[6] scott (offline)

Higgadt - Idegesít? - Mimóza

Ő egy 26 éves fiú és itt lakik: Vas / Csepreg

4610 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 8005 kreditet gyűjtött

2008 August
20:16 "Magyar égre magyar csillagot!"
Már megszokhattuk, hogy minden jóból kihagynak minket, magyarokat. Ez alapból is dühítő dolog. De az, ha valamiért fizetünk, sőt, sokszor többet is, mint amerikai, angliai társaink szerintem már rohadtul felháborító dolog, bárki, bármit is mond.
Gondolok itt nyilván a játékokra. Tényleg olyan nehéz lenne hozzácsapni a nyelvek közé a magyart is? Jó, persze vannak olyan játékok, ahol sok a szöveg, így nem mindegy, hogy hány nyelvű az adott program. De azért ez eléggé ritka szerintem, és nem is ezzel lenne a baj, hanem a szándék hiányával. Kis ország vagyunk, dehát nem kéne eltűrnünk mindent azért. Ilyenkor gondolom számolni kéne pár hónapos, akár fél éves csúszásra is, de én -ha minőségi honosításról lenne szó- örömmel kivárnám. Aki nem, az meg ugyanúgy megrendelheti külföldről, vagy akárhonnan, az amúgy is olcsóbb.
PC-n valamivel jobb a dolog, ott legalább valamilyen "honosítóműhelyben" készítenek hozzá, bár sokszor nem valami jó minőségűt ugyebár. De konzolon még így is nagyon ritka dolog. Jó hát lefordíthatják pl. a Forza 2-t, ez szép és jó, de azért aki már játszott játékkal, az általában megértené angolul is. Nem úgy mint a szerepjátékokat, ami teljesen attól függ, hogy megérted-e. Tudsz-e döntéseket hozni például, mikor meg sem érted, hogy mi között kéne.
Játékok drágák itt nálunk, és jogosan fogják ránk a warez-t is. De nem tudom mit várnak, amikor semmit nem tesznek ellene. Azért nem magyarítanak játékokat, mert sok lenne a warez? Mi lenne ha ők lefordítanák, és megnéznék úgy hányan veszik. Én személy szerint ezerszer szívesebben venném meg, mint angolul. Egyszerűen olyan érzésem lenne, hogy nekik fontos Magyarország, ők ezzel törődnek, és nem csak a bevétel miatt hányják ide nekünk, had örüljünk. Szinkronról persze álmodni sem mernék, de addig nem is kellene, míg nem lenne legalább olyan minőségű, mint az angol. De egy felirat azért kijárna nekünk is, ha már kétszer annyiért vesszük meg, mint a "hudefejlett" országokban.
Szolgáltatásokból is teljesen kihagynak minket (lsd. Live). Bár ameddig olyan országok várnak rá, mint Orország, erre vajmi kevés esély mutatkozik...
Játékokra visszatárve, az külön dühít, hogy míg nekem be kell kapcsolnom a feliratot, és minden erőmmel ki kell bogarásznom mit is kéne csinálni, -ami szerintem konkrétan 0 angoltudással egészen jól megy- (ugyanis világéletembe németet tanultam, és csak jövőre, [vagyis 2 hét múlva, úbazki :S] fogok angolt.) addig amerikába az ötéves kisgyerek is röhögve megérti pl az Assasin's Creed, vagy a Mass Effect párbeszédeit, amihez tudomásom szerint azért kell angoltudás, és teljesen élvezheti a játékot úgy ahogy van.
Egyszóval szerintem az egész egy szégyen.

Magyarország, 2008
67 komment

Összesen: 67 [1-50]
1 | 2
Aug 22., Friday 19:59 #67
Válasz multishoot (#58) üzenetére
Arról csak azért nem tudok nyilatkozni, mert még nem játszottam vele, és nem ismerem a gémet. (munkámból kicsurgólag persze ez főben járó bűn, de én is ember vagyok )
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
[16] adam062
Aug 22., Friday 12:37 #66
Válasz scott (#64) üzenetére
csekély lenne a felkúszás, akkor is ha magyar nyelvűek lennének - ezért nem csinálják meg
[18] erik10
Aug 22., Friday 12:07 #65
na,még megy az élet....offololok.
Na mindegy.Oké,de magyarban(amik eddig meg jelentek) is,meg oroszban,meg mit tudom én hol is pénzt fizettek "átlag" emberek hogy szinkronnal jelenjen meg a játék?Mert Amerikában,értem,mert angolok a fejlesztők is,de oroszban satöbbiben?
[6] scott
Aug 22., Friday 11:54 #64
Tudom, hogy nem azt jelenti, mivel mire irdeér MO.-ra, arra lesz drága, plusz ugye amennyit rávernek a kereskedők.

Egyébként tudom, hogy kis ország vagyunk, és kevesen vesznek játékot, de nem azt kéne várni, hogy egyik napról a másikra felkússzanak az eladások, hanem minőségi fordítást készítsenek, és az szerintem megnövelheti az eladásokat is. Ha tévedek, akkor bocs.
[16] adam062
Aug 22., Friday 11:36 #63
"De egy felirat azért kijárna nekünk is, ha már kétszer annyiért vesszük meg"
az nem azt jelenti, h a fejlesztőknek dupla pénz jár
[16] adam062
Aug 22., Friday 11:10 #62
az egészet nem olvastam el, de megértettem a lényeget és szerintem jogos, hogy nincs magyar nyelv a játékokban... mert minek? gondolok itt a gyártó szempontjából!

te a fejlesztő helyében egy 10milliós országban, ahol kb megvesznek 3000db-ot a játékból csinálnál hozzá feliratot, úgy hogy amúgy is megveszik, ha magyar ha nem
[37] carville
Aug 22., Friday 10:45 #61
Válasz scott (#60) üzenetére
A szabad világban mégis milyen alapon követeled meg mástól, hogy a saját kárára tegyen jót neked? Pffffffff
Akkor jár neked, ha kifizeted. De mivel 14 évesen kétlem hogy előszedsz párszázezer forintot hogy támogassad a magyar feliratokat, ezért nem jár. És mivel láthatólag nincs annyi ember aki szívesen össze dobna ennyi pénzt közösen, sajnos senkinek sem jár.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[6] scott
Aug 22., Friday 10:19 #60
Szerintem meg igenis járnia nekünk legalább felirat, hiszen sokkal drágábban vesszük meg a játékokat, és sokan a játék egészét, vagy a felét nem is értik meg...

És arról szól a játék, hogy nyelvet tanuljak? Bár az tény, hogy így könyebben megy pl. az angol, de könyörgöm, ha tanulni akarok, akkor leülök a könyv mellé... Inkább szórakozni kellene a játékokon, arra való.

Dehát tényleg felesleges ezért pattognom, belátom.
[12] Sagem
Aug 22., Friday 3:19 #59
látom szidták itt már egy páran a Witchert, pedig szvsz az a tökéletes példa, hogy miért NEM fog a kutya sem szinkronizálni. Mert nem érdemeljük meg, ennyi. Szerintem nem volt komolyabb baj a szinkronnal, ok nem minden klappolt, de még így is kellemes darab, pláne azok számára, akik egyébként egy kukkot nem értenének a történetből! (és akkor még a temérdek olvasnivalóról nem is beszéltünk). Ráadásul a játék szép dobozban, jó füzettel, NAGYON barátságos árról indult, költöttek a szinkronra/fordításra, az eladások meg a béka feneke alatt maradtak. És nem azért, mert PC-re jelent meg, ha X-re, Ps-re jött volna így magyarul, akkor is alig adtak volna el belőle. Másik példa: Stormreigon: Magyar fejlesztők, akik SZÍVESSÉGBŐL tettek a játékaikba (Panzers sorozat) JÓ szinkront és fordítást, az eladási számokról az ő esetükben se beszéljünk inkább.. .. de mondhatnánk a mass Effectet is stb. Ez egy alapjában véve kicsi piac, és a kicsi piacon belül is kevesen vesznek eredeti játékokat, miért érné így meg a kiadóknak a fordítás?
No Mutants Allowed
[46] multishoot
Aug 22., Friday 2:09 #58
Válasz RedBoyforCE (#12) üzenetére
És a Crackdown ? az is magyar szinkronos és egész jó is neki.
Egyre jobban. [Rühiblokker user]
[10] IQ
Aug 22., Friday 1:34 #57
Amíg alszik offoljunk. Kinek h telt a napja?
Najó nem csak vicc.
Egyébként engem annnyira nem zavar h nem magyar így sokkal könnyebb megtanulni angolul, persze azért jobb lenne ha több feliratos játék lenne...de ezvan
fallos maximus:D
[37] carville
Aug 22., Friday 0:19 #56
Könnyű ezért rinyálni, de ahhoz valami bevétel is kéne hogy jöjjön magyarhonból, hogy értelme legyen.
Az ugyanis nem a bolygók véletlen együttállásának a műve, hogy a korai Micrososftos magyarosítási hullám után gyakorlatilag már megint annak kell örülni, ha 5 nyelvű borítón rajta van a magyar is.
Egyszerűen azért, mert még azt a pénzt se lehet visszahozni, amiba az a pár rohadt felirat kerül. Szinkronról már nem is beszélve.
A drága árak részben annak köszönhetőek hogy európában élünk, így valóban drágábban kerül ide már mint Amerikába, mert szemetek és az európaiak valahogy tűrik. Ami drágább az európai áraknál, az meg már a magyar forgalmazó kapzsisága. Annak már nincs köze a játék kiadójához.

Amit viszont tényleg képtelen vagyok ép ésszel felfogni, hogy amikor elkészítik egy játék PC-s verziójához a magyart, akkor mi a fenéért nem tudják beletuszkolni a többi változatba is. Például ilyen volt a Tiberium Wars, ahol a szövegek 90% már meg volt a PC-sből, az a maradék 10% meg a Live-ra és irányításra vonatkozik... Komoly munka lett volna még azt is gyorsan lefordíttatni.
De még csak nem is kéne csak külön magyar változatot préselni, hiszen a TW-ben is rengeteg felirat közül lehet választani.
Nincs rövid játék, csak könnyű Achievement! A Pepsi lájkol, a Coca-Cola a követőm, és a Burger King a barátom. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor csupán vásárlók voltunk?
[6] scott
Aug 22., Friday 0:15 #55
De most már tényleg elég, ez igenis komoly dolog.

*xD

**Nem, ez tényleg komoly dolog.

Jóéjt.
[18] erik10
Aug 22., Friday 0:15 #54
A kommentet moderáltuk, mert... NE OFFOLJ vagy felveszlek msn-re és letiltalak.
[18] erik10
Aug 22., Friday 0:14 #53
Damn!
[18] erik10
Aug 22., Friday 0:06 #52
A kommentet moderáltuk, mert...mert... megtehetem, és ne offolj legyélszíves. :}
[18] erik10
Aug 22., Friday 0:06 #51
Válasz scott (#50) üzenetére
lol

akkor én sem offolok,és mondom hogy ; Na de most itt fölvagyok háborodva, hogy nincsenek magyar játékok, és szolgáltatások, nem pedig offololok, ejnye.
[6] scott
Aug 22., Friday 0:05 #50
Jajj, asszem elcsesztem.

Na de most itt fölvagyok háborodva, hogy nincsenek magyar játékok, és szolgáltatások, nem pedig offololok, ejnye.
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:55 #49
Válasz scott (#48) üzenetére
A kommentet moderáltuk, mert... Ha nem tudsz semmit sem írni, akkor ne írj.:D (igazából azért, mert még sose moderáltam semmit:()
[6] scott
Aug 21., Thursday 23:50 #48
Válasz erik10 (#47) üzenetére
Én már annyira nem.
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:47 #47
Válasz scott (#46) üzenetére
Én már annak is örülnék...
[6] scott
Aug 21., Thursday 23:44 #46
Válasz erik10 (#44) üzenetére
Ja kb, akkortájt meg is szánnak talán vele minket, mikor generációváltás lesz...
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:43 #45
Válasz scott (#43) üzenetére
GTA IVnél például? O.o'
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:43 #44
Végülis(ezt miért húzza alá a Firefox?) nem lehetetlen a magyar szolgáltatás,de szerintem még a magyar LIVE,és PSN,messzebb lesz...
[6] scott
Aug 21., Thursday 23:42 #43
Válasz erik10 (#42) üzenetére
Dobozon tényleg jól fest, nade felirat, plusz szinkronba azért márt durva. Bár itt most a dobozról volt szó, szóval igazad van. De csak olyannál, amiket te is írtál, többinél inkább gyagyi hatást kelt.
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:39 #42
Válasz scott (#41) üzenetére
Japánért mit meg nem adnék

Mondjuk egy Naruto,vagy egy Dragon Ball-nál tök jól nézne ki-
[6] scott
Aug 21., Thursday 23:37 #41
Meg a kínai, meg a japán, meg az arab, orosz stb., szóval francia még nem is olyan durva.

Egyébként jóéjt RedBoyForCE.
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:35 #40
Válasz scott (#38) üzenetére
Ja,arra én is,de megéri...Még így is

Ennél rosszabb nyelv csak a francia

RedBoyforCE: joéjt!
Aug 21., Thursday 23:33 #39
Válasz erik10 (#36) üzenetére
Lehetetlen, de amellett ösztönző is lenne
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
[6] scott
Aug 21., Thursday 23:33 #38
Válasz erik10 (#36) üzenetére
De azok német nyelvűek akkor, legalábbis a doboza, amire én pl elég kényes vagyok.
Aug 21., Thursday 23:33 #37
Hát ha már pénzt szimatolnak, statisztikai alapon, (no meg gondos utánanézés után, tudod... Microsoftnál sem csupa hülyék dolgoznak ) ott azért megtérül a dolog... Csak épp a helyi mentalitás nincs a toppon...
No de mára én befejeztem, mert fekvések következnek a holnapi nehéz nap miatt!
Sziasztok!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:30 #36
Válasz RedBoyforCE (#33) üzenetére
20%?

Lehetetlen lenne,fél magyarország(minimum) warezol...

Mondjuk ha olcsón hozzá akartok jutni PS2,XBOX360,arra ott van az ausztriai zsibi...Potom összegért olyan jó játékokhoz jutottam hozzá,mint a Max Payne 2,Area 51,May Payne,Dragon Ball Budokai stb stb...És ezt mind egy-két ezerért magyar forintért.
[6] scott
Aug 21., Thursday 23:30 #35
Válasz RedBoyforCE (#33) üzenetére
Addig jó, hogy ahol pénzt szimatolnhak, oda fejlesztenek, de nem biztos, hogy megéri nekik befektetni abba a bizonyos fejlesztésbe, ha egyszer nem térül meg...
Aug 21., Thursday 23:27 #34
Válasz scott (#32) üzenetére
Van, de nem foglalkoznak fejlesztéssel olyan tempóban ahogyan kéne... Erre kéne ösztönzés.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
Aug 21., Thursday 23:26 #33
Úgy kell hozzáállni a kérdéshez, hogy a kiadóknak, és a Microsoft-nak is profitra van szükségük. Ha valahol pénzt szimatolnak, vagy lehetőséget, oda fejlesztenek. Nincs igazán ötletem, hogy mivel lehetne beindítani a folyamatot, de sztem sok cég felkapná arra a fejét, hogy "év végére Magyarországon 20%-ra esett vissza a kalózkodás". (persze megint demagóg, és naív voltam, szóval ezt akár felejthetjük is
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
[6] scott
Aug 21., Thursday 23:23 #32
Válasz RedBoyforCE (#30) üzenetére
"Microsoft Xbox360 magyarország képviselet.... nem is hangzik nagy hülyeségnek."

Szerintem van már ilyen, vagy tévedek?
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:23 #31
Válasz RedBoyforCE (#30) üzenetére
Jól hangzik (:
Aug 21., Thursday 23:22 #30
Nem tudom... Nekem lehet most lett egy új életcél Microsoft Xbox360 magyarország képviselet.... nem is hangzik nagy hülyeségnek.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
[6] scott
Aug 21., Thursday 23:21 #29
Válasz RedBoyforCE (#27) üzenetére
Ezt hogyan gondolod?
Volt már Live-ért petíció, aztán mi lett belőle? Pedig sokan aláírták, aztán szartak rá. Már elvből elítélik a magyart...
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:20 #28
Válasz RedBoyforCE (#27) üzenetére
Jó lenne,de sajnos valljuk be,mi "egyszerű" játékosok,nem tehetünk sokat ez ügyben,főleg ha a sok idióta még rombolja is az egészet.(lásd,amit mondtál RedBoyforCE)
Aug 21., Thursday 23:18 #27
Most is valami ilyesmi kéne... Összeállni az ügy érdekében, és kiharcolni legalább a magyar PSN-t és LIVE-ot. Live-nál nem az "egyéb ország" besorolásban szenvednénk végre... Nekem ez a nagy vágyam.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
[41] Gulandro
Aug 21., Thursday 23:14 #26
Válasz RedBoyforCE (#25) üzenetére
Igazából én máig haragszom egy kicsit az 576-ra, mert etéren nem tettek többé semmilyen lépést. Úgy gondolom volt itthon annyi dominanciájuk abban az időben, hogy megvessék a lábukat és igenis évente két-három nagyobb játékra (konzolosra is) kierőszakoljanak egy feliratot.
A németek a SNES óta készítettek náluk CSAK német nyelven megjelent játékokat (jah, meg zöld véreset).
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
Aug 21., Thursday 23:11 #25
Válasz Gulandro (#24) üzenetére
Volt persze, csak az is a pénz hiányába fulladt meg sajnos. Mert egy darabig amíg hobbiból és időből engedi az embernek, addig örömmel csinálja ingyen is ezeket a dolgokat. Amint viszont már nincs annyi szabad idő, egész más fontossági sorrend és hasonlók lesznek, ami miatt már nem foglalkozik annyira az ember se a fordítással, sem pedig az ilyesfajta játék fejlesztésével. És ekkor jön be az örök érvényű mondás: "Az idő pénz"
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
[41] Gulandro
Aug 21., Thursday 23:07 #24
Ahoy,

annak idején mikor még az EVM olyan játékokat adott ki mint a Thief 2 akkor a borítón jelölte egy matrica, hogy az adott játékhoz le lehet tölteni magyarosítást az EVM oldalról. Én nem próbáltam, mert nem volt szükségem rá, de szerintem a szándék az megvolt valahol és valamikor.
Vagy például említhetném a MoonDragon csapat magyar nyelven elkészült két jrpg-jét (emlékcsavar és Amnézia) amiket akkoriban minden ismerősöm ismert, kipróbált mert tök jóv olt h végre valami magyarul ment.
Jah és utolsó apróság, hogy egykor, valaha, a C64re sok volt a magyar nyelvű program, elsősorban kalandjátékok, de a végén az 576 saját maga fejlesztett magyar nyelvű FPS-t (BOOM) verekedős játékot (Long Life) szimulátort (No limit) és crpgt (KAstély). Akkor is volt egy ilyen szándék...
Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett, Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben. Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg Otthonuktól távol, idegen vizeken, Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.
[18] erik10
Aug 21., Thursday 23:05 #23
Válasz RedBoyforCE (#22) üzenetére
Sajnálatos...Mondjuk, tudod nem mindenkinek van pénze játékra,még akkor sem,ha becsületesen dolgozik.

Elmondhatom,hogy warezoltam(nem pontosan,torrenteztem) én is.Nem is vagyok büszke rá Szerencsére abbahagytam,még jó,hogy eddig nem törték fel a PS3-at,meg inkább ne is tegyék...
Aug 21., Thursday 23:01 #22
"Oda minek fejleszteni ahol nem becsülik (és persze fizetik) meg" Mondhatnák a fejlesztők...
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
[18] erik10
Aug 21., Thursday 22:59 #21
Válasz scott (#20) üzenetére
Hát a warez miatt,meg a hasonlók miatt nem érdemeljük meg a szinkronokat/honosításokat/magyar szolgáltatásokat...
[6] scott
Aug 21., Thursday 22:55 #20
Egyébként tényleg, rosszul mondtam, vagyis összekevertem: Nem a warez miatt nincs honosítás, hanem a warez miatt nincs Live. Legalábbis ezt tényleg így gondolom.
[18] erik10
Aug 21., Thursday 22:52 #19
Válasz RedBoyforCE (#18) üzenetére
hát akkor nem csodálkozok,ha ilyenek vagyunk...
Aug 21., Thursday 22:51 #18
Válasz erik10 (#15) üzenetére
Ja tényleg Fifa-t ki is hagytam... Nah látod... nem is olyan vészes a helyzet. Csak türelem kell. És mutatni, hogy érdemes kis hazánkra is gondolni.
Ha emlékeztek, volt az a kiváló tojásdobáló gyerek, aki megdobálta a Microsoft vezetőjét amikor itt volt... Na sokkal inkább ilyenek miatt nem lesznek csak később magyar játékaink/szolgáltatásaink.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje... Az a baj, hogy ALACSONY A KERÍTÉS!!!
Összesen: 67 [1-50]
1 | 2
scott
scott még nem írt idézetet!
Ezeken a platformokon játszom
PC
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, FPS, Verseny, Szerepjáték, Stratégia
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék interneten, Kisállatok bosszantása, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), TV, Mozi , Étterem, Barátok, Nyilvános megszégyenülés, Letöltés, Fórum, Internetes magazinok, Esőben sétálás, Kosár, Cserepadon ülés, Hóember építés, Bicikli, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
Npeti
(offline)
Lothar
(offline)
IQ
(offline)
erik10
(offline)
GameBoyGirl
(offline)
hidari99
(offline)