playmore2007.05.27. 22:58

Ágyútöltelék

Hála Shark hun és Alex Menrich nevű barátomnak, pár nappal ezelőtt újra behelyeztem a Gears of War lemezét az éhes kis X360-amba és elkezdtem gyakorolni velük az Online Achievementek megszerzése végett. Sajnos a legtöbb online multijátékban iszonyúan gyík vagyok, a DOA4-ben még így-úgy tartom magam, de a többiben inkább csak veszítek. Jó példa erre, hogy alig bírtam megverni Dreampage-t 3D Mini Golf Adventuresben, mert egyszerűen annyira nem megy a netes játék, hogy iszonyat. Amikor kivittem a Gears of Wart minden szinten és megszereztem minden Single Player AC-t akkor felmerészkedtem az online csatatérre is, de mit kell mondjak hamar elment a kedvem tőle...

Játék betölt (mindig frászt kapok a berobbanó Epic logótól, legalább 2x akkora hangerőn megy, mint a játék), versus, quick match. Be is kapcsolódik egy szerverre, feldobom a fülest. Aztán indul a játék. Mindenki rohan, rohanok én is. Egyszer csak ott az ellenség. Próbálok fedezék mögül lövöldözni.... semmi. Lassan araszolok előre miközben hullanak a társak itt is, ott is. Egyszer csak ott egy ellenség. Lövök mint az állat. Egy lövés. Szétrobban a koponyám...

Itt gondoltam, hogy nekem a Gears of War multi része nem való. Mikor több barátom is látta a Friendlisten, hogy megvan a játék, hívtak többször is. Egyszer elmentem. Azt hiszem egyszer sikerült is megölnöm valakit, egyébként általában csak tébláboltam a csatatér kellős közepén miközben sniper lövedékek húztak el mellettem, gránátok terítettek be törmelékkel és robbanó nyilak szaggattak darabokra embereket. Aztán meghaltam. Nem tetszett a dolog... Ezután inkább elutasítottam minden felkérést. Látták a többiek, hogy nem jövök, akkor jó, nem zaklattak.

Jött a banhadjárat és sokan kiestek, így újonnan egyre több meghívót kaptam. Aztán Shark komával folytatott egyik eszmecsere alatt felajánlotta, hogy jöjjek el egyik nap, majd segít beletanulni. Igent mondtam. Nem igazán ment a játék újjonan sem, de mutattak egy-két dolgot és néha életben maradtam. Hmm nem is rossz... a végén kitaláltam, hogy kinézem az előttem lévő embert és követem. Így lett jópár fragem és némi összmunka is becsúszott. (sajna mindig beárnyékolta a játékot, hogy csak rankedben kapok achievementeket).

Aztán tegnap Alex meghívott Gears of Warozni, azt mondta segít és megmutat pár trükköt. Csináltunk egy pályát és ott elmagyarázta, hogy érdemes játszani a Gridlock-on. Megmutatta a Shotgunt, a Lancert, a Pisztolyt meg a Snipert és hova érdemes állni. Ezután segített összehozni a Can't Touch Me és az Around the World achievementeket, ráadásul ebből egy kört én hoztam 2 öléssel!! 8)

Még aznap este amikor elváltunk, nagy nehezen összehoztam a Mix it Up AC-t is egy Assassination megnyerésével, ráadásul az utolsó ölés az enyém volt!! Úgy érzem beleszerettem a Gears of War multijába. Lehet hogy húsdaráló és sok pálya kicsi, de annak a nyolc embernek aki mozog rajta bőven jó és igenis van lehetőség taktikázásra. Sokan mondták-mondják, hogy a Gears nem korszakalkotó és egyáltalán nem hozza azt a szintet amit egy "klasszikustól" elvárnak. Nos ha a sztori kidolgozatlanságát nem említjük, akkor azt kell mondjam bőven hozza a klasszikusokhoz illő játékmenetet singleben és multiplayerben is. Talán sohasem lesz egy Halo szintű klasszikus... nem lesz vajon?

Mi különbözteti meg leginkább a klasszikus játékokat a jóktól? A játékmenet? Az irányíthatóság? A történet? Szerintem egyik sem. A válasz szvsz, amit angolul úgy hívnak art direction. Nem is tudom, hogyan lehetne ezt jól fordítani. Ez az a dolog amitől kerek egész lesz a játék. A szimbólumok, a zene, a grafika hihetetlenül erőteljes összekomponálása. Talán ez a stílus? Lehet.

Mondok egy egyszerű példát: nézzük a Gears of War-t és a Resistance-ot (csak nem bírtam ki). Mi az ami megkülönbözteti őket? Mi az amiatt a Gears of War fent fog maradni a későbbiekben míg a Resistance-ot valószínűleg elfelejtik? A Gears iszonyatosan erős stílusa. Jó, van a hype, van a durva grafika és egy olyan gépre jött ki amin egyértelműen többet tudnak eladni belőle mint a Resistanceból, de ettől aztán nem lenne jobb vagy emlékezetesebb, vagy szebb. Az a hihetetlenül erős stílus ami a Gears minden utcasarkán jelen van, belengi az összes csatornát és gyárépületet. Megállsz, körbenézel és arcul csap az egész. Nem csak házról-házra haladsz és darálsz, mint a CODokban pl. Ott nem volt számomra emlékezetes pálya csak csata (kivéve a partraszállás offkorsz). A GoW esetén majdnem minden alkalommal elismerően csettint az ember amikor kilép a szabadba. Ez igen! Ez valami!

Azt kell, hogy mondjam a single player részen kiválóan szórakoztam, de tény, hogy miután az ember kipróbálja a co-op-ot, gagyi lesz neki a single. A multi pedig igazi kellemes csalódás volt, nagyon kevés játék multijával tudtam komolyan elszórakozni és úgy tűnik a Gears is bekerül közéjük.

Végezetül pedig szeretném egy mai kellemes élményemet megosztani a kedves olvasóval: Ranked Warzone - Canals 4/4 - First to 16.

Persze megint kifogtam a vesztes csapatot, és amikor már az ellen 6:2-re vezettett, elkezdtek kilépegetni a társaim. 12:1-nél egyedül maradtam, még az a srác is kilépett aki azt mondta azért sem. Megölte magát a kezdőn. Ott álltam a hullája felett, egy szál shotgunnal és behunytam a szemem. Mi legyen? Aztán elmosolyodtam: banzáj.

Fel a lépcsőn, kinézés a sarkon. Szembe egy gépágyús, (Lancer ) tűz. Jobbról látom amint felugranak a csatornából. Shotgun, hátra tűz. Headshot. Gránát robban, nem látok a törmeléktől. Hátra és tűz. Egy újabb holttest. Lancer reload és tűz a távolba. Összesik, megadom a kegyelemlövést. Az utolsó sehol. Fel a mesterlövészhez. Keres. Balra látom, hogy mozdul valami. Le a lépcsőn, fedezék. Céloz. Szembe Sniper. Mellé. Ő is. Újratöltés elront. Felszívom magam, a tárat ordítva löki be a puskába a Locust és rácsap. Céloz. Ő is. Tűz. Final Kill by... HUN playmore. 10:2

Van remény a dicsőséges vereségre. Támadás. Halál. Magam is csodálkozom, ahogy a robbanó nyilak és Shotgunok gyűrűjében osztom a halált. Megölnek, de 2-őt általában ölök. Úgy, hogy négyen támadnak egyszerre. Taktikázom, becsalom őket ide-oda, csak shotgun másra nincs idő, tudják ők is. Minden körben rusholnak. Utolsó kör: 15:2. Már indulnék kifelé. Nem. Megállok. Maradok a kis vizes részen a híd előtt az újraéledési oldalon. Tűz. Active Reload. Gyertek.

Egy már rohan is a híd alatt, egy a híd felett, kettő a lépcső felől. Egy pillanatra visszaugrom az utolsó sarok mögé, már hátrálnék vissza a kezdőig... Nem. támadás. Az első aki kilép a sarok mellett egyszerűen kettészakad. Kivetődöm jobbra a kis vizes részre a híd és a kezdő közt. Két shotgunos, egy nyilas. Csinos. Indul a tánc. A fülem mellett húznak el a nyilak. A második shotgunos térdre esik. Placcs. A belek beterítenek. Active reload. Vérpermet borít be ahogy keresztülrobbanok a nyilason. Közeleg a halál. Az utolsó pisztolyra váltott és most már tudja: vége a mókának, itt élet-halál harcról van szó. Alig sikerül beugranom az egyik mélyedésbe fent a kezdőn. Ő kint a sarkon. Félek. A lőszerem közel kifogyott. Nem merek odamenni. Most már akár nyerhetnék is...most már féltem magam. Ő sem mer idejönni. Várjuk ki rushol ki először. Ellövöm a pisztolyomat. Hiba. A shotgun már kifogyott. Gránát nincs...

Nem mozdulok, Ő sem. Látjuk egymást a sarkokon. Kísérteties a csönd. A víz csendben csordogál, szétszaggatott hullák fekszenek a vízben és a lépcsőkön. Lassan nagy vértócsákba gyűlnek a belsőségek. Elő a Lancerrel. Egy kis elterelő tűz. Visszahúzódik. Active Reload. Rush. Odaérek a sarokra, lassítok és közben tüzelek, mert nem akarok belefutni a shotgunba. Már így is kilöttem a lőszer 70%-át. Pötyögtetek, hogy megzavarodjun. Előre. Nem hátrál...tölt. Most vagy soha! Lancer felhúz, a fogak az arcában....

Egy pillanatig fel sem fogom mi történt. Repülök hátra a hatalmas lökéstől ami a mellkasomon ért. Térdre rogyok. A vörös köd kezd rám borulni. Aztán felfogom: közvetlen közelről mellbe lőttek shotgunnal. Csoda, hogy élek. Makacsul nyomgogatom az A-t. Legyen dicső halál.

A vörös köd egyre jobban rám száll. Egy alak érkezik a képbe. Egy pillanatra megáll. Tisztelet vagy csak kifújta magát? Nincs trükközés, fejlövés, fűrészelés vagy gránátozás. Szinte lelassul az idő ahogy emelkedik a hatalmas vasalt bakkancs. Tovább nyomogatom az A-t pedig már nagyon gyorsan kell. A láb eléri a teljesen hátrafeszített állapotot. Behunyom a szemem. BAMM!!!

U.I.: Kissé túldramatizáltam, ugyi? 8D

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
eyJodG1sIjoiPGlmcmFtZSBmcmFtZUJvcmRlcj0wIHNyYz1cImh0dHBzOlwvXC94Ym94MzY1Lmh1XC9iYW5uZXJcIiB3aWR0aD1cIjMwMFwiIGhlaWdodD1cIjIwMFwiPjxcL2lmcmFtZT5cbiIsImltYWdlcyI6W10sInVybCI6IiIsInBhdGgiOiJcL35mc1wvYmFubmVyXC8wMFwvMDBcLzB5XC8iLCJpZCI6MzR9

Necroman Mk2
Video Game Hall of Fame 2024

8 napja
16

CHASE
Top 15 FIFA

2024.03.17.
2

Necroman Mk2
Majd nálatok

2024.03.15.
6

p34c3
PlayStation VR2: Valós halál?

2024.03.15.
6

drag
2023 legjobb filmjei - szerintem

2024.03.09.
8

Necroman Mk2
Flashpoint Archive bemutató

2024.02.25.

Malleus
Mists Beyond the Mountains

2024.02.17.

p34c3
Red Dead Redemption dedikálás

2024.02.15.
2

Necroman Mk2
Barbie Fashion Designer

2024.01.11.
3

liquid
Wonka

2024.01.07.
10

p34c3
Marvel's Spider-Man 2 ajánló

2024.01.04.
11

mcmacko
Pecker - egyem a pöckölőjét

2024.01.02.
3

CHASE
Kedvenc soundtrackek

2023.12.31.
1

Necroman Mk2
2023. év dala

2023.12.31.
3

p34c3
Globular Cluster CMP2 PS VR2-höz

2023.12.24.

liquid
Az univerzum urai

2023.12.17.
3

liquid
Minden idők legjobb trailere?

2023.12.05.
10

p34c3
Én kicsi gamer sarkom

2023.11.22.
34

p34c3
Negyven2

2023.11.14.
26

Dude
Harc a 41. évezredben

2023.10.23.
5

eyJodG1sIjoiPGRpdiBjbGFzcz1cIi0tbXB1LXt7aWR9fVwiPlxuPGEgaHJlZj1cInt7dXJsfX1cIiB0YXJnZXQ9XCJfYmxhbmtcIj5cblx0PGltZyBjbGFzcz1cImJpZ1wiIHNyYz1cInt7cGF0aH19cGF0cmVvbi1tcHUucG5nXCIgc3R5bGU9XCJ3aWR0aDozMDBweFwiPlxuPFwvYT5cbjxcL2Rpdj4iLCJpbWFnZXMiOlsiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvcGF0cmVvbi1tcHUucG5nIl0sInVybCI6Imh0dHBzOlwvXC93d3cuZ2FtZXIzNjUuaHVcL2FydGljbGVcL3BhdHJlb24iLCJwYXRoIjoiXC9+ZnNcL2Jhbm5lclwvMDBcLzAwXC8xMFwvIiwiaWQiOjM2fQ==