[35] Stinger (offline)

Angyali - Jólnevelt - Mániákus

Ő egy 37 éves fiú és itt lakik: Budapest / Budapest

4844 napja regisztrált felhasználó, ez idő alatt 96602 kreditet gyűjtött

2008 August
20:43 A hónap könyve: StarCraft - Ámokfutás
Tavaly nyáron történt, hogy először hallottam a StarCraft: Tűzkeresztség című sci-fi regényről. Nem is haboztam túl sokat, az egyik internetes áruház virtuális kosarába téve néhány nap már a Balaton partján ringatózó lágy szellő karjaiban habzsoltam Jim Raynor, Sarah Kerrigan és a többiek felejthetetlen kalandjait.
Annyira megtetszett a sorozat, hogy rögvest a folytatást is beszereztem, StarCraft: A teremtők árnyai címmel, amely már a Terran egységek és a Protossok szövetségének figyelembevételével mutatta be a Zergek ellen vívott harc (és az átformált Kerrigan után induló kutatócsoport) mindennapjait. Sajnos a trilógia harmadik (és egyben talán legizgalmasabb) kötete, a StarCraft: Ámokfutás teljes hiánycikk volt mindenhol, így az eredeti alaptörténetet kénytelen voltam az újra kiadás reményében félretenni, és az újonnan megjelent két kötet, a StarCraft Ghost: Nova, illetve a Sarah Kerrigan történetét feldolgozó StarCraft: A pengék királynője című sztorival folytatni. Bár a sorozat tagjai egytől egyik nagyszerű, hangulatos és izgalmas történetek (pláne az olyan olvasók számára, akik otthonosan mozognak a StarCraft univerzumában), égető vágyat éreztem az eredeti trilógia lezáró epizódjának elolvasására is, így továbbra is elszántan kutattam az interneten egy kifogástalan állapotú példány után. Sajnos a legtöbb esetben az antikváriumok lestrapált salátákat forgalmaznak (T. a kivételnek), így ha sikerült is egy-egy példányt fellelnem az említett kötetből, biztos nem felelt meg a kívánalmaknak.

Később aztán közvetlenül a könyv hazai forgalmazásáért felelős Szukits Kiadótól volt szerencsém megtudni, hogy a StarCraft: Ámokfutás nagy népszerűségére tekintettel egy második kiadás is várható, így tárt karokkal vártam a kötet megjelentét. A minap végül elérkezett a pillanat, és kezemben volt az utolsó magyar nyelven megjelent StarCraft sztori, amit erős deja vu érzéssel cipeltem magammal ismét a Balatonra, hogy a klassz fürdőzések alkalmával remek társként szolgáljon a hétvégi pihenőidő alatt.

A Tracy Hickman írta Ámokfutás (eredeti nyelven: StarCraft: Speed of Darkness) a távoli jövőben, az emberiség bölcsőjétől 60.000 fényévnyire játszódik, ahol egykori földi telepesek vívnak élethalál harcot az egymással küzdő protossok, és zergek közé ékelődve. Ekkor még nem tudják, hogy ez a csata csupán a nyitánya az univerzum lakói közti, mindent eldöntő háborúnak. Ardo Melnyikov, miután otthonát felperzselték, szeretteit megölték az idegen lények, beáll a Konföderáció (bővebb infó: a játékokban és a StarCraft: Tűzkeresztség c. regényben) rohamosztagosai közé. Amint túlesik a kiképzésen és a pszichikai átprogramozáson, máris egy olyan bolygón találja magát, amelyet a Zerg épp elfoglalni, a Protoss megvédeni, az emberek pedig elhagyni készülnek. Miközben Melnyikov a civil lakosságot próbálja menteni, a múltjából származó kísértetekkel is meg kell küzdenie, ám küldetés céljáért bármit képes kockára tenni… Az alakváltó lidércharcosok, a legfejlettebb űrtechnika, a félelmetes fegyverek és a stratégia epikus története teljesen magába szippant és lebilincsel, ha StarCraft rajongó vagy. Kötelező olvasmánynak tartom, az egyetlen negatívum az egészben, hogy masszív olvasással alig másfél nap alatt át lehet rágni magunkat a sztorin, és egyelőre nincs is olyan fordítás tervbe véve, amely ebbe az univerzumba kalauzolja a pihenésre vágyó játékost.
StarCraft 2 5 komment

[16] lorantHUN
Aug 15., Friday 8:37 #5
Van még egy a kettő között, mindjárt megnézem...StarCraft: A teremtők árnyai, ha tetszett a másik kettő, ez is elmegy, bár nem olyan jó, mint azok.
http://twitter.com/LORANT92
[12] Id
Aug 11., Monday 16:30 #4
Sose értettem a szukitsnak, hogy van a pofáján bőr ahhoz, hogy F. Herbert meg Asimov könyvek mellett jelentetnek meg "ilyeneket"(mindamellett hogy óriási starcraft fan vagyok)
" A hős körül minden tragédiává válik, a félisten körül minden komédiává; s Isten körül minden - hogyan? talán világgá? "
Aug 07., Thursday 22:37 #3
Így igaz - őszintén remélem, hogy az Alexandra is folytatni fogja a Blizzard könyvek kiadását, élén a Diablo alap trilógiával, amelynek már folytatása is létezik a Sin War trilógia személyében - igaz, egyelőre csak angol nyelven.
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
[6] Echoes
Aug 07., Thursday 21:31 #2
Emlékszem amikor tavaly megvettem a Starcraft:Ámokfutás -t, hogy a tavalyi két hetes nyaraláson ha rossz lenne az idő akkor legyen mit olvasni. Első nap beleolvastam, de aznap estére már ki is olvastam a könyvet. Letenni nem bírtam és egyből kiolvastam, pedig én soha nem bírtam egy könyvet sem kiolvasni. Ez egyszerűen egy remekmű. Kötelező darab mindenkinek!
Live: HUN Echo18 I NintendoID: Tomecho
[13] Palmer07
Aug 07., Thursday 16:31 #1
Szeretem Szukitsék scfi könyveit. Épp 40k Gaunt regényeket olvastam. Remélem, majd Ian Watson Teljes Warhammer 40k gyűjtteményét újra kiadják. A StarCraft könyveket láttam, de nem tudtam eldönteni hogy tényleg jók-e ezek után egy próbát megteszek.
http://social.bioware.com/brc/1407232
Stinger
"Cerberus. Humanity First." | Twitter/XBLive/NNID: StingerHU | 3DS FCode: 1779-1409-5762
Ezeken a platformokon játszom
Xbox
Xbox 360
Playstation2
GameCube
Wii
Playstation Portable
Nintendo DS
PC
Nintendo 3DS
Mobil
Kedvenc játék-műfajaim
Akció, Akció/Kaland, Kaland, Szórakoztató, Verekedős, FPS, Online FPS, Verseny, Retro, Szerepjáték
Hobbijaim, szabadidőmben ezt teszem
Játék otthon, Játék mindenhol, Kártyajáték, Játék interneten, Társasjáték, Játék zsebkonzolon, DVD, Magazinok, újságok, Zene (hallgatom), Könyvek, TV, Írás, Mozi , Étterem, Bowling, teke, Barátok, Programozás, Email, Letöltés, Chat, Fórum, Internetes magazinok, Úszás, Esőben sétálás, Korcsolya, Hóember építés, Jégkorong, Bicikli, Tenisz, Görnyedt ülés
Barátok, ismerősök
elvis
(offline)
liquid
(offline)
antaru
(offline)
Ghz
(offline)
lovas
(offline)
drag
(offline)
bastard
(offline)
kopa
(offline)
supermario4ever
(offline)
dracoo
(offline)
Depi
(offline)
sarabi
(offline)
BlackLord
(offline)
bagszi
(offline)
Lothar
(offline)
Norbi92
(offline)
pali
(offline)
kochanp
(offline)
Reiker
(offline)
NvG
(offline)
LokkoLori
(offline)
lorantHUN
(offline)
Xbox360Gamer
(offline)
zead
(offline)
Stiletto
(offline)
AdamMcKraken
(offline)
steely
(offline)
CsibeBó
(offline)
N7 Attila
(offline)
reptai
(offline)
XBOX Live
StarCraft II: Wings of Liberty adatlap
Még nincs besorolva Még nincs besorolva
Kiadó: Blizzard Entertainment
Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Megjelenés: 2010. Jun 26.
Kategória: Stratégia
Online játékmód: Van

A szerkesztőség értékelése:
9.5
Ami tetszett
-Remekül modernizált StarCraft-játékmenet
-Tartalmas, újrajátszható, látványos egyjátékos kampány
-Balanszolt, modern, friss multiplayer, remek matchmaking rendszerrel
-Modok tömkelege, már most, a játékon belül, SC Editor a lelkes készítőknek
-Időtlen, meseszerű grafika, nosztalgikus dallamok tömkelege áthangszerelt formában
Ami nem tetszett
-Apróbb bugok feltűnnek néhol
-A történetet csak akkor fogjuk igazán értékelni, ha már az összes epizód kint lesz, és nem kell találgatni
Olvasói értékelés: 16.8 (66 szavazat)
Ez a játék nem jelent meg másik platformon

44 | [Teszt] StarCraft II

A múlt heti megjelenés óta intenzíven teszteltük a Blizzard 2007-ben bejelentett új játékát, a StarCraft II-t. Vajon milyen lett az egyetlen fajra koncentráló kampány, és milyen jól sikerült az előd legendásan mély és összetett többjátékos részlegének modernizálása?

25 | Hárommillió StarCraft II

Újabb jelentős mérföldkő mellett haladt el a StarCraft II: Wings of Liberty: a játék átlépte a 3 milliós határt az eladásokat tekintve. Egy hónap kellett hozzá.

54 | StarCraft II: másfél millió két nap alatt

A szokás szerint igencsak szellős nyári időszak kellős közepén csobbant közénk nemrég a StarCraft II - a Blizzard előrukkolt az első hivatalos számadatokkal.

70 | Ilyen volt a magyar StarCraft II premier

Örvendetes tény, hogy hazánkban is egyre gyakoribbak a játékok megjelenésének napjára időzített premierbulik. A StarCraft II esetében kapásból két esemény ünnepelte a startot. Mindkettőre elmentünk - képes, videós beszámoló következik.

164 | Nyereményjáték: Starcraft II bétakulcsok

Nyereményjáték, nyereményjáték! Kaptunk egy raklapnyi Starcraft II bétakulcsot, és most szét fogjuk szórni a nagyérdemű között. Az ügymenet a szokásos: kérünk egy kommentet a hírhez, és ennyi. Huszonöt darab bétakulcs várja a gazdáját. [Nyertesekkel frissítve]

26 | StarCraft II: mégis lesz LAN támogatás

Pár hónapja sokan ráncolták a homlokukat a Blizzard bejelentése miatt, miszerint nem lesz LAN támogatás a StarCraft II-ben. Petíciók indultak - a jelek szerint nem minden siker nélkül.

46 | Starcraft II - petíció a LAN érdekében

Újabb történet következik a tiltakozó rajongók és a Blizzard kapcsolatáról: ezúttal azonban nem kevesebb színt akarnak a Diablo 3-hoz, hanem egy jóval egyszerűbb kérésük van: legyen támogatva a LAN multiplayer.

66 | StarCraft II - LAN nélkül

Az új StarCraft megjelenése szépen lassan közeledik, így egyre több érdekes vagy fontos információt tudhatunk meg: most például kiderült, hogy el lehet felejteni a klasszikus LAN-os multiplayert.

21 | Starcraft 2: közel a béta

A StarCraft II producere, Chris Sigaty szerint már a nyakunkon van a nagy érdeklődéssel várt RTS publikus bétája. Negyedévet sem kell várni az indulására.

11 | Starcraft 2: lesz gyűjtői kiadás

A korábban megjelent Blizzard játékokhoz hasonlóan a Starcraft 2 sem marad speciális gyűjtői kiadás nélkül, erősítette meg a neves fejlesztőstúdió.

7 | Starcraft 2 - három új kép

Habár megjelenési dátumot az új esztendő sem hozott Starcraft 2 fronton, három friss képes ízelítőt azért szélnek eresztettek a Blizzard emberei.

12 | Starcraft 2 - évenkénti bontás?

A hétvégi BlizzCon óta már tudjuk, hogy a Blizzard tervei szerint három részre bontva jelenik majd meg a Starcraft 2. Rob Pardo ezúttal az RTS ütemezéséről beszélt.

6 | [BlizzCon] Starcraft 2 trailerek

A Diablo III újdonságok mellett a Blizzard a Starcraft 2-t sem tuszkolta ki a reflektorfényből a BlizzCon-on: a trilógiává bővítés bejelentése mellett két gameplay trailer érkezett a játékból.

63 | [BlizzCon] Starcraft 2 - három részletben

A legfrissebb értesülések szerint a Starcraft második része önmagában is trilógia lesz, ennek megfelelően pedig három külön részletben kerül majd a boltokba. Az első rész, a Wings of Liberty így valós közelségbe kerül, a késés kevésbé fenyegeti a játékot.

17 | Nem lesz Starcraft 2 idén

Szinte biztosra vehető, hogy az idén már nem jelenik meg a Starcraft 2, így a korábbi jóslatok megalapozatlannak bizonyultak. A megjelenésig vezető út utolsó harmada még hátravan.

7 | Starcraft 2 - Banelingek támadása

A következő hónapban zajló Worldwide Invitational keretében a nagyközönség előtt játszható formában is bemutatkozik a Starcraft 2. Most új képeink vannak. Támadnak a Banelingek.

9 | Starcraft 2 csak jövőre?

Habár hivatalos megjelenési dátummal eddig sem rendelkezett a Starcraft 2, könnyen meglehet, hogy a korábban pletykált év végi megjelenést nem sikerül tető alá hoznia a Blizzard-nak.

6 | Starcraft 2: bemutatkoznak a terranok

Vaskos, több mint fél gigát nyomó Starcraft 2 videót publikált a Blizzard, méghozzá a terranokkal a főszerepben. Cserébe 12 percnyi előzetest kapunk.

16 | Starcraft 2 képtrió

Három darab vadonatúj látnivalóval jelentkezik ismét a májusban felfedett Starcraft 2, ezúttal egy kifejezetten hatékony terran egységgel a főszerepben.

13 | [BlizzCon] Starcraft 2 képcsokor

A 2007-es Blizzcon egyik főszerepe a Starcraft 2-é, a májusban bejelentett RTS-t első ízben próbálhatja ki a nagyközönség működés közben. Egy csokorra való friss képünk is van.

7 | [E3] Starcraft 2 E3-as szeretetcsomag

Játszható formában ugyan nincs jelen az idei E3-on a Starcraft 2, képekben és videókban azonban nem lesz hiány. Három darab látnivaló és rövid helyzetjelentés.

3 | [E3] Starcraft 2 - akcióban a Warp Ray

Nem hiányozhat az idei E3-ról a Starcraft 2 sem, a Blizzard reményeink szerint újabb részletekkel szolgál majd a kiállítás alatt. Három darab friss kép.

11 | Starcraft 2: főszerepben a Colossus

Frissült a Starcraft 2 hivatalos honlapja, méghozzá egy újabb Protoss egységgel a főszerepben. Az SC hívek ezúttal az ütközetekben kulcsszerepet játszó Colossusokkal ismerkedhetnek.

20 | Starcraft 2 - új információk

Starcraft 2-vel a borítón és főszerepben jelent meg a tengerentúli PC Gamer legfrissebb száma, mely friss információkban sem szenved hiányt.

22 | Starcraft 2: középpontban az új egységek

Újabb mozgóképes előzetessel tudunk szolgálni Starcraft 2 fronton. A frissen kiszivárgott felvétel elsősorban az új egységekre összpontosít, két és fél perc terjedelemben.

2 | Starcraft 2 béta kulcsok a BlizzCon-on?

Idén is érdemes lesz kilátogatni a BlizzCon-ra. A fejlesztő-játékos találkozók, interjúk és versenyek mellett ugyanis ajándékok is várják az érdeklődőket a 100 dolláros belépőért cserébe.

17 | Idén már biztos nem lesz Starcraft 2

Habár a Blizzard már a hivatalos bejelentés napján elzárkózott attól, hogy információval szolgáljon a Starcraft 2 megjelenéséről, a pletykák csak szárnyra kaptak. Itt a cáfolat.

17 | Starcraft 2: a teljes demonstráció

A szombati bejelentés és a látványos trailer után itt a teljes, huszonkét perces Starcraft 2 gameplay demonstráció. Bemutatkoznak az új protoss egységek, és lezajlik az első epikus csata.

135 | Starcraft 2: bejelentés, képek és videók

Starcraft 2, Starcraft MMO, új World of Warcraft kiegészítő, esetleg valami egészen más? Ez volt legnagyobb kérdése a ma reggel elrajtolt WorldWide Invitational-nek, végül a Starcraft 2 került ki győztesen. A bejelentés izgalmai, első videók és képek.
Tovább a játék adatlapjára / fórumába