[37] carville (offline)

Segt?ksz - Vidm - Hisztis

egy 31 ves fi s itt lakik: Veszprm / Balatonalmdi

5151 napja regisztrlt felhasznl, ez id alatt 103446 kreditet gyjttt

2008 November
14:02 Red Alert 3 teszt

A Red Alert 3 bejelentstl kezdve igyekeztem minl tbb informcit megosztani Veletek a kszl jtkrl. Most pedig hogy a teljes vltozat mr j ideje boltokban van, nem maradt ms, minthogy mindezek vgre egy termetes kvr pontot pakoljak. Mivel rskzben elgg elszaladt velem a l (3 darab A4-es oldal tiszta szveg), srtett vltozatban megprblom a lnyeget sszerni, a maximalistk viszont ezt is vlaszthatjk.
A frakcik
Mint ismeretes az eddig megszokott 2 helyett immr 3 frakci csatrozik egymssal, a jl megszokott Szvetsgesek s Szovjetek mell a japnokat tmrt Felkel Nap Birodalma csatlakozott a csetepatkba. Hatalmas piros pont, hogy C&C-ben elszr, az alapoktl kezdve teljesen klnllnak terveztk meg mindannyiukat. Sidebar termszetesen mindegyiknl megtallhat, azonban (akrcsak mondjuk egy Blizzard stratginl) mr az ptkezsek is klnbz mdokon valsulnak meg. A szvetsgesek kpezik a hagyomnyos mdszert, a Szovjetek azonban elbb elhelyezik az pletet a trkpen, majd az ptkezs alatt is tmadhat lesz, a japnok pedig bzis hatrokat figyelmen kvl hagyva, MCV-bl kigurul kis mobil csomagocskkat gyrtanak, amiket a trkpen brhova elhelyezhetnk, cserbe viszont el kell viselnnk a terepen val kolbszolssal jr plusz elkszlsi idt, valamint hogy csomag llapotban nagyon srlkeny, ezrt nem felttlenl nyer taktika, ha 2 egymstl messze lv bzist egyazon MCV kapacitsval akarunk felpteni.

Az egysgek is mind rendkvl klnbzre sikerltet, s ami nagyon fontos, mindegyikre rvnyesl a k-papr-oll szisztma. Viszlt mindent viv Apokalipszis tank, Dszvidnya legyzhetetlen Kirov sereg. Ez most taln rosszul hangozhat, de aki mlyen magba nz az tudja, hogy az egyenslyrt szksges volt. Mivel abban semmi taktikussg nem volt, amikor legyrtunk ezer Apoc tankot, s mind fldi mind lgi egysgek kptelenek legyzni. Igenis szksges volt elvenni tlk a lgvdelmet, hogy szksg legyen tbbfle egysg taktikus egyvelegre, s ne egy hatalmas Apoc Tank spambl lljon a tmads. Ugyangy a Kirovok esetben is, ami egyrszt srlkenyebb lett valamivel, de ennl jelentsebb hogy ha felrobban, komoly krokat okoz a kzeli replkben/Kirovokban is, gy mr igenis van esly ellenk.

Nagyszer jts volt a ktlt egysgek s pletek bevezetse is, hisz ezzel a tbbfrontos tmads is eltrbe, valamint rengeteg j taktikzsi lehetsget is magban hordoz. Japnok esetben sikerlt a legjobban megoldaniuk, akiknek sajt replterk nincs is, hanem minden lgi egysgk egyben fldi-lgi vagy vzi-lgi jrm, s a kt mdozatban szerepk is jelentsen megvltozik.

Minden mi szemnek, flnek ingere
A jtkot a mr b 5 ves (!!!) SAGE motor egy foltozgatott vltozata dbrgteti, s ugyan hozza az elvrt minimumot, ez nem menti fel attl, hogy mr a Tiberium Wars esetben is le kellett volna cserlnik elavultsga okn. Tipikusan az az eset, hogy ma mg szpnek hathat, a holnap megjelen jtkhoz viszonytva mr vekkel elavultnak hat.

A zenre viszont egy rossz szavam sem tud lenni, nem csoda, hisz hossz idk utn ismt Frank Klepaki szerezte ket. Nem az az tlag, jellegtelen rock amit beraktam a Tiberium Wars al, hanem igazi dallamos ntk, amik nagyon jl erstik a Red Alert hangulatot. Emellett az ikonikus egysgek ikonikus hangjait is temeltk az elz rszbl, az j egysgekre viszont nem erltettk a kettbl kimaradt egysgek hangjait, gy pldul a kezdeti videkkal s a btkkal ellenttben, a Szvetsges Bkefenntartk is j hangokat kaptak, s nem a GI hangokat kaptk meg a vgleges vltozatban.

Single player
Elg feltnen kerltem eddig a Single player brmifle emlegetst is, mivel nem illik egy jtkot a negatvumaival kezdeni. Ami mr felvzolja, mire kell itt szmolni...
Mr maga a trtnet is illogikumba fullad (de szp j sz!), amikor is a szovjetek kitrlik az idbl a Szvetsgesek technolgiai flnyrt felels Albert Einsteint, m a szovjetek atombombjn s a szvetsgesek Weather Stromjn kvl minden ms Einstein ltal (RA univerzumban) feltallt technolgia megtallhat, gy pldul a Prizma technolgin alap egysgek, a Mirage Tank vagy a Chronosphere. Ez viszont felveti a krdst, akkor ezeket ki tallta fel, s Einstein hallval mirt szorultak vissza a szvetsgesek, hogyha gyakorlatilag semmi technolgit nem vesztettek el? s akkor az atombombt mirt nem tudta ms valaki felfedezni, pldul az idgpet Einstentl lemsol Dr. Zelinsky?

s mindezt tetzi hogy a kampny plyk sajnos Generals ta hanyatl plyn vannak, s taln egy fokkal jobbak mint a Tiberium Warsban, de messze nincsenek sehol sem a Red Alert 2-hz kpest. Nincs egsz monitort betlt Pentagon elleni tmads, nem harcolunk a Holdon, s Chicagot sem romboljk porig egy hatalmas atombombval (mivel nincs is mivel). Helyette plyatervezsileg is nagyon sablonos, nulla eredetisget vagy egyedisget hordoz 27 plyt kapunk. Ami gy nem hangzik kevsnek, de sajnos gondoskodnak arrl, hogy kevsnek rezzk. Mindegyik frakci 9 plyval rendelkezik, s teljesen azonos nehzsgi szintek, hogy brmelyikkel elkezdhessk a vilguralmat, ezzel azonban csak azt rtk el, hogy kaptunk sszesen 9-9-9 baromi knny, elmegy, s kisebb kihvst jelent plykat, amiken gy gyorsan vgig szaladunk, mg nehz nehzsgen is.

A Co-op mdozat viszont az, ami egyszerre megmenti s vgleg elssa a single player kampnyt. Barttal egytt jtszva ugyanis egy nagyon j lmnyben lehet rsznk, amivel mg ezeket a harmatosra sikerlt plykat is nagyon lvezni fogjuk. Ha viszont egyedl kvnunk jtszani, akkor egy gpi trsat kapunk, akinek nha vannak j lpse, de ltalban akkor fog a leghlybben viselkedni, amikor a legnagyobb szksg lenne r. A pnzt ugyanis elosztjuk egyms kzt, s a legnagyobb pnzhinyban is kpes Iron Curtaint pteni a romokban lv bzisa szlre, hogy minl jobb clpont legyen, mikzben n ennl rtelmesebb dolgokra szeretnm klteni a pnzt. s ez sajnos csak tovbb rombolja a single lvezeti rtkt.

Vgs sz
Ha mr mindenkpp szmokban kellene kifejeznem a jtkot, akkor fj szvvel de egy combos 82%-ot osztank ki neki. Mert nem ezt kellene rdemelnie.
A Red Alert 3 az eddigi legjobb C&C jtk is lehetett volna. Minden potencil megvolt benne a multiplayer bta miatt. Multiban tovbbra is remek szrakozst nyjt. Viszont valamirt a Single player mdot gy leszartk ahogy van. Nincs mit ezen szpteni. A Generals lzads miatt belerakott videk tovbbra se rik el a rgiek sznvonalt, inkbb sok ismert arccal s j csajjal tuprozzk fel, mint egy picivel logikusabb s csavarosabb trtnettel, meg kettnl tbb dszlettel. Ellenben a mutiplayerbe mindent belefektettek amit csak lehetett, ezrt a jtk rendkvl ktarc lett, mert akit a multi rsze jobban vonz, az szerintem nagyon j szrakozst fog magnak tallni. Aki a single-rt vette volna, nos, inkbb sajt felelssgre.
23 komment

[30] Djuree
Nov 17., Monday 1:28 #23
Vlasz carville (#22) zenetre
persze 1 bzis az nem nyer val igaz. starcraftozok sokat

cnc3 meccseket szoktam nzni, de sajna akinek tbb egysge van az nyer. a taktik vajmi keveset szmt legalbbis ltalban. persze a starcraft is ez csak pepitban...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[37] carville
Nov 17., Monday 0:38 #22
Vlasz Djuree (#21) zenetre
CoH-rl egy szt se szlok mert sajnos egy percet se sikerlt mg vele jtszanom.

De ha megnzel pr profi Generals, TW vagy RA3 meccset akkor rjssz hogy mr rgta tbbrl szl egy C&C jtk multiplayere annl, hogy ezerrel gyrtod a legersebb egysgeket.
Kikapni viszont mr Tiberian Sunban is ki lehetett amiatt, mert leragadtl 1 bzisnl...
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
[30] Djuree
Nov 17., Monday 0:28 #21
Vlasz he7edik. (#20) zenetre
ra sszetettebb?! miben?
egy coh-hoz sokkal tbb tuds kell meg taktikai rzk. az ra-hoz semmi ilyesmi nem kell, akinek tbb pnze van az nyer. semmi tuds meg taktikai rzk nem kell hozz. legyrtasz egy sereg egysget s nyomuls. coh-ban ez nem elg, ott vdeni kell a CP-ket is nem csak egy szar bzist.

ritka szar lett ez az ra3, az 1-et nagyon szerettem, a 2 is j volt, de ez a 3 olyan mint a cnc3, az jhullmos ea fosradathoz tartozik...majd taln a stracraft 2...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[35] he7edik.
Nov 16., Sunday 21:01 #20
Gyurika hogy sikerl a RA a CoH-al sszehasonltani?
Multiban sokkal jobb a Red Alert nem csak ez a rush feelinges foglaljuk el a stratgiai pontokat jtkmenet.
n a CoH is sokat jtszottam szigoran multiban nagyon szerettem de az RA azrt sokkal sszetettebb.
[30] Djuree
Nov 16., Sunday 17:21 #19
ha valaki j rts-el akar jtszani akkor company of heroes 2.vh-s vagy world in conflict jkori.
ez a 2 az rts-ek gyngyszeme, igaz CP-sek de ezrt a taktika jobban rvnyesl...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[30] Djuree
Nov 16., Sunday 17:19 #18
sajnos elg gyengusz a jtk
normalon nagyon knny, mivel 2 bzis van akkor is ha szoloban nyomom
normalon vgigtoltam de semmi kihvs nem volt...
cnc3 utn mondjuk nem vrtam mst....
ha ilyenek lesznek az rts-ek akkor vge...
I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.
[37] carville
Nov 16., Sunday 13:52 #17
s egybknt ksznm a visszajelzseket, mr nem dolgoztam hiba.
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
[37] carville
Nov 16., Sunday 13:51 #16
Vlasz csavar (#4) zenetre
Plyatervezsben valamivel taln jobb a TW-nl, de mindent sszevetve inkbb TW-nek jobb a single rsze.
Ha esetleg tallnl co-op partnert, gy mg megfontoland, mert az tnyleg nagyon soakt hozzad az lvezethez.
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
[12] gaborr11
Nov 16., Sunday 10:39 #15
Vlasz rozsomak96 (#10) zenetre
khm...s a Krjzis Wrhed nev bughalmazzal mi van?
"Itten hatalmas nagy fekasg uralkodik" - Rumli Bttya, nem rokon, a Kertvrosi Gett fekete br ku klux klnosa
[35] he7edik.
Nov 16., Sunday 10:24 #14
Vlasz ARTURUS (#12) zenetre
Remlem a PS3 verzi minimum hozza a PC-s grafikt
[38] playmore
Nov 16., Sunday 9:29 #13
Kr. Valami ilyesmitl fltem. Azrt ha olcsbb lesz beszerzem.
Cheers, love! The cavalry's here!
[20] ARTURUS
Nov 16., Sunday 0:40 #12
Na utna nztem. A gamespot szerint a boxos verzio csunybb.

The Bad

* Drab, disappointing visuals
* Fewer multiplayer modes than prior C&C games
* No cooperative play matchmaking.

Elst ajnlanm fogyelmedbe, s kivetk a pozitiv dolgok kzl a szp grafikt.
Elnzve a boxos kpeket egybknt pc tnyleg szebb.

Egybknt gratula teszthez, nagyon j lett tejesen egyetrtek vele!
Dum spiro spero!
[20] ARTURUS
Nov 16., Sunday 0:34 #11
Boxon nem szebb.
Nem baszogatsbol de boxon mindenhol kevesebbet kapott. Gamespoton pl a 8 as pc pontszm helyett 7 et kapocst csakk. De nem a grafikval van a baj a red alert 2 is baromi jo jtk 2000 grafikval tnyleg a gyenge s rvid kihivs nlkli storival van a baj.
Dum spiro spero!
[18] rozsomak96
Nov 16., Sunday 0:07 #10
Vlasz csavar (#9) zenetre
Ht asszem, hogy konzolon minden szebb mint pc-n
[46] csavar
Nov 15., Saturday 22:23 #9
Vlasz x-doboz360 (#7) zenetre
Boxon szebb, mint pc-n? Ez j hr Kszi srcok...
Ne hazudj, mert sszezavarod a csillagokat s kiszmthatatlan lesz a jvd! PSN ID: vjcsavar
[35] he7edik.
Nov 15., Saturday 22:05 #8
A skirmish hozza amit hozznia kell tbb szz jtkrt.
J lenne ha j plykat dobnnak ki
[13] x-doboz360
Nov 15., Saturday 20:32 #7
Vlasz csavar (#4) zenetre
Box-on eszmletlenl szp, de PC-n is fasza. De ha mr megtehetem akkor inkbb 360-ra szereznm be. Am. j teszt lett grat.
Gamertag: Bubbszy HUN
[12] Sagem
Nov 15., Saturday 19:34 #6
Vlasz csavar (#4) zenetre
single jtkra: egyszer j, sajnos. Az van amit Carville rt, 1-1 frakci kldetssorozata rettent rvid, a hrom sszesen ad egy normlis mennyisget, de ezek kzl sok nagyon limond..szal tipikusan az a jtk amit egyszer kiprgetsz, aztn eladod, elcserled..
No Mutants Allowed
[18] rozsomak96
Nov 15., Saturday 19:31 #5
A teszt nagyon gratt hozz, a jrkot meg mr meg akarom szerezni
[46] csavar
Nov 15., Saturday 18:27 #4
A teszt j. Ellenben elbizonytalantott nhny infd Megtennd, hogy -csak rviden - sszemrnd a Tiberium Wars-al (Singli rdekel s Boxra fogom venni). Ksz
Ne hazudj, mert sszezavarod a csillagokat s kiszmthatatlan lesz a jvd! PSN ID: vjcsavar
[21] Ordel
Nov 15., Saturday 18:08 #3
J teszt lett, gratula!
@MateFitus, PSN ID: Ordel87
[11] Kalamoj
Nov 15., Saturday 17:51 #2
J kis teszt, korrekt rtkels. A single valban gyenge, multival nincs tapasztalatom (valsz nem is lesz). Viszont (szvsz) az Ra3 bszklkedhet az utbbi vek legszebb fmenjvel, azt nagyon eltalltk.
Vegyl Gmbct! www.gomboc.eu PSN ID: Kalamoj
[27] Marcangol
Nov 15., Saturday 17:46 #1
J a teszt.
"Is this real or is this just a ride?"
carville
Nincs rvid jtk, csak knny Achievement! A Pepsi ljkol, a Coca-Cola a kvetm, s a Burger King a bartom. Emlkeztek azokra a rgi szp idkre, amikor csupn vsrlk voltunk?
Ezeken a platformokon jtszom
Xbox
Xbox 360
GameCube
Wii
Playstation Portable
PC
Kedvenc jtk-mfajaim
Akci, Akci/Kaland, Kaland, FPS, Online RPG, Szerepjtk, Stratgia
Hobbijaim, szabadidmben ezt teszem
Jtk otthon, Jtk interneten, DVD, Magazinok, jsgok, Zene (hallgatom), Knyvek, rs, Anime, Billird, Letlts, Ping-pong, Grnyedt ls
Bartok, ismersk
elvis
(offline)
Ghz
(offline)
playmore
(offline)
GXbox
(offline)
Tommy_Angelo
(offline)
Rolne
(offline)
stimpy.
(offline)
Adam777
(offline)
Sagem
(offline)
Fatman
(offline)
Matos
(offline)
Griev
(offline)
bosznai5
(offline)
sepsta75
(offline)
annie007
(offline)
Invi
(offline)
deku82
(offline)
XBOX Live