saturday 23:27 #2
Mar igy elmondas alapjan is jo lehetett, a kajak leirasanal meg ehes lettem.
I WλNT TO BELI3VE
[111] dreampage
Dec 13., Saturday 18:53 #1
Valóban jó lehetett. Ilyet mi tényleg csak a filmekben látunk. A főnök sztorija meg különösen érdekes volt.
A játéknak soha nincs vége. | http://xbox.com/hu-HU | http://xbox.gamer365.hu | Telefonos ügyfélszolgálat: 06 80 018 590
Joo T
Never make the same mistake twice, try to make a new one.
Ezeken a platformokon játszom
Xbox 360
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Szerepjáték, Sport
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Társasjáték, Szerepjáték, Zene (hallgatom), Könyvek, Bulizás, Barátok, Programozás, Úszás, Foci, Kézilabda, Kosár, Korcsolya, Extrém sportok, Bicikli, Atlétika, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
Aky
(offline)
dreampage
(offline)
sting
(offline)
casper007
(offline)
Yip Man
(offline)
pjul
(offline)
jozef76
(offline)
Geleta
(offline)
mpetko
(offline)
XBOX Live